Open Huis - 6 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Summit Broker Field of the Future

Our speakers will tell us more about this on 2 October

More information

's-Gravelandseweg 22 D 1381HJ Weesp, Oostelijke Vechtoever

Vraagprijs € 2.250.000 

Bewaar object
Bouwjaar
2019
Woonoppervlakte
370 m²
Aantal kamers
9
Perceeloppervlakte
1.015 m²

Omschrijving

Veldzicht aan de vecht!

De laatste originele buitenplaats aan de Vecht komt eindelijk beschikbaar! Op het prachtige landgoed worden een aantal statige woningen ontwikkeld die het begrip 'plezierig en luxe wonen' een geheel nieuwe dimensie verlenen. Waar ooit de conciërgewoning stond, wordt een geheel nieuwe, veel grotere woning gebouwd: de Rentmeester - een villa in de stijl van naastgelegen 't Heerenhuys, maar met een geheel eigen, bijzondere uitstraling dankzij het witgepleisterde gevelstucwerk. In het monumentale Heerenhuys worden 2 woonhuizen gerealiseerd.

Veldzicht aan de Vecht in Weesp (binnenkort onderdeel van Amsterdam) wordt ontwikkeld door Monumentenvennootschap Veldzicht. Er zullen 7 verschillende woningen op het terrein worden gebouwd waarvan de voornaamste 3 nu te koop zijn gekomen.
Veldzicht is voor hen die verlangen naar weidse vergezichten, een paar minuten van het schilderachtige centrum van Weesp en een aanlegsteiger voor de deur; kortom voor hen die de hoogste eisen aan woongenot stellen. Daarnaast ligt het op een steenworp afstand van Amsterdam (je rijdt naar het centrum in 23 minuten).

Historie 
Veldzicht aan de Vecht kent een lange en rijke geschiedenis; velen hebben er gewoond, velen hebben er gebouwd. Het gezichtbepalende Heerenhuys verrees rond 1830 in opdracht van de toenmalige burgermeester van de gemeente Weesperkarspel. Het monumentale pand, toen ook al dubbel bewoond, kreeg de functie van dienstwoning. 
Zo'n twintig jaar later opende de ijzergieterij v/h Becht en Dyserinck haar poorten. Het bedrijfsgebouw, een typisch 19e eeuwse hal met zogenaamde 'sheddaken', dat tot industriële erfgoed gerekend mag worden.

Weesp 
Uit archeologische vondsten blijkt dat het grondgebied van het huidige Weesp al voor onze jaartelling werd bewoond. Het duurde echter tot 1150 voor de naam Wispe of Wesopa voor het eerst in geschriften opduikt. De gunstige ligging aan de Vecht maakte van Weesp een handelscentrum van belang. In 1355 ontving het dan ook stadsrechten van Willem V, graaf van Holland. Dankzij deze rechten kon Weesp zich ontwikkelen tot een welvarende vestingstad (het maakt deel uit van de Hollandse waterlinie).
In meerdere opzichten bleek de Vecht de levensader van Weesp. Het heldere en zuivere Vechtwater werd aanvankelijk door bierbrouwerijen gebruikt, later door meerdere jeneverstokerijen. Tien Weesper molens zorgden voor de andere grondstof: gemalen graan. 

Begin 17e eeuw kreeg Weesp een belangrijke economische impuls met de aanleg van de Weespertrekvaart. Deze rechtstreekse verbinding tussen Weesp en Amsterdam verkortte de reistijd tussen de twee steden aanzienlijk. Schepen die voorheen alleen via de Zuiderzee naar de Vecht konden varen, brachten Weesp dankzij toegenomen handelsverkeer, passagiersvervoer en sluisgelden tot grote bloei. 
Ook nu nog is Weesp nauw met het water verbonden. De Vecht is tegenwoordig vooral het domein van de pleziervaart.

De villa
De Rentmeester wordt ingedeeld in lijn met de indeling van ’t Heerenhuys, alleen met veel royalere afmetingen. Ook dit pand krijgt een ruim en licht souterrain, opgedeeld in 2 ruime vertrekken en toiletvoorziening. Op de begane grond is er een ruime rechthoekige woonkamer met open haard en openslaande deuren naar de tuin met wijds uitzicht. De grote woonkamer baadt in het licht dankzij de manshoge vensters in voor-, achter- en zijgevel. De ruime woonkeuken is gelegen aan de andere zijde van de hal, en is ruim genoeg voor een kookeiland en een ruime eettafel. Op deze verdieping bevindt zich tevens een toiletvoorziening.

Via de hal en het trappenhuis komt u uit op de eerste verdieping met drie slaapkamers. Allereerst is er de grote kamer, die heel geschikt is als bijvoorbeeld de 'master bedroom'. De voorkant van dit vertrek biedt een prachtig uitzicht over de Vecht, de achterzijde kijkt uit over de tuin en weilanden. Hier bevinden zich eveneens een voorkamer, die ingericht zou kunnen worden als inloopkast, en een achterkamer, die als ruime badkamer dienst zou kunnen doen. Aan de andere zijde van het trappenhuis bevinden zich 2 slaapkamers en een badkamer met toiletvoorziening.

De kapverdieping is een volwaardige verdieping met twee grote (slaap)vertrekken en een extra kamer die bijvoorbeeld is in te richten als waskamer. Aan de voorzijde biedt de dakkapel heel veel licht, extra ruimte en bovendien een mooi uitzicht over de Vecht.
Bij deze villa hoort natuurlijk een ruime garage. Deze komt in de achtertuin en past qua bouwstijl helemaal bij de uitstraling van de villa.

De woning wordt casco opgeleverd. In overleg met de verkopende partijen zijn verschillende extra opties/aanpassingen bespreekbaar.

Project notaris: Schut van Os notarissen, De Lairessestraat 20, 1071 PA Amsterdam 

* Alle plattegronden, afmetingen en afbeeldingen in de aanmelding geven een impressie weer en dienen als illustratie. Ondanks alle zorgvuldigheid die we hebben nagestreefd kunnen aan deze plattegronden, afmetingen en afbeeldingen geen rechten worden ontleend. De werkelijke indeling, afwerkingen en materiaalgebruik kunnen afwijken van deze plattegronden, afmetingen en afbeeldingen. De plattegronden (ook in de brochure) kunnen opties bevatten, welke door de verkoper niet aangeboden worden. De plattegronden, inclusief de afmetingen zijn indicatief. Hier is dus geen leveringsplicht aan verbonden.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
15-11-2018
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
Per datum

Bouw

Bouwtype
Nieuwbouw
Bouwjaar
2019

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
370 m²
Perceeloppervlakte
1.015 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
9
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's