Open Huis - 6 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Aalsmeerderdijk 640 1435BW Rijsenhout, Rijsenhout Dijk

Koopsom € 1.900.000 

Bewaar object

Omschrijving

Bijzonder charmante, fraai gerestaureerd en uitstekend onderhouden MONUMENTAAL PAND "DE RIJSENHOF" van ca. 940 m op een perceel van 3.647 m. Het gehele pand kan als kantoorpand in gebruik genomen worden en is ook ideaal om WOON/WERKEN op n plek te combineren. Er zijn 25 parkeerplekken aanwezig. Er is een mogelijkheid tot bijbouwen. Een gedeelte van de grond heeft bouwbestemming.
Uitstekend bereikbaar: 5 minuten vanaf de A4, 10 minuten vanaf Schiphol en 15 minuten vanaf Amsterdam.
Het totaal van 940 m is op dit moment in gebruik als WOONHUIS ( ca. 340 m) en als kantoorpand (ca. 600 m) met ieder een eigen toegang. Het pand is gebouwd omstreeks 1901 en is in de authentieke staat hersteld en gerestaureerd.
De schitterend onderhouden tuin heeft een vijver, monumentale beuken en diverse terrassen. Aan de ringvaart is een eigen aanlegsteiger voor een boot van ca. 10 meter. Oplevering in overleg.

For English summary see below.

INDELING PAND voorzijde:
Via een dubbele voordeur bereikt u de entree met wanden voorzien van ornamenten. Via de tussendeur met geslepen glas bereikt u de gang. De gang is prachtig afgewerkt met een wit marmeren vloer en zacht blauwe lambrisering. Hier is een houten trap met originele trapleuning naar de eerste verdieping, toiletruimte met fonteintje. De gang geeft toegang tot de woonkamer, werkkamer, eetkamer en tweede gang. De woonkamer heeft een massief eiken houten vloer, in visgraat gelegd, een marmeren open haard, een ornamenten plafond en originele schuif luiken voor de ramen. De wanden en plafonds zijn voorzien van glad stucwerk en de ornamenten in de plafonds zijn in volle luister hersteld. Vanuit de woonkamer is de serre bereikbaar. Ook in de serre ligt dezelfde visgraat parketvloer en de wanden en plafonds zijn glad gestuct. Via openslaande deuren is er toegang tot het achter de woning gelegen terras. Het terras grenst aan sierwater.

Links naast de entree is de werkkamer en direct er tegenover ligt een eetkamer. Via een tussengang met origineel zwart met zacht geel geblokte tegelvloer is de keuken bereikbaar. De geheel in passende stijl keuken is voorzien van alle moderne apparatuur, te weten 6-pits-gaskookplaat, afzuigkap, koelkast, vriezer, vaatwasmachine, elektrische oven, verzonken dubbele gootsteen en authentieke servieskast. Vanuit de keuken is er toegang tot de provisiekelder. Aan de achterzijde van de woning is de bijkeuken gelegen. De bijkeuken is voorzien van een extra douche, een lavet, een keukenblok met dubbele spoelbak, een wasmachine aansluiting en praktische vouwplank.

De prachtige tuin beschikt over een grote natuurlijke vijver en veel bomen, waaronder monumentale beuken.

Eerste verdieping: de trap met origineel glas-in-lood naar eerste verdieping. De ruime overloop met houten vloer geeft toegang tot 4 (slaap)kamers. De hoofdslaapkamer aan de tuinzijde is uitgerust met vaste kasten, een originele wastafel en biedt toegang naar ruim balkon. Ruim balkon gelegen op het zuid-oosten. De tweede (slaap)kamer aan de tuinzijde heeft eveneens vaste kasten en toegang naar balkon. De derde (slaap)kamer heeft een ruime vaste kast met wastafel. Via deze kast is de werkkamer met vliering, c.v. ketelopstelling en dakraam bereikbaar. De vierde (slaap)kamer is gelegen aan de achterzijde van de woning. De luxe, in stijl gerenoveerde badkamer is voorzien van prachtig sanitair, te weten ligbad op pootjes, douche en wastafel. Vanuit de overloop kunt u met de trap naar de tussenverdieping waar de tweede separate toiletruimte met fontein is.

Tweede verdieping: deze verdieping met fraaie balken en houten vloer bestaat uit een vrij in te delen ruimte,ca. 90 m.

INDELING KANTOOR:
Het totaal van 600 m bestaat uit 3 units van 150 m, 180 m en 276 m. Per 1 december 2018 is het aangrenzende kantoorgedeelte, wat nu nog verhuurd is, vrij op te leveren.

Op eigen terrein is ruimte om minimaal 25 auto's te parkeren.
Ruime entree met aan de rechterzijde een receptie, kopieerruimte, werkkamer en berging met pantry. Aan de linkerzijde is een werkkamer van ca. 45 m. Er is een toiletruimte met fontein. Vanuit de hal is een trap naar de eerste verdieping n toegang tot het verbouwde gedeelte, ca. 150 m.
Het gedeelte bestaat uit een open ruimte met daarin een geluidsdichte ruimte die gebruikt wordt als vergaderkamer. Er is een trap met vide naar de eerste etage. Royale open keuken met inbouwapparatuur, onder andere vaatwasmachine, verzonken spoelbak, koel-/vrieskast en een ruimte waar een grote eettafel kan staan, ca. 276 m
De eerste verdieping van het verbouwde gedeelte bestaat uit een open ruimte met diverse dakkapellen. Thans zijn hier ca. 12 werkplekken. De eerste verdieping in de oude stal is ingedeeld in met 3 ruime werk-/vergaderkamers, een overloop, een toiletgroep en een trap naar de begane grond ca. 180 m. Door gescheiden energie systemen is het mogelijk 3 zelfstandige units te creeren met eigen opgang van 150 m, 180 m en 276 m.

Volgens verkregen informatie van de gemeente Haarlemmermeer is de bestemming "kantoor". Volgens verkregen informatie van het Ondernemersplein Haarlemmermeer zijn diverse andere invulling bespreekbaar.

Bijzonderheden:
- geheel gerenoveerd;
- gedeeltelijk voorzien van dubbele beglazing;
- het woongedeelte en kantoor gedeelte hebben aparte meterkasten, c.v.'s en airco units;
- het pand is geplaatst op de gemeentelijke monumentenlijst;
- aan de voorzijde is een gedeelte van het dijklichaam gepacht van het waterschap;
- kozijnen geschilderd tussen 2013 en 2015;
- natuurlijk vijver met doorstroom;
- vernieuwde beschoeiing (2016);
- per 1 december 2018 is het nu nog verhuurde kantoorgedeelte leeg en vrij van huur op te leveren;
- ideaal voor kantoor aan huis;
- op het terrein is nog mogelijkheid tot uitbreiding; een gedeelte hiervan heeft bouwbestemming;
- de woning heeft een eigen aanlegsteiger in de ringvaart voor een boot van ca. 10 meter.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
27-03-2018
Status
Beschikbaar

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1901

Oppervlakten en inhoud

Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

Kaart Aalsmeerderdijk 640 1435BW Rijsenhout, Rijsenhout Dijk

naar Aalsmeerderdijk 640 1435BW Rijsenhout, Rijsenhout Dijk
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand