Open Huis - 28 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

's-Gravenhekje 3 B 1011TG Amsterdam

Vraagprijs € 485.000 k.k.

Bouwjaar
1744
Woonoppervlakte
62 m²
Aantal kamers
2

Omschrijving

****English text below****

Geweldig 2-kamer appartement van 62 m2 met schitterend uitzicht. Op unieke locatie in het hart van de stad. Het appartement is gelegen in een bijzonder gemeentelijk monument. De woning is een voormalige bedrijfsruimte die in 2019 met vergunning is omgezet naar woonruimte en volledig is gerenoveerd.

Het ‘s Gravenhekje ligt midden in één van de oudste delen van het centrum van Amsterdam. Een buurt met een rijke geschiedenis. De straat heeft haar naam te danken aan een opslagplaats van hout in de 17e eeuw. Blijkens een keur in 1663 mocht deze houtplaats alleen worden afgesloten met een hek. Verondersteld wordt dat een houtkoper met de naam ‘de Graaf’ eigenaar was en een hek had geplaatst. De Graaf ’s hek. In de 18e eeuw werd dit het ’s-Gravenhekje.

Indeling:
Entree op de eerste etage; hal met toegang naar de fraaie, lichte woonkamer. Vanuit deze kamer heeft u schitterend uitzicht op de Oudeschans, de Montelbaanstoren en het Oosterdok.
Mede door de drie ramen aan de voorzijde en de hoogte van het plafond (3 meter) is het een bijzondere ruimte.
De open keuken is in 2019 geplaatst en in een mooie groene kleurstelling uitgevoerd. De keuken beschikt over een vaatwasser, inductiekookplaat, oven en koelkast.
Er zijn zwarte stalen deuren met glas geplaatst naar de hal en de slaapkamer. Hierdoor is er veel licht door het gehele appartement.
De slaapkamer is ruim van opzet en gelegen aan een stil en rustig lichthof.
De badkamer is eveneens vernieuwd in 2019 en voorzien van een douche, vloerverwarming, toilet en een wastafelmeubel. Ook hier is een mooie stalen deur met glas geplaatst.

Door het gehele appartement ligt een nieuwe PVC vloer met houtmotief. Het appartement is intern geheel verbouwd in 2019. Door het gehele appartement is een ventilatiesysteem aangelegd, moderne radiatoren en in beide ruimtes zijn televisie- en internetaansluitingen.

Bijzonderheden:
- Gelegen op eigen grond
- Het appartement is onderdeel van een gemeentelijk monument
- Goede VVE, servicekosten bedragen € 80,40 per maand
- Woonoppervlakte bedraagt 61.6 m2 met een hoogte van 3 meter. (conform NEN 2580)

Het pand is gelegen in het centrum met uitzicht op de Oudeschans, om de hoek van Nemo en het Oosterdok en ligt in de luwte van de Prins Hendrikkade. Door de centrale ligging is alles op loop- of fietsafstand bereikbaar. Centraal Station, Waterlooplein, Nieuwmarkt, Artis en A’DAM Lookout liggen in de directe nabijheid.
Ook de IJ-tunnel en de Piet Heintunnel zijn in de nabijheid gelegen waardoor u zo op de Ring bent.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Magnificent 2-room apartment of 62 m2 with stunning views. Unique location in the heart of the city. The apartment is located in a municipal monument. The house is a former commercial space that was converted into living space in 2019 with a permit and has been completely renovated.

The 's Gravenhekje is located in the middle of one of the oldest parts of the center of Amsterdam. A neighborhood with a rich history. The street owes its name to a wood warehouse in the 17th century. According to an approval in 1663, this wood site could only be closed with a fence. It is believed that a timber buyer by the name of 'de Graaf' owned and placed a fence. De Graaf's gate. In the 18th century this became the 's-Gravenhekje.

Layout:

Entrance on the first floor; hall with access to the beautiful, bright living room. From this room you have a beautiful view of the Oudeschans, the Montelbaanstoren and the Oosterdok.

Because of the three windows at the front and the height of the ceiling (3 meters), this really is a special space.
The open kitchen was installed in 2019 and has a beautiful green color scheme. The kitchen has a dishwasher, induction hob, oven and fridge.

Black steel doors with glass have been placed to the hall and the bedroom. As a result, there is a lot of light throughout the apartment. The bedroom is spacious and located on a quiet and peaceful light court.

The bathroom was also renovated in 2019 and equipped with a shower, underfloor heating, toilet and a washbasin. A beautiful steel door with glass has also been placed here.

There is a new PVC floor with wood motif throughout the apartment. The apartment was completely renovated internally in 2019. A ventilation system has been installed throughout the apartment, modern radiators and television and internet connections in both rooms.

Particularities:
- Located on private land
- The apartment is part of a municipal monument
- Good VVE, service costs are € 80.40 per month
- Living area is 61.6 m2 with a height of 3 meters. (in accordance with NEN 2580)

The property is located in the center with a view of the Oudeschans, around the corner from Nemo and Oosterdok and is in the lee of the Prins Hendrikkade. Due to its central location, everything is within walking or cycling distance. Central Station, Waterlooplein, Nieuwmarkt, Artis and A'DAM Lookout are in the immediate vicinity. Also the IJ-tunnel and the Piet Heintunnel are nearby so you can get to the A10 very easy.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Service kosten
€ 80 p/m
Aanmeldingsdatum
2021-11-16
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1744

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
62 m²
Bruto inhoud
225 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Aantal slaapkamers
1
Aantal badkamers
1
Voorzieningen badkamer
vloerverwarming, wastafelmeubel, douche, toilet
Voorzieningen
mechanische ventilatie

Energie

Soort verwarming
vloerverwarming gedeeltelijk, c.v.-ketel
Warm water
c.v.-ketel
Bouwjaar ketel
2019

Kadastrale gegevens

Gemeente
Amsterdam
Sectie
P
Indexnummer
3
Perceel
3547
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Ligging
In centrum, aan water

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
parkeervergunningen, betaald parkeren
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder