Makelaarsvereniging Amsterdam
MVA Expats
 • Het meest actuele aanbod van Amsterdam e.o.
 • Alle kennis
  van de Amsterdamse woningmarkt bij elkaar
 • Betrouwbare dienstverlening
  door bijna 500 MVA - makelaars
mva-makelaar-verkoop

MVA-makelaar. Vertrouwen op uitstekende kennis van de regio Groot Amsterdam

Wilt u uw woning verkopen in Amsterdam en omgeving? Schakel dan een MVA-makelaar in. Deze behartigt exclusief uw belangen en helpt u met het maken van de juiste keuzes. In een vrijblijvend gesprek krijgt u het advies dat u nodig heeft in uw specifieke situatie.

Daarnaast neemt een MVA-makelaar u alle werkzaamheden tijdens de verkoop van uw woning uit handen, zodat u met een gerust hart kunt vertrouwen op de kennis van een professional. Een woning verkopen is voor u geen dagelijkse bezigheid, het inzetten van een MVA-makelaar is daarom de investering meer dan waard.

Hoe ziet zoín verkoopproces er in de regel uit?
Een goede prijs voor uw woning is belangrijk. De MVA-makelaar komt bij u thuis om uw woning te inspecteren. Hij let op de ligging en de technische staat van de woning en neemt de financiŽle zaken als servicekosten en gemeentelijke belastingen met u door. Belangrijk is tevens de informatie over eventuele gebreken. Wanneer u deze niet vooraf meldt, kunt u hier door de koper achteraf op worden aangesproken. Via de NVM-database voor woonobjecten controleert de MVA-makelaar verder de marktprijzen van vergelijkbare woningen in de omgeving. En mede op basis van zijn lokale ervaring en marktkennis, krijgt u een advies over een realistische vraagprijs.

Bij een woningverkoop is het van groot belang dat zoveel mogelijke potentiŽle kopers in aanraking komen met uw woning. Goede marketing is hierbij dus essentieel. Afhankelijk van uw wensen en budget zal uw MVA-makelaar de verkoopstrategie met u bespreken. Vanzelfsprekend komt uw woning ook in de NVM-database voor woonobjecten, waardoor alle NVM-makelaars op de hoogte worden gesteld van uw aanbod. Daarnaast wordt uw woning o.a. geplaatst op funda.nl (al jarenlang de best bezochte woningsite van Nederland) en uiteraard mva.nl.

Uw MVA-makelaar coŲrdineert en begeleidt de bezichtigingen van uw woning. De bezichtiging biedt uw MVA-makelaar de gelegenheid te bepalen waarom de kandidaat-koper geÔnteresseerd is in uw woning. Deze informatie kan belangrijk zijn voor het bepalen van de strategie in de vervolgfase en uiteraard bij latere onderhandelingen. Uw MVA-makelaar brengt na bezichtigingen in de regel altijd verslag aan u uit over de bezichtiging. Uiteraard kunt u hierover ook andere afspraken maken.

Zodra er zich een potentiŽle koper aan heeft gediend en deze bijvoorbeeld een bod doet op uw woning, stelt uw MVA-makelaar vooraf met u vast welke biedingtactiek het best gevolgd kan worden. Door ervaring weet hij of zij niet alleen wat uw huis minimaal moet opbrengen, maar ook hoe u een zo hoog mogelijk bod kunt ontvangen. Wanneer er meerdere kopers actief zijn, zorgt uw MVA-makelaar ervoor dat u uiteindelijk met de beste koper in zee gaat. Ook maakt hij of zij afspraken met de koper, of diens makelaar, over de datum van transport en wordt overlegd of er goederen zijn die Ė eventueel tegen een aanvullende vergoeding Ė achterblijven in het huis. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de gordijnen, vloerbedekking of bepaalde verlichting.

Wanneer er overeenstemming is bereikt over de prijs van uw woning, wordt de koopovereenkomst, in overleg met de notaris, opgesteld. De gemaakte afspraken worden hierin schriftelijk bevestigd. Uw MVA-makelaar informeert u over uw rechten en plichten, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Wanneer alle handtekeningen zijn gezet, is de koopovereenkomst gesloten. De koper ontvangt een afschrift van de akte. Vanaf dat moment heeft hij nog drie dagen wettelijke bedenktijd, waarin de koper alsnog van de aankoop kan afzien.

Uw MVA-makelaar ziet erop toe dat bij de notaris verder alles juridisch correct wordt afgehandeld.

De voordelen van een MVA-makelaar op een rij:

 • De MVA makelaar is specialist in de regio Groot Amsterdam.
 • De MVA-makelaar bepaalt een juiste prijs voor uw woning, rekening houdend met eventueel (achterstallig) onderhoud en de marktsituatie.
 • De MVA-makelaar doet grondig onderzoek naar bestemmingsplannen, eventuele erfdienstbaarheden, bouwkundige staat van de woning, bij appartementen naar het functioneren van de vereniging van eigenaren en verder kijkt hij naar alle andere zaken die belangrijk zijn om uw woning goed in de verkoop te zetten.
 • De MVA-makelaar zorgt voor een uitstekende presentatie van uw huis
 • De MVA-makelaar zorgt voor een professionele rondleiding door uw huis, zodat kopers de juiste indruk krijgen van uw woning.
 • Als er biedingen komen op uw woning dan voert de MVA-makelaar namens u de onderhandelingen zodat u de beste prijs tegen de beste condities krijgt.
 • Omdat de koper vaak een eigen makelaar heeft, is het belangrijk dat u een MVA-makelaar als deskundige heeft om uw belangen te behartigen.
 • Als er een koopovereenkomst tot stand is gekomen, dan zorgt de MVA-makelaar ervoor dat alle zaken die afgesproken zijn, ook schriftelijk goed worden vastgelegd.
 • Op de datum van transport van uw woning zal de MVA-makelaar samen met u en de kopers de woning inspecteren voordat de eigendomsoverdracht plaatsvindt bij de notaris.
 • Als laatste begeleidt de makelaar u bij de verdere afwikkeling rondom de eigendomsoverdracht.

Wilt u direct met een MVA-makelaar aan de slag?
Klik hier voor de ledenlijst.

Bookmark and Share

Vind direct een woning of bedrijfsruimte in groot Amsterdam

Zoek op adres of postcode Zoek op vrije zoekterm
Zoek op adres of postcode:
« Ga terug
Zoek op vrije zoekterm:
« Ga terug
Koopwoningen Amsterdam, Huurwoningen Amsterdam, Koopwoningen Amsterdam Bos En Lommer, Koopwoningen Amsterdam Buitenveldert, Koopwoningen Amsterdam Centrum, Koopwoningen Amsterdam De Baarsjes, Koopwoningen Amsterdam De Omval, Koopwoningen Amsterdam De Pijp, Koopwoningen Amsterdam Ijburg, Koopwoningen Amsterdam Noord, Koopwoningen Amsterdam Oost, Koopwoningen Amsterdam Oud-West, Koopwoningen Amsterdam Oud-Zuid, Koopwoningen Amsterdam Rivierenbuurt, Koopwoningen Amsterdam Sloten/Slotervaart/Osdorp, Koopwoningen Amsterdam Tuindorp Oostzaan, Koopwoningen Amsterdam Watergraafsmeer, Koopwoningen Amsterdam Weespertrekvaart, Koopwoningen Amsterdam Westelijk Havengebied, Koopwoningen Amsterdam Westerpark, Koopwoningen Amsterdam Westerpark/Staatsliedenbuurt, Koopwoningen Amsterdam Westpoort, Koopwoningen Amsterdam Zeeburg, Koopwoningen Amsterdam Zuidoost, Huurwoningen Amsterdam Amstelkwartier, Huurwoningen Amsterdam Bos En Lommer, Huurwoningen Amsterdam Buitenveldert, Huurwoningen Amsterdam Centrum, Huurwoningen Amsterdam De Baarsjes, Huurwoningen Amsterdam De Pijp, Huurwoningen Amsterdam Ijburg, Huurwoningen Amsterdam Noord, Huurwoningen Amsterdam Oost, Huurwoningen Amsterdam Oud-West, Huurwoningen Amsterdam Oud-Zuid, Huurwoningen Amsterdam Rivierenbuurt, Huurwoningen Amsterdam Sloten/Slotervaart/Osdorp, Huurwoningen Amsterdam Sloterdijk, Huurwoningen Amsterdam Sloterdijk Ii, Huurwoningen Amsterdam Tuindorp Oostzaan, Huurwoningen Amsterdam Watergraafsmeer, Huurwoningen Amsterdam Weespertrekvaart, Huurwoningen Amsterdam Westelijk Havengebied, Huurwoningen Amsterdam Westergasfabriek, Huurwoningen Amsterdam Westerpark, Huurwoningen Amsterdam Westerpark/Staatsliedenbuurt, Huurwoningen Amsterdam Westpoort-Sloterdijk Iii, Huurwoningen Amsterdam Zeeburg, Huurwoningen Amsterdam Zuidoost