Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Aalsmeerweg 52 II 1059AL Amsterdam, Aalsmeerwegbuurt West

Bewaar object
Bouwjaar
1929
Woonoppervlakte
52 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Volledig gerenoveerde en ruime 3- kamer hoekwoning van circa 52 m gelegen op de tweede verdieping in de geliefde Hoofddorppleinbuurt. De woning is gelegen op eigen grond! ENGLISH TEXT BELOW.

DE INDELING
Middels een open portiek bereikt u het gemeenschappelijke trappenhuis. Entree van de woning is op de tweede verdieping.

Tweede verdieping:
Een centrale hal verschaft toegang tot alle vertrekken. De woonkamer met open keuken is gelegen aan de voorzijde van de woning. De lichte woonkamer heeft een hoekligging. De moderne keuken is voorzien van een 4- pits gasfornuis met afzuigkap, een vaatwasser, een combi oven -/magnetron (Bosch) en een losse koel -/vriescombinatie (Bosch). De wasmachineaansluiting is weggewerkt in een inbouwkast bereikbaar vanuit de keuken.

Via de hal kunt u de moderne badkamer en twee ruime slaapkamers bereiken, deze meten respectievelijk 11 m en 8 m. De badkamer beschikt een inloopdouche, een toilet (zwevend), een wastafelmeubel en een CV-installatie weggewerkt in een kast (HR Remeha Tzerra). Het appartement is voorzien van een mooie laminaatvloer en volledig dubbel glas.

DE LIGGING
De Hoofddorppleinbuurt in Stadsdeel Zuid (voormalig Oud Zuid) is erg populair, mede door de ideale ligging ten opzichte het Vondelpark, uitvalswegen A10 & A4 en de prettige sfeer op straat. Winkels vindt u op loopafstand op o.a. het Hoofddorpplein, aan de Sloterkade en in de Zeilstraat (verlengde van de Koninginneweg). Voor een ontspannen wandeling gaat u naar het Vondelpark en voor een avondje uit heeft u de keuze uit gezellige restaurantjes en cafeetjes in de buurt. De Westlandgracht ligt om de hoek en biedt eventueel de mogelijkheid om een bootje aan de kade aan te leggen. Een parkeervergunning is per direct beschikbaar (Vergunninggebied: Zuid 2.3 - peildatum maart 2019).

DE VERENIGING
De VvE Aalsmeerweg 52-58 bestaat uit 13 appartementen en de maandelijkse servicekosten bedragen circa 75,-. Het beheer wordt professioneel uitgevoerd door Velzel VvE diensten B.V.

HET ONDERHOUD
De woning is recent volledig gerenoveerd (2018/2019). De keuken, het sanitair, de vloer, de C.V.-installatie en elektra zijn compleet vernieuwd. Alle wanden en plafonds zijn glad gestuukt en geschilderd. De woning is verder voorzien van volledig dubbele beglazing.

BIJZONDERHEDEN:
- Woonoppervlakte circa 52 m (NEN meetrapport aanwezig);
- Praktisch ingedeeld met 2 goed formaat slaapkamer;
- Lichte woning door de hoekligging;
- Gelegen op eigen grond;
- Geheel voorzien van dubbel glas + HR CV-ketel;
- De woning is volledig gerenoveerd;
- Professionele VvE beheerder;
- Maandelijkse servicekosten bedragen circa 75,-;
- Verklaring niet- eigen bewoning van toepassing;
- Voordeel restitutie overdrachtsbelasting t.g.v. verkoper;
- Projectnotaris Kasper notariaat.

Completely renovated and spacious 3-room corner apartment of approximately 52 m located on the second floor in the popular Hoofddorpplein area. The house is located on private land! ENGLISH TEXT BELOW.

THE CLASSIFICATION
Through an open porch you reach the common staircase. Entrance of the house is on the second floor.

Second floor:
A central hall provides access to all rooms. The living room with open kitchen is located at the front of the house. The bright living room has a corner location. The modern kitchen is equipped with a 4 - burner gas cooker with extraction hood, a dishwasher, a combination oven / microwave (Bosch) and a separate fridge / freezer combination (Bosch). The washing machine connection is concealed in a cupboard accessible from the kitchen.

Through the hall you can reach the modern bathroom and two spacious bedrooms, measuring 11 m and 8 m respectively. The bathroom has a walk-in shower, a toilet (floating), a washbasin and a central heating system concealed in a cupboard (HR Remeha Tzerra). The apartment has a beautiful laminate floor and fully double glazing.

LOCATION
The Hoofddorpplein Area in the South District (formerly Oud Zuid) is very popular, partly due to its ideal location in relation to the Vondelpark, exit roads A10 & A4 and the pleasant atmosphere on the street. Shops can be found within walking distance on the Hoofddorpplein, on the Sloterkade and in the Zeilstraat (extension of the Koninginneweg). For a leisurely stroll you go to the Vondelpark and for a night out you can choose from cozy restaurants and cafes in the neighborhood. The Westlandgracht is around the corner and possibly offers the possibility to build a boat on the quay. A parking permit is available immediately (Permit area: South 2.3 - reference date March 2019).

THE UNION
The VvE Aalsmeerweg 52-58 consists of 13 apartments and the monthly service costs are approximately 75, -. The management is professionally carried out by Velzel VvE services B.V.

THE MAINTENANCE
The house has recently been completely renovated (2018/2019). The kitchen, the sanitary, the floor, the C.V. installation and electricity have been completely renewed. All walls and ceilings are smoothly plastered and painted. The house is also equipped with fully double glazing.

PARTICULARITIES:
- Surface area approximately 52 m (NEN measurement report available);
- Practically divided with 2 good sized bedroom;
- Light apartment by the corner location;
- Located on private land;
- Fully equipped with double glazing + HR boiler;
- The house has been completely renovated;
- Professional VvE manager;
- Monthly service costs amount to approximately 75, -;
- Declaration for non-home use applies;
- Advantage refund transfer tax on salesman;
- Notarial project notary Kasper.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
02-03-2019
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1929

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
52 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Hoofddorppleinbuurt

De Hoofddorppleinbuurt ligt in het westen van stadsdeel Zuid en is gescheiden van de rest van Amsterdam Zuid door rivier de Schinkel. Verder wordt de wijk begrensd door het Surinameplein, de Surinamestraat, de A10, de Henk Sneevlietweg en de Westlandgracht.
Gentrification in de Hoofddorppleinbuurt
Het Hoofddorpplein vormt het centrale verkeersplein van de Hoofddorppleinbuurt. Toch is Hoofddorppleinbuurt voornamelijk een woonbuurt met - daaruit voortkomend - een groot winkelaanbod. Dit centreert zich op en rondom het Hoofddorpplein en in de Zeilstraat. Zoals in veel andere wijken aan de rand van de stad vinden ook in de Hoofddorppleinbuurt ontwikkelingen plaats die wijzen op gentrification; er zijn meer middeninkomens en gezinnen met kinderen in de wijk komen wonen. Maar ook voor studenten en starters is de buurt aantrekkelijk. . De afgelopen jaren zijn dan ook hier veel particuliere huurwoningen omgezet in koopwoningen en is er veel horeca bijgekomen. Eind 2017 woonden er bijna 12000 inwoners in de Hoofddorppleinbuurt.
Hoofddorppleinbuurt onderdeel Plan West
De Hoofddorpleinbuurt is in de jaren twintig gebouwd als onderdeel van Plan West, een uitbreidingsplan van de gemeente voor het verlengde van de West-Indische buurt op het geannexeerde grondgebied van wat eerder gemeente Sloten was. Sommige straten in de wijk stammen nog uit die tijd, zoals de Jacob Marisstraat en omliggende straten. Veel straten in de Hoofddorppleinbuurt zijn genoemd naar 19e-eeuwse schilders en plaatsen ten zuidwesten van Amsterdam, zoals de Heemstedestraat en de Aalsmeerweg. De brug tussen de buurt en de Amstelveenseweg is er sinds 1927.