Summit Broker Field of the Future

Our speakers will tell us more about this on 2 October

More information

Aalsmeerweg 90 II 1059AN Amsterdam, Aalsmeerwegbuurt West

Bewaar object
Bouwjaar
1935
Woonoppervlakte
62 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

Lichte en smaakvolle 4 kamer bovenwoning met balkon op het Westen en een ruime berging op de bovenste etage. De woning is prettig ingedeeld, recent voorzien van een nieuwe vloer en luxueuze badkamer. Het appartement maakt deel uit van een financieel gezonde en actieve Vereniging van Eigenaren en is gelegen op eigen grond!

Hoofddorppleinbuurt
De woning is gelegen in een gewilde woonomgeving. Op loopafstand van diverse winkels, supermarkten en horecagelegenheden aan het Hoofddorpplein, Zeilstraat en Amstelveenseweg. In de directe omgeving zijn er verschillende recreatiegebieden te vinden: het Vondelpark, het Nieuwe Meer, het Amsterdamse Bos en het Rembrandtpark. Ook zijn er diverse sportvoorzieningen in de buurt gelegen zoals sportschool Basic Fit (aan het einde van de straat), Sportpark De Schinkel, voetbalclub AVV Swift en hockeyclubs Amsterdam, Hurley en Pinoké (Amsterdamse Bos). De basisschool “de Notenkraker” (openbaar) en “Nautilus” ( protestant-christelijk) zit aan de Theophile de Bockstraat.

Bereikbaarheid

Het openbaar vervoer is ruimschoots aanwezig: NS stations Amsterdam Zuid en Lelylaan, tramlijnen 1, 2 en 17, de metro en diverse buslijnen zijn dichtbij gelegen. Met eigen vervoer is de Ringweg A10 om de hoek, waardoor b.v. Schiphol binnen 10 minuten te bereiken is.

Indeling

Gemeenschappelijke entree, keurig trappenhuis.

2e etage: hal, met toegang tot alle vertrekken. Aan de voorzijde is de woonkamer met isolerende beglazing gelegen. De woonkamer wordt opgedeeld door glas in lood deuren en heeft een totale oppervlakte van ca. 28m˛!

De keuken is gelegen aan de achterzijde met een directe toegang tot het balkon. De keuken is uitgerust met een 5 pits gasfornuis, afwasmachine en koelkast. De keuken is voorzien van een charmant zwart aanrechtblad, witte kasten en linoleum vloerbedekking

Aan weerszijden van de keuken zijn 2 slaapkamers gelegen, deze hebben een oppervlakte van ca. 10m˛ en ca. 5,5m˛. De tweede slaapkamer is voorzien van een vaste inbouwkast en een vloerbedekking van tapijt.

De moderne badkamer is in 2016 gerenoveerd en is uitgevoerd in een zeer smaakvolle tegel. De ruimte beschikt over een luxe inloopdouche, brede wastafel en zwevend toilet.

Op de zolderetage is een separate berging gelegen, deze ruimte heeft een afmeting van ca. 12m˛ en beschikt over 2 raamkozijnen. De ruimte is voorzien van een wateraansluiting, afvoer en elektra.

Kerngegevens woning

Oppervlakte: ca. 62 m˛
Aantal kamers: 4 waarvan 2 slaapkamers
Buitenruimte: ca. 6 m˛
Separate berging: op zolderetage van ca. elektra en wateraansluiting aanwezig
Energielabel: D Label
Isolatie: gedeeltelijk isolerende beglazing
Bouwjaar: 1935
Gerenoveerd in: 2016

Kadastrale gegevens

Gemeente : Sloten
Sectie + nummer: O 2741 A12
Eigen grond

VVE

Aantal leden: 16
Professioneel beheer bij Rappange
Aandeel: 80/1346e aandeel
Servicekosten: € 76,-- per maand ( per 2018)
Reserve Groot onderhoud per 31 dec 2017 ca. €33.000,-
Kamer van Koophandel nummer: 34362540

Overig

Ouderdomsclausule is van toepassing
Notaris : ring Amsterdam
Oplevering in overleg.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
26-11-2018
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1935

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
62 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Hoofddorppleinbuurt

De Hoofddorppleinbuurt ligt in het westen van stadsdeel Zuid en is gescheiden van de rest van Amsterdam Zuid door rivier de Schinkel. Verder wordt de wijk begrensd door het Surinameplein, de Surinamestraat, de A10, de Henk Sneevlietweg en de Westlandgracht.
Gentrification in de Hoofddorppleinbuurt
Het Hoofddorpplein vormt het centrale verkeersplein van de Hoofddorppleinbuurt. Toch is Hoofddorppleinbuurt voornamelijk een woonbuurt met - daaruit voortkomend - een groot winkelaanbod. Dit centreert zich op en rondom het Hoofddorpplein en in de Zeilstraat. Zoals in veel andere wijken aan de rand van de stad vinden ook in de Hoofddorppleinbuurt ontwikkelingen plaats die wijzen op gentrification; er zijn meer middeninkomens en gezinnen met kinderen in de wijk komen wonen. Maar ook voor studenten en starters is de buurt aantrekkelijk. . De afgelopen jaren zijn dan ook hier veel particuliere huurwoningen omgezet in koopwoningen en is er veel horeca bijgekomen. Eind 2017 woonden er bijna 12000 inwoners in de Hoofddorppleinbuurt.
Hoofddorppleinbuurt onderdeel Plan West
De Hoofddorpleinbuurt is in de jaren twintig gebouwd als onderdeel van ‘Plan West’, een uitbreidingsplan van de gemeente voor het verlengde van de West-Indische buurt op het geannexeerde grondgebied van wat eerder gemeente Sloten was. Sommige straten in de wijk stammen nog uit die tijd, zoals de Jacob Marisstraat en omliggende straten. Veel straten in de Hoofddorppleinbuurt zijn genoemd naar 19e-eeuwse schilders en plaatsen ten zuidwesten van Amsterdam, zoals de Heemstedestraat en de Aalsmeerweg. De brug tussen de buurt en de Amstelveenseweg is er sinds 1927.