Open Huis - 30 september van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Aalsmeerweg 120 1059AR Amsterdam, Aalsmeerwegbuurt West

Bewaar object

Omschrijving

Wij bieden u een unieke kans met deze sfeervolle en gezellige driekamerwoning (ca. 70m²) mét tuin, tuinberging (ca. 5m²) gelegen op EIGEN GROND én mét uitzicht op het Aalsmeerplein.

Deze bijzondere woning is gelegen in de levendige Hoofddorppleinbuurt in Oud-Zuid. Diverse leuke cafés, gezellige restaurants en leuke winkels liggen op loopafstand. Het openbaar vervoer (o.a. tram 2, metro 50, station Lelylaan en station WTC) en de ring A10 zijn zeer gemakkelijk te bereiken. Het Vondelpark, Rembrandtpark, het Amsterdamse bos en de Nieuwe Meer zijn heerlijke recreatiegebieden die in de directe omgeving liggen. De dagelijkse boodschappen kunt u op en om het Hoofddorpplein doen waar diverse winkels en supermarkten zijn. Alles is dus mogelijk in deze levendige buurt.

Kortom: een perfect ingedeelde en complete benedenwoning die zó te betrekken op een absolute TOPlocatie in OUD-ZUID!

Indeling: Entree, tochtportaal, ruime hal (met meterkast) met toegang tot de voorslaapkamer met vaste kast, de volledig betegelde badkamer met douche en wasmeubel, toiletruimte v.v. zwevend toilet en fonteintje, de royale ouderslaapkamer met openslaande deuren naar de tuin en kast met de opstelling van de wasmachine. De sfeervolle woonkamer-en-suite met schouw en prachtige glas-in-lood-ramen is voorzien van glad gestucte wanden en een eiken houten vloerdelen. Vanuit de woonkamer toegang tot de moderne woonkeuken (met o.a. koel-/vriescombinatie, 5-pits gaskookplaat, oven en vaatwasser) afsluitbaar met originele schuifdeuren en voorraadkast. De openslaande deuren in de keuken geven toegang tot de heerlijke tuin met vrijstaande berging.

Bijzonderheden:
- De woning is strak gestuukt
- Glas-in-lood en suite deuren
- Oppervlakte ca. 70 m²; inhoud 274m³
- Tuin van ca. 53 m2
- Eigen grond!
- Servicekosten € 101,49 per maand inclusief premie opstalverzekering
- Bosch CV-combiketel (bj. 2012)
- Moderne elektra (6 groepen met aardlekschakelaar)
- Bouwkundige uitbreiding van 4m is mogelijk!

In de koopovereenkomst worden de algemene ouderdomsclausule en de asbestclausule opgenomen.

Ouderdomsdausule
De woning is ouder dan 80 jaar. Dit betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden, lager liggen dan bij nieuwe of nieuwere woningen. Tenzij de verkoper de kwaliteit ervan garandeert, staat hij niet in voor de kwaliteit van vloeren, dak, gevels, fundering, installaties, leidingen, riolering en aanwezigheid van doorslaand of optrekkend vocht. Hij verzwijgt echter niet moedwillig gebreken aan bovenstaande zaken.

Asbestclausule
In de onroerende zaak kunnen asbesthoudende stoffen aanwezig zijn in o.a. kruipluik, schoorsteen of luchtkanaal, zeil, golfplaten op berging, plaatmateriaal achter of onder cv-ketels of stoppenkasten. Bij eventuele verwijdering van asbesthoudende materialen dienen op grond van milieuwetgeving speciale maatregelen te worden genomen. In voorkomende gevallen wordt dit artikel in de koopakte opgenomen.

Bent u op zoek naar een zeer verzorgde en ruime benedenwoning welke u direct kunt betrekken, dan is dit de woning die u zoekt!
Maak direct een afspraak voor een bezichtiging !
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
26-10-2017
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906-1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
70 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Hoofddorppleinbuurt

De Hoofddorppleinbuurt ligt in het westen van stadsdeel Zuid en is gescheiden van de rest van Amsterdam Zuid door rivier de Schinkel. Verder wordt de wijk begrensd door het Surinameplein, de Surinamestraat, de A10, de Henk Sneevlietweg en de Westlandgracht.
Gentrification in de Hoofddorppleinbuurt
Het Hoofddorpplein vormt het centrale verkeersplein van de Hoofddorppleinbuurt. Toch is Hoofddorppleinbuurt voornamelijk een woonbuurt met - daaruit voortkomend - een groot winkelaanbod. Dit centreert zich op en rondom het Hoofddorpplein en in de Zeilstraat. Zoals in veel andere wijken aan de rand van de stad vinden ook in de Hoofddorppleinbuurt ontwikkelingen plaats die wijzen op gentrification; er zijn meer middeninkomens en gezinnen met kinderen in de wijk komen wonen. Maar ook voor studenten en starters is de buurt aantrekkelijk. . De afgelopen jaren zijn dan ook hier veel particuliere huurwoningen omgezet in koopwoningen en is er veel horeca bijgekomen. Eind 2017 woonden er bijna 12000 inwoners in de Hoofddorppleinbuurt.
Hoofddorppleinbuurt onderdeel Plan West
De Hoofddorpleinbuurt is in de jaren twintig gebouwd als onderdeel van ‘Plan West’, een uitbreidingsplan van de gemeente voor het verlengde van de West-Indische buurt op het geannexeerde grondgebied van wat eerder gemeente Sloten was. Sommige straten in de wijk stammen nog uit die tijd, zoals de Jacob Marisstraat en omliggende straten. Veel straten in de Hoofddorppleinbuurt zijn genoemd naar 19e-eeuwse schilders en plaatsen ten zuidwesten van Amsterdam, zoals de Heemstedestraat en de Aalsmeerweg. De brug tussen de buurt en de Amstelveenseweg is er sinds 1927.

Kaart Aalsmeerweg 120 1059AR Amsterdam, Aalsmeerwegbuurt West

naar Aalsmeerweg 120 1059AR Amsterdam, Aalsmeerwegbuurt West
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand