Vorige | Volgende

's-Gravelandseweg 133 1217ER Hilversum, Villaparken

Bouwjaar
1921
Woonoppervlakte
190 m²
Aantal kamers
7
Perceeloppervlakte
498 m²

Omschrijving

*ENGLISH BELOW*

Sfeervolle vrijstaande woning villa "Viskama”. Aan de rand van Hilversum en grenzend aan de landgoederen van ’s-Graveland. Deze woning is 1921 ontworpen door architect Th. Iboth en hoorde bij één van de landgoederen in de omgeving.

Deze karakteristieke woning ligt aan één van de mooiste straten van Hilversum en tegelijkertijd in een bosrijke omgeving. De woning ligt op een perceel van 498 vierkante meter en heeft een ruime oprit, een royale garage en tuin rondom. De achtertuin is bescheiden van afmeting, maar biedt veel privacy en ligt gunstig op de zon.

Inleiding : Entree, hal met fraai trappenhuis. Vanuit de hal is zowel de keuken als de woonkamer bereikbaar. De woonkamer en de keuken hebben beiden weer aansluiting op de eetkamer aan de voorzijde van de woning. Verder is er beneden nog een werkkamer aanwezig. Deze originele indeling, met vier vertrekken, is natuurlijk naar eigen wens aan te passen (het realiseren van een droom keuken behoort bijvoorbeeld tot de mogelijkheden). Op de verdieping bevinden zich vier in grootte variërende kamers, alsmede een badkamer. Verder is er veel bergruimte aanwezig (Inbouwkasten). En er is een ruimte voor de wasmachine en CV opstelling.

Architect ir. A. van der Horst heeft recentelijk een ontwerpvoorbeeld gemaakt waarbij de ruimte op de grote zolder nog beter benut wordt. In dit ontwerp wordt in twee slaapkamers een slaap-/speel verdieping gecreëerd. Hierdoor ontstaan er meer vierkante meters op de verdieping. Deze indeling heeft geen gevolgen van de huidige kap-/draagconstructie en is derhalve eenvoudig te realiseren.

Ook is er een nieuw ontwerp voor de begane grond waarbij een mooie grote woonkeuken kan ontstaan die helemaal is gebaseerd op de oorspronkelijke indeling. Om deze indeling te realiseren zijn geen grote constructieve ingrepen nodig. Een meer uitgebreide omschrijving, alsmede een duidelijke indelingschets is beschikbaar op het makelaarskantoor.

Het centrum van Hilversum en het centraal station liggen op fietsafstand (evenals diverse middelbare scholen waaronder de ISH en diverse basisscholen). Amsterdam en Utrecht zijn in een half uur bereikbaar met de auto (of met de trein). De omgeving is omringd door bos en heidegebieden waaronder dat van Natuurmonumenten. Sportvelden en het plassengebied van Loosdrecht liggen eveneens op fietsafstand.

- Karakteristieke uitstraling;
- Woonoppervlak 190 m2;
- Veel indelingsvarianten mogelijk;
- Ideale ligging, aan de rand van de natuur en toch niet te ver van voorzieningen;
- Oprit en garage.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Charming detached home (villa “Viskama”). On Hilversum's outskirts, bordering on the country estates of ’s-Graveland. This property was designed by architect Th. Iboth in 1921 and belonged to one of the estates in the area.
This charming home is on one of Hilversum's most beautiful streets, yet is surrounded by woods. The house is on a 498sqm-lot and features a large driveway, spacious garage and wrap-around garden. The backyard may be modest in size, but is perfectly secluded and enjoys excellent sun exposure.

Layout: Entrance, hall with a beautiful staircase. The hall opens to both the kitchen and the living room. The living room and the kitchen connect to the dining room at the front of the house. There is also a downstairs study. This original floorplan, with four rooms, can be adjusted to meet the personal preference of the new owners (with, for instance an enormous dream kitchen). The first floor accommodates four rooms, varying in size, and a bathroom. This level also features ample storage space (fitted closets), and a room with the fittings for the laundry machine and dryer and heating system. The attic is currently not accessible via a staircase, but the space itself can be converted into extra usable square meters.

Hilversum's city center and central station are within cycling distance (as are several secondary schools, including ISH and elementary schools). Amsterdam and Utrecht are a 30-minute commute away by car or train. The area is surrounded by woods and heathlands, including the nature reserve managed by the Dutch Nature Conservation Society. Sports clubs and Loosdrecht lake district are also within cycling distance.

- Characteristic home;
- Residential floor area 190 sqm;
- Multiple layout options;
- Ideal location, bordering on nature yet close to all amenities;
- Driveway and garage.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
2021-01-20
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Villa
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1921

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
190 m²
Perceeloppervlakte
498 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
7

Energie

Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Hilversum

Hilversum is de Nederlandse mediastad; bijna alle nationale radio- en tv omroepen hebben Hilversum als thuis- en uitzendbasis. Daarnaast staat Hilversum vol met boeiende architectuur. Met name in de jaren twintig en dertig van de twintigste eeuw beleefde de architectuur in Hilversum een bloeiende periode. Als gemeentearchitect ontwierp de wereldberoemde W.M. Dudok het Raadhuis, scholen, bedrijven, woonwijken, dienstgebouwen, het sportpark, vijvers en wegen. Het meest recente architectonische hoogtepunt is het opvallende gebouw van de publieksattractie Beeld en Geluid op het Mediapark. Maar ook evenementen, theaters, winkelcentra en bioscopen maken Hilversum tot een levendige stad. Hilversum is met recht een stad in ’t groen. De natuurlijke omgeving is sterk gevarieerd. Van uitgestrekte heidevelden tot het prachtige Spanderswoud, een prachtige natuur- en recreatiegebied met een groot aantal wandelpaden en landgoederen. Hilversum biedt voor elk wat wils. Beleef de media, verken de prachtige heide van het Goois Natuurreservaat of huur een boot op het nabijgelegen Loosdrechts Plassengebied.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder