Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Aalsmeerweg 114 I 1059AR Amsterdam, Aalsmeerwegbuurt West

Bewaar object
Bouwjaar
1935
Woonoppervlakte
62 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Een lichte bovenwoning met een balkon op het Westen. Het appartement is gelegen in de Hoofddorppleinbuurt in Amsterdam Zuid. Het huis is goed onderhouden, voorzien van kenmerkende glas-in-looddeuren en goed geisoleerd. Het appartement maakt deel uit van een actieve Vereniging van Eigenaren en is gelegen op eigen grond.

Hoofddorppleinbuurt

De woning ligt in een gewilde woonomgeving, op loopafstand van winkels, supermarkten en horecagelegenheden aan het Hoofddorpplein, de Zeilstraat en de Amstelveenseweg. In de directe omgeving liggen verschillende recreatiegebieden : het Vondelpark, het Nieuwe Meer, het Amsterdamse Bos en het Rembrandtpark. Ook zijn er diverse sportvoorzieningen in de buurt, zoals Basic Fit, Sportpark De Schinkel, Tennisbanen, voetbalclub AVV Swift en hockeyclubs Amsterdam, Hurley en Pinoké (Amsterdamse Bos).

Bereikbaarheid
Het openbaar vervoer is ruimschoots aanwezig: NS stations Amsterdam Zuid en Lelylaan, tramlijnen 1, 2 en 17, de metro en buslijnen 15 en 62 zijn dichtbij gelegen. Met eigen vervoer is de Ringweg A10 om de hoek, waardoor bijv. Schiphol binnen 10 minuten te bereiken is.

Indeling

1e etage: Eigen entree, ruime hal, toegang tot alle vertrekken. Aan de voorzijde ligt de woonkamer met zijkamer, gezamenlijk met een oppervlakte van 24m². De zijkamer kan eenvoudig worden afgesloten om een tweede slaapkamer te creëren. De voorgevel beschikt over extra isolatieglas en een charmante jaren ’30 erker, waardoor de ruimte enorm prettig wordt verlicht. De woonkamer beschikt over 2 vaste kasten met paneeldeuren.

Aan de achterzijde is de woonkeuken gelegen, deze is voorzien van inbouwapparatuur o.a. een gasfornuis, koelkast met vriesvak en inbouwoven. De keuken biedt plaats voor een gezellige eettafel en heeft een handige trapkast, waar huishoudelijke artikelen kunnen worden opgeslagen.

Via de twee deurkozijnen loopt u het balkon (gelegen op het Westen) op! Het balkon beslaat de gehele breedte van de woning, kijkt uit over een sedum dak, naar een groene binnentuin, waar u in de namiddag en avond van de zon kunt genieten. Aan een zijde van het balkon staat een vaste kast.

Naast de keuken is de slaapkamer met badkamer en suite gelegen. De slaapkamer heeft een fijne afmeting van 3.00m x 2,63m, bezit twee vaste kasten en is direct verbonden met de badkamer. De badkamer is betegeld en voorzien van een bad met douche en wastafel.
In een vaste kast naast de badkamer is de wasmachine aangesloten en ook de elektrische boiler voor de warmwatervoorziening.

In het midden van de woning is het separate toilet (met fontein) gelegen.

De woning is voorzien van extra plafondisolatie ( dubbele plafonds waar tussen isofloc is aangebracht) en zij wordt verwarmd middels een gashaard die is aangeslotens op de radiatoren. Ook is er isofloc aangebracht onder de vloer van de slaapkamer, de hal en de keuken.

Op de bovenste etage van het gebouw aan de achterzijde bevindt zich een separate berging . Deze heeft een afmeting van 3,55m x 2,55 m (inclusief rookgasafvoer kanaal).

Kerngegevens woning

Oppervlakte: ca. 62 m²
Aantal kamers: 3 , waarvan 1 slaapkamer
Buitenruimte: ca. 6m²
Separate berging: ja, op zolderetage van ca. 9m²
Energielabel: F
Isolatie: Extra isolerende beglazing voorgevel en plafond isolatie
Bouwjaar: 1935
Verwarming: Gashaard met radiatoren. Warm water elektrische boiler ( huur, € 14,-- per maand)

Kadastrale gegevens

Gemeente : Sloten
Sectie + nummer: O 2495
Eigen grond

VVE

Aantal leden: 111
Professioneel beheer
Aandeel: 9/1000e
Servicekosten: € 101,49 per maand


Overig

Ouderdomsclausule is van toepassing
Notaris : ring Amsterdam
Oplevering in overleg.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
27-06-2019
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1935

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
62 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Foto's

MVA wijkinformatie: Hoofddorppleinbuurt

De Hoofddorppleinbuurt ligt in het westen van stadsdeel Zuid en is gescheiden van de rest van Amsterdam Zuid door rivier de Schinkel. Verder wordt de wijk begrensd door het Surinameplein, de Surinamestraat, de A10, de Henk Sneevlietweg en de Westlandgracht.
Gentrification in de Hoofddorppleinbuurt
Het Hoofddorpplein vormt het centrale verkeersplein van de Hoofddorppleinbuurt. Toch is Hoofddorppleinbuurt voornamelijk een woonbuurt met - daaruit voortkomend - een groot winkelaanbod. Dit centreert zich op en rondom het Hoofddorpplein en in de Zeilstraat. Zoals in veel andere wijken aan de rand van de stad vinden ook in de Hoofddorppleinbuurt ontwikkelingen plaats die wijzen op gentrification; er zijn meer middeninkomens en gezinnen met kinderen in de wijk komen wonen. Maar ook voor studenten en starters is de buurt aantrekkelijk. . De afgelopen jaren zijn dan ook hier veel particuliere huurwoningen omgezet in koopwoningen en is er veel horeca bijgekomen. Eind 2017 woonden er bijna 12000 inwoners in de Hoofddorppleinbuurt.
Hoofddorppleinbuurt onderdeel Plan West
De Hoofddorpleinbuurt is in de jaren twintig gebouwd als onderdeel van ‘Plan West’, een uitbreidingsplan van de gemeente voor het verlengde van de West-Indische buurt op het geannexeerde grondgebied van wat eerder gemeente Sloten was. Sommige straten in de wijk stammen nog uit die tijd, zoals de Jacob Marisstraat en omliggende straten. Veel straten in de Hoofddorppleinbuurt zijn genoemd naar 19e-eeuwse schilders en plaatsen ten zuidwesten van Amsterdam, zoals de Heemstedestraat en de Aalsmeerweg. De brug tussen de buurt en de Amstelveenseweg is er sinds 1927.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder