Open Huis - 6 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Summit Broker Field of the Future

Our speakers will tell us more about this on 2 October

More information

's-Gravelandseweg 22 1381HJ Weesp, Oostelijke Vechtoever

Vraagprijs € 1.478.500 

Bewaar object
Bouwjaar
-1906
Woonoppervlakte
293 m²
Aantal kamers
9
Perceeloppervlakte
990 m²

Omschrijving

Veldzicht aan de vecht!

De laatste originele buitenplaats aan de Vecht komt eindelijk beschikbaar! Op het prachtige landgoed worden een aantal statige woningen ontwikkeld die het begrip 'plezierig en luxe wonen' een geheel nieuwe dimensie verlenen. In het monumentale Heerenhuys worden 2 woonhuizen gerealiseerd en op het naastgelegen perceel wordt een fraaie, nieuwe woning met een authentieke uitstraling gebouwd (de Rentmeester) . 

Veldzicht aan de Vecht in Weesp (binnenkort onderdeel van Amsterdam) wordt ontwikkeld door Monumentenvennootschap Veldzicht. Er zullen 7 verschillende woningen op het terrein worden gebouwd waarvan de voornaamste 2 nu te koop zijn gekomen en zijn voorzien van een zeer ruime garage in het naast gelegen industrieel erfgoed. Deze garage biedt plaats aan minimaal 4 auto’s maar is ook de aangewezen plek voor winterstalling van uw boot (in de zomer ligt deze natuurlijk aan de aanlegsteiger die bij het terrein hoort). Ook is deze ruime garage van ca. 125 m2 geschikt voor het creëren van extra kantoorruimte of een gastenverblijf. Het geheel wordt versterkt door de sfeervolle, parkachtige tuin die de gebouwen omringt. 

Veldzicht is voor hen die verlangen naar weidse vergezichten, een paar minuten van het schilderachtige centrum van Weesp en een aanlegsteiger voor de deur; kortom voor hen die de hoogste eisen aan woongenot stellen. Daarnaast ligt het rijksmonument op een steenworp afstand van Amsterdam (je rijdt naar het centrum in 23 minuten).

Historie 
Veldzicht aan de Vecht kent een lange en rijke geschiedenis; velen hebben er gewoond, velen hebben er gebouwd. Het gezichtbepalende Heerenhuys verrees rond 1830 in opdracht van de toenmalige burgermeester van de gemeente Weesperkarspel. Het monumentale pand, toen ook al dubbel bewoond, kreeg de functie van dienstwoning. 
Zo'n twintig jaar later opende de ijzergieterij v/h Becht en Dyserinck haar poorten. Het bedrijfsgebouw, een typisch 19e eeuwse hal met zogenaamde 'sheddaken', dat tot industriële erfgoed gerekend mag worden.
Weesp 
Uit archeologische vondsten blijkt dat het grondgebied van het huidige Weesp al voor onze jaartelling werd bewoond. Het duurde echter tot 1150 voor de naam Wispe of Wesopa voor het eerst in geschriften opduikt. De gunstige ligging aan de Vecht maakte van Weesp een handelscentrum van belang. In 1355 ontving het dan ook stadsrechten van Willem V, graaf van Holland. Dankzij deze rechten kon Weesp zich ontwikkelen tot een welvarende vestingstad (het maakt deel uit van de Hollandse waterlinie).
In meerdere opzichten bleek de Vecht de levensader van Weesp. Het heldere en zuivere Vechtwater werd aanvankelijk door bierbrouwerijen gebruikt, later door meerdere jeneverstokerijen. Tien Weesper molens zorgden voor de andere grondstof: gemalen graan. 
Begin 17e eeuw kreeg Weesp een belangrijke economische impuls met de aanleg van de Weespertrekvaart. Deze rechtstreekse verbinding tussen Weesp en Amsterdam verkortte de reistijd tussen de twee steden aanzienlijk. Schepen die voorheen alleen via de Zuiderzee naar de Vecht konden varen, brachten Weesp dankzij toegenomen handelsverkeer, passagiersvervoer en sluisgelden tot grote bloei. 
Ook nu nog is Weesp nauw met het water verbonden. De Vecht is tegenwoordig vooral het domein van de pleziervaart.

't Heerenhuys – inleiding 
Het statige Heerenhuys werd, zoals eerder vermeld, rond 1830 gebouwd. Gezien vanaf de Vecht en de 's Gravenlandseweg is dit het meest in het oog springende gebouw. Dankzij het grote aantal vensters (alleen al 25 in de voorgevel en vijf in het dak), de indrukwekkende entree aan de voorzijde en het grote bordes aan de achterzijde ademt het klassieke gebouw de allure en stijl van vervlogen tijden. Een stijl die de elegantie verraadt die zo kenmerkend was voor de buitenplaatsen aan de Vecht. 
Het interieur sluit daar naadloos op aan: hoge vertrekken met balkenplafonds en zeer grote vensters rondom, die een heerlijk uitzicht bieden op de omliggende landerijen, de tuin en uiteraard de Vecht. 
't Heerenhuys is een Rijksmonument. Dat betekent dat elke renovatie of verbouwing altijd geschiedt onder toezicht van en in samenwerking met de Gemeentelijke en Rijksdiensten voor Monumenten en tegelijkertijd interessante fiscale voordelen kent!

De woningen bestaan uit vier woonlagen: souterrain, parterre, eerste verdieping en kapverdieping. 

Indeling: 
Souterrain: hal, woonkeuken, diverse extra ruimtes (waaronder een toilet), allen met ruime lichtinval dankzij de keldervensters in de ‘plint’ van het huis. 
Bij de eerste renovatie van 't Heerenhuys is de fundering compleet vernieuwd. De volgende stap was het uitdiepen van de bestaande kelder, wat een souterrain opleverde met een hoogte van 2,42 m. Dit souterrain leent zich bij uitstek voor een woonkeuken. Een aparte buitentrap zorgt voor een directe toegang tot de tuin. 

Parterre: gedeelde entree, hal, tweede toilet, grote woonkamer en extra kamer. 
Via de monumentale trap en entree komt u bij de voordeuren van de twee woningen. Achter deze deuren bevindt zich een ruime hal met trappenhuis en een tweede toilet. De woning beschikt over een grote rechthoekige woonkamer plus een extra achterkamer grenzend aan het bordes. De grote woonkamer baadt in het licht dankzij de manshoge vensters in voor-, achter- en zijgevel. 

Eerste verdieping: via de hal en het trappenhuis komt u uit op de eerste verdieping met drie vertrekken. Allereerst is er de grote kamer, die heel geschikt is voor bijvoorbeeld de 'master bedroom'. De voorkant van dit vertrek biedt een prachtig uitzicht over de Vecht, de achterzijde kijkt uit op de binnenplaats. Hier bevindt zich eveneens een voorkamer, die ingericht zou kunnen worden als inloopkast, en een achterkamer, die als ruime badkamer dienst zou kunnen doen. 

Kapverdieping: deze verdieping is een volwaardige extra etage met het karakter van een grote loft. Deze zou u kunnen bestemmen voor extra slaapkamers en badkamers. De ruimte is opvallend licht dankzij de grote dakkapellen aan de achterzijde en de extra vensters voor. 

De woning wordt casco opgeleverd. In overleg met de verkopende partijen zijn verschillende extra opties/aanpassingen bespreekbaar.

Project notaris: Schut van Os notarissen, De Lairessestraat 20, 1071 PA Amsterdam 

* Alle plattegronden, afmetingen en afbeeldingen in de aanmelding geven een impressie weer en dienen als illustratie. Ondanks alle zorgvuldigheid die we hebben nagestreefd kunnen aan deze plattegronden, afmetingen en afbeeldingen geen rechten worden ontleend. De werkelijke indeling, afwerkingen en materiaalgebruik kunnen afwijken van deze plattegronden, afmetingen en afbeeldingen. De plattegronden (ook in de brochure) kunnen opties bevatten, welke door de verkoper niet aangeboden worden. De plattegronden, inclusief de afmetingen zijn indicatief. Hier is dus geen leveringsplicht aan verbonden.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
15-11-2018
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
-1906

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
293 m²
Perceeloppervlakte
990 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
9
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's