Aalsmeerweg 27 3 1059AB Amsterdam, Aalsmeerwegbuurt Oost

Bewaar object

Omschrijving

Goed ingedeeld appartement in de gezellige Hoofddorppleinbuurt met 3 slaapkamers. De woning beschikt over een ruim balkon aan de achterzijde. Tevens is er de mogelijkheid een dakterras aan te leggen op het reeds bij dit appartement mee gesplitste deel van het platte dak op de 4e etage (koper dient zelf de omgevingsvergunning aan te vragen). De woonkamer, badkamer en dichte keuken maken de woning compleet. Het appartement is ideaal voor starters of voor ouders met studerende kinderen.

De Aalsmeerweg is een levendige straat gelegen in de populaire Hoofddorppleinbuurt, stadsdeel Zuid. De buurt kenmerkt zich door de vele gezellige cafés en restaurants zoals Restaurant Helder, Drovers Dog en Stadscafé Van Mechelen. In de directe nabijheid zijn alle winkels te vinden voor de dagelijkse boodschappen. Het appartement is gelegen op korte fietsafstand van onder andere het Museumkwartier, de Pijp en het Leidseplein. Voor ontspanning of sportieve activiteiten kunt u terecht in het nabijgelegen Vondelpark, het Rembrandtpark of het Amsterdamse Bos.

Het appartement is goed bereikbaar met de auto via diverse uitvalswegen (A10, A4, A5). Schiphol ligt op 10 autominuten afstand en is bereikbaar via metrostation Heemstedestraat en NS station Lelylaan. De haltes van het openbaar vervoer, tramlijn 2 en buslijnen 15 en 62, zijn op loopafstand gelegen. Op dit moment is er geen wachttijd voor de aanvraag van een parkeervergunning.

INDELING

De woning is gelegen op de derde verdieping, te bereiken middels het gemeenschappelijke trappenhuis.

Entree, ruime hal, toegang tot overige vertrekken.
De woonkamer ligt aan de voorzijde van het appartement en verleent toegang tot de eerste slaapkamer. De woonkamer is ruim genoeg voor een eetgedeelte en de grote raampartij zorgt voor een prettige lichtinval.
De twee overige slaapkamers liggen aan de achterzijde van het appartement en verlenen beide via openslaande deuren toegang tot het balkon gelegen op het oosten. Ook is het balkon via de dichte keuken toegankelijk. De standaard keuken beschikt over diverse losse apparatuur.
Via de hal is de badkamer bereikbaar. De badkamer beschikt over een inloopdouche, wastafel, designradiator en een toilet. Ook bevindt de wasmachineaansluiting zich in de badkamer.
Op de vierde verdieping ligt een ruime berging. Deze is voorzien van elektra. Via deze verdieping kan toegang tot het nog aan te leggen dakterras worden gerealiseerd (reeds mee gesplitst, toestemming VvE doch koper dient zelf de omgevingsvergunning aan te vragen voor de realisatie van het dakterras).

EIGENDOM
De woning is gelegen op eigen grond.

KADASTRALE GEGEVENS
Het appartementsrecht, rechtgevende op het uitsluitend gebruik van de woning met buitenruimte gelegen op de derde verdieping met afzonderlijke berging en dakterras op de zolderverdieping, plaatselijk bekend Aalsmeerweg 27-3 te Amsterdam, kadastraal bekend gemeente Sloten (Noord-Holland), sectie O complexaanduiding 3117-A, indexnummer 21

VERENIGING VAN EIGENAARS
De Vereniging van Eigenaars is genaamd 'Vereniging van Eigenaars Aalsmeerweg 19-29 te Amsterdam' en wordt professioneel beheerd door Rappange. De servicekosten bedragen €60.- per maand.

BIJZONDERHEDEN
- Gelegen op eigen grond.
- Maar liefst 3 slaapkamers.
- Mogelijkheid realiseren dakterras (toestemming VvE is er).
- Energielabel D.
- Professioneel VvE beheer.

---------------------------------------------------------------------------------------------
Well-arranged apartment in the convivial Hoofddorppleinbuurt with 3 bedrooms. The apartment is provided with a spacious balcony in the back. There is also the possibility to construct a roof terrace on the 4th floor on the part of the flat roof already divided with this apartment (the buyer must apply for the environmental permit him/herself). The living room, bathroom and closed kitchen complete the apartment. The apartment is ideal for starters or parents with children in college.

The Aalsmeerweg is a lively street located in the popular Hoofddorppleinbuurt, district Zuid. The neighborhood characterizes itself by its many convivial cafés and restaurants such as Restaurant Helder, Drovers Dog and Stadscafé Van Mechelen. Stores for the daily groceries can be found in the immediate vicinity. By bike the apartment is located a short distance away from, among other things, the Museumkwartier, De Pijp and the Leidseplein. For relaxation or sports activities you can go the nearby Vondelpark, the Rembrandtpark or the Amsterdam Forest (Amsterdamse Bos).

The apartment is easily accessible by car through various arterial roads (A10, A4 and A5). Airport Schiphol is located 10 minutes away by car and can be reached using subway station Heemstedestraat and NS station Lelylaan. The stops for public transport, tram line 2 and buses 15 and 62, are located within walking distance. There is currently no waiting period for the acquiring of a parking permit.

LAYOUT

The apartment is located on the third floor and can be reached using the communal stairwell.

Entrance, spacious hall, access to all other rooms.
The living room is located in the front of the apartment and provides access to the first bedroom. The living room is spacious enough for a dining area and the large windows ensure a pleasant ingress of light.

The two other bedrooms are located in the back of the apartment and by means of French doors both provide access to the balcony facing east. The balcony can also be reached through the closed kitchen. The standard kitchen is provided with various appliances.

The bathroom can be accessed through the hall. The bathroom is provided with a walk-in shower, washbasin, designer radiator and a toilet. The connection for the washing machine is located in the bathroom as well.

On the fourth floor a spacious storage area is located. This is provided with electricity. Through this floor access to the yet to be constructed roof terrace can be realized (already divided, permission VvE (Owners Association) although buyer has to apply for an environmental permit him/herself before realizing the roof terrace).
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
17-07-2018
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1928

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
58 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Hoofddorppleinbuurt

De Hoofddorppleinbuurt ligt in het westen van stadsdeel Zuid en is gescheiden van de rest van Amsterdam Zuid door rivier de Schinkel. Verder wordt de wijk begrensd door het Surinameplein, de Surinamestraat, de A10, de Henk Sneevlietweg en de Westlandgracht.
Gentrification in de Hoofddorppleinbuurt
Het Hoofddorpplein vormt het centrale verkeersplein van de Hoofddorppleinbuurt. Toch is Hoofddorppleinbuurt voornamelijk een woonbuurt met - daaruit voortkomend - een groot winkelaanbod. Dit centreert zich op en rondom het Hoofddorpplein en in de Zeilstraat. Zoals in veel andere wijken aan de rand van de stad vinden ook in de Hoofddorppleinbuurt ontwikkelingen plaats die wijzen op gentrification; er zijn meer middeninkomens en gezinnen met kinderen in de wijk komen wonen. Maar ook voor studenten en starters is de buurt aantrekkelijk. . De afgelopen jaren zijn dan ook hier veel particuliere huurwoningen omgezet in koopwoningen en is er veel horeca bijgekomen. Eind 2017 woonden er bijna 12000 inwoners in de Hoofddorppleinbuurt.
Hoofddorppleinbuurt onderdeel Plan West
De Hoofddorpleinbuurt is in de jaren twintig gebouwd als onderdeel van ‘Plan West’, een uitbreidingsplan van de gemeente voor het verlengde van de West-Indische buurt op het geannexeerde grondgebied van wat eerder gemeente Sloten was. Sommige straten in de wijk stammen nog uit die tijd, zoals de Jacob Marisstraat en omliggende straten. Veel straten in de Hoofddorppleinbuurt zijn genoemd naar 19e-eeuwse schilders en plaatsen ten zuidwesten van Amsterdam, zoals de Heemstedestraat en de Aalsmeerweg. De brug tussen de buurt en de Amstelveenseweg is er sinds 1927.

Kaart Aalsmeerweg 27 3 1059AB Amsterdam, Aalsmeerwegbuurt Oost

naar Aalsmeerweg 27 3 1059AB Amsterdam, Aalsmeerwegbuurt Oost
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand