Aalsmeerplein 8 - HS 1059AS Amsterdam, Aalsmeerwegbuurt West

Bewaar object
Bouwjaar
1935
Woonoppervlakte
67 m²
Aantal kamers
2

Omschrijving

***English translation below***

Wonen op de begane grond met vrij uitzicht! Dit 2-kamerappartement (voorheen 3) van ca. 67m2 met tuin is gelegen op eigen grond. Het is een fijne woonomgeving met een diversiteit aan winkels, cafés en restaurants en goede uitvalswegen.

Indeling:
Je komt binnen via de eigen entree. Hal, ruime woonkamer met moederhaard. De sfeervolle glas-in-loodramen zijn nog aanwezig. Aansluitend de half open keuken en de eetkamer met openslaande deuren naar de tuin. Eventueel is van deze ruimte vrij eenvoudig een extra kamer te realiseren. De slaapkamer biedt eveneens via openslaande deuren toegang tot de tuin. De badkamer heeft een ligbad, wastafel en een toilet. Er is een ruime bergkast en via het gemeenschappelijk trappenhuis kom je bij de berging op de zolderverdieping. Door het gehele appartement ligt een houten vloer. Het appartement heeft modernisering nodig maar biedt veel mogelijkheden!

Omgeving:
Je woont hier op een super locatie met gezelligheid en ontspanning op loopafstand. De prachtige Westlandgracht is om de hoek met de mogelijkheid om een bootje aan te meren. Verder zijn het Hoofddorpplein, Heemstedestraat en Zeilstraat met leuke winkels voor de dagelijkse- en niet dagelijkse boodschappen, restaurants en cafés vlakbij. Zo zijn Foodbar 63 Graden, Helder, van Mechelen, Gent aan de Schinkel en Woest leuke plekken om te vertoeven. Het Vondelpark en het Rembrandtpark liggen nabij, maar ook het Amsterdamse Bos en De Nieuwe Meer zijn op korte afstand. Goed bereikbaar met de auto en makkelijke toegang tot de A10 en de A4. Ook het openbaar vervoer is nabij (zowel tram, bus, metro als trein).

Bijzonderheden:
- Woonoppervlakte: 67m2 (volgens NVM meetinstructie)
- Tuin ca. 15 m2
- Eigen grond
- Actieve VvE, professioneel beheerd
- Maandelijkse bijdrage VvE € 101,49
- Huur boiler en moederhaard € 86,61 per kwartaal
- Seperate berging op zolderverdieping (255cmx130cm)
- Oplevering: in overleg

***English translation***

Living on the ground floor with unobstructed view! This 2-room apartment (formerly 3) of approximately 67m2 with garden is located on private land. It is a nice living environment with a diversity of shops, cafes and restaurants and good connections by car.

Layout:
You enter through your own entrance. Hall, spacious living room with mother fireplace. The nice stained glass windows are still present. Connected is the half open kitchen and the dining room with double doors to the garden. If desired, an extra room can quite easily be realized of this space. The bedroom also offers access to the garden through double doors. The bathroom has a bathtub, sink and toilet. There is a large storage cupboard and through the common staircase you reach the storage room in the attic. Wooden floors throughout the apartment. The apartment needs modernization but offers many possibilities!

Surroundings:
You live here in a great location; very cosy and relaxation within walking distance. The beautiful Westland canal is around the corner with the possibility to moor a boat. Furthermore, the Hoofddorpplein, Heemstedestraat and Zeilstraat with nice shops for daily and non-daily groceries, restaurants and cafes are nearby. Foodbar 63 Graden, Helder, van Mechelen, Gent aan de Schinkel and Woest, for example, are nice places to be. The Vondelpark and Rembrandtpark are close by, but also the Amsterdamse Bos and De Nieuwe Meer are a short distance away. Easily accessible by car and easy access to the A10 and A4. Public transport is also nearby (both tram, bus, metro and train).

Particularities:
- Living area: 67m2 (according to NVM measurement instruction)
- Garden approx. 15 m2
- Own ground
- Active VvE, professionally managed
- VvE monthly contribution € 101.49
- Rent boiler and mother fireplace € 86.61 per quarter
- Separate storage room in the attic (255cm x 130cm)
- Delivery in consultation
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
16-04-2019
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1935

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
67 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Foto's

MVA wijkinformatie: Hoofddorppleinbuurt

De Hoofddorppleinbuurt ligt in het westen van stadsdeel Zuid en is gescheiden van de rest van Amsterdam Zuid door rivier de Schinkel. Verder wordt de wijk begrensd door het Surinameplein, de Surinamestraat, de A10, de Henk Sneevlietweg en de Westlandgracht.
Gentrification in de Hoofddorppleinbuurt
Het Hoofddorpplein vormt het centrale verkeersplein van de Hoofddorppleinbuurt. Toch is Hoofddorppleinbuurt voornamelijk een woonbuurt met - daaruit voortkomend - een groot winkelaanbod. Dit centreert zich op en rondom het Hoofddorpplein en in de Zeilstraat. Zoals in veel andere wijken aan de rand van de stad vinden ook in de Hoofddorppleinbuurt ontwikkelingen plaats die wijzen op gentrification; er zijn meer middeninkomens en gezinnen met kinderen in de wijk komen wonen. Maar ook voor studenten en starters is de buurt aantrekkelijk. . De afgelopen jaren zijn dan ook hier veel particuliere huurwoningen omgezet in koopwoningen en is er veel horeca bijgekomen. Eind 2017 woonden er bijna 12000 inwoners in de Hoofddorppleinbuurt.
Hoofddorppleinbuurt onderdeel Plan West
De Hoofddorpleinbuurt is in de jaren twintig gebouwd als onderdeel van ‘Plan West’, een uitbreidingsplan van de gemeente voor het verlengde van de West-Indische buurt op het geannexeerde grondgebied van wat eerder gemeente Sloten was. Sommige straten in de wijk stammen nog uit die tijd, zoals de Jacob Marisstraat en omliggende straten. Veel straten in de Hoofddorppleinbuurt zijn genoemd naar 19e-eeuwse schilders en plaatsen ten zuidwesten van Amsterdam, zoals de Heemstedestraat en de Aalsmeerweg. De brug tussen de buurt en de Amstelveenseweg is er sinds 1927.