Vorige | Volgende

's-Gravelandseweg 22 D 1381HJ Weesp, Oostelijke Vechtoever

Vraagprijs € 2.250.000 

Bouwjaar
2019
Woonoppervlakte
370 m²
Aantal kamers
9
Perceeloppervlakte
1.015 m²

Omschrijving

Veldzicht aan de Vecht!

De laatste originele buitenplaats aan de Vecht komt eindelijk beschikbaar! Op het prachtige landgoed worden een aantal statige woningen ontwikkeld die het begrip 'plezierig en luxe wonen' een geheel nieuwe dimensie verlenen. Waar ooit de conciërgewoning stond, wordt een geheel nieuwe, veel grotere woning gebouwd: de Rentmeester - een villa in de stijl van naastgelegen 't Heerenhuys, maar met een geheel eigen, bijzondere uitstraling dankzij het witgepleisterde gevelstucwerk.

Veldzicht is voor hen die verlangen naar weidse vergezichten, een paar minuten van het schilderachtige centrum van Weesp en een aanlegsteiger voor de deur; kortom voor hen die de hoogste eisen aan woongenot stellen. Daarnaast ligt het op een steenworp afstand van Amsterdam (je rijdt naar het centrum in 23 minuten).

Historie
Veldzicht aan de Vecht kent een lange en rijke geschiedenis; velen hebben er gewoond, velen hebben er gebouwd. Het gezichtbepalende Heerenhuys verrees rond 1830 in opdracht van de toenmalige Burgemeester van de gemeente Weesperkarspel. Het monumentale pand, toen ook al dubbel bewoond, kreeg de functie van dienstwoning.

De Rentmeester wordt ingedeeld in lijn met de indeling van ’t Heerenhuys, alleen met veel royalere afmetingen. Ook dit pand krijgt een ruim en licht souterrain, opgedeeld in 2 ruime vertrekken en toiletvoorziening. Op de begane grond is er een ruime rechthoekige woonkamer met open haard en openslaande deuren naar de tuin met wijds uitzicht. De grote woonkamer baadt in het licht dankzij de manshoge vensters in voor-, achter- en zijgevel. De ruime woonkeuken is gelegen aan de andere zijde van de hal, en is ruim genoeg voor een kookeiland en een ruime eettafel. Op deze verdieping bevindt zich tevens een toiletvoorziening.

Via de hal en het trappenhuis komt u uit op de eerste verdieping met drie slaapkamers. Allereerst is er de grote kamer, die heel geschikt is als bijvoorbeeld de 'master bedroom'. De voorkant van dit vertrek biedt een prachtig uitzicht over de Vecht, de achterzijde kijkt uit over de tuin en weilanden. Hier bevinden zich eveneens een voorkamer, die ingericht zou kunnen worden als inloopkast, en een achterkamer of badkamer. Aan de andere zijde van het trappenhuis bevinden zich 2 slaapkamers en een badkamer met toiletvoorziening.

De kapverdieping is een volwaardige verdieping met twee grote (slaap)vertrekken en een extra kamer die bijvoorbeeld is in te richten als waskamer. Aan de voorzijde biedt de dakkapel heel veel licht, extra ruimte en bovendien een mooi uitzicht over de Vecht.
Bij deze villa hoort natuurlijk een ruime garage. Deze komt in de achtertuin en past qua bouwstijl helemaal bij de uitstraling van de villa.

Opleveringsniveau:
• Vloerverwarming
• Gas loos
• WTW (warmte terugwinning) installatie
• Behangklare wanden
• Betegelde ruimtes badkamers en wc’s
• Open haard
• Houten kozijnen voor zien van HR ++ glas
• Dakbedekking: grijze keramische pannen en op plat dak bitumieuze dakbedekking met grind
• Kant en klare vrijstaande garage van ca. 45 m2, voorzien van waterinstallatie en afvoer
In overleg zijn diverse extra opties/aanpassingen in te passen en aan te brengen. Uw makelaar kan u daar meer over vertellen.

Project notaris: Schut van Os notarissen, De Lairessestraat 20, 1071 PA Amsterdam

* Alle plattegronden, afmetingen en afbeeldingen in de aanmelding geven een impressie weer en dienen als illustratie. Ondanks alle zorgvuldigheid die we hebben nagestreefd kunnen aan deze plattegronden, afmetingen en afbeeldingen geen rechten worden ontleend. De werkelijke indeling, afwerkingen en materiaalgebruik kunnen afwijken van deze plattegronden, afmetingen en afbeeldingen. De plattegronden (ook in de brochure) kunnen opties bevatten, welke door de verkoper niet aangeboden worden. De plattegronden, inclusief de afmetingen zijn indicatief. Hier is dus geen leveringsplicht aan verbonden.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
26-11-2019
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
Per datum

Bouw

Bouwtype
Nieuwbouw
Bouwjaar
2019

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
370 m²
Perceeloppervlakte
1.015 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
9
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Weesp

Weesp is een van de veertien vestingsteden van ons land. Aan de schansen en andere verdedigingswerken uit latere tijd is nog te zien dat de stad deel uitmaakte van de Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam. In de veertiende eeuw zorgden de eerste bierbrouwerijen en daarna jeneverstokerijen voor grote perioden van welvaart en bloei. Van die welvaart getuigen het fraai gebouwde stadhuis en de Laurenskerk. Weesp ligt aan de charmante rivier de Vecht en is een knooppunt voor het watertoerisme. De Aetsveldse Polder en de Vecht zijn tot aardkundige monumenten verklaard. De Aetsveldse Polder was van oorsprong een meer. Dit meer vulde zich in de loop der jaren met klei, eerst vanuit de Amstel, later vanuit de Vecht. Het oermeer zelf verplaatste zich door de erosie van het veen geleidelijk naar het noordoosten. Zo ontstond het Naardermeer. Gelegen tussen groen en water biedt het historische vestingstadje rust en ruimte. Weesp is een combinatie van stadse allure en gemoedelijke gezelligheid. Goed bereikbaar met de auto, de trein als met de boot.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder