Abbenesstraat 5 1059TB Amsterdam, Aalsmeerwegbuurt West

Vraagprijs € 400.000 

Bewaar object

Omschrijving

In een van de mooiste straten van de populaire Hoofddorppleinbuurt in Oud-Zuid vind u deze vier kamer benedenwoning op EIGEN GROND, met tuin en berging in de tuin.

OMGEVING
Deze bijzondere woning is gelegen in de levendige Hoofddorppleinbuurt. Het appartement ligt in de Abbenesstraat welke voorzien is van veel groen. Met de Westlandgracht aan het eind van de straat en de Nieuwe Meer op loopafstand ligt natuur binnen handbereik. Deze gezellige straat ligt om de hoek van het Hoofddorplein waar de lokale middenstand ruim vertegenwoordigd is. Je vindt er een kaasboer, notenwinkel, wijnhandel, groenteboer, slager, bakker, banketbakker en nog veel meer. Ook voor de dagelijkse boodschappen is er een supermarkt (Deen) in de buurt. Een Hema en Etos vind je aan de Sloterkade en in de directe omgeving is tevens veel keuze als het gaat om cafés en restaurants. Denk aan: Gent aan de Schinkel, Stadscafé van Mechelen, Drovers Dog, de Vondeltuin, en niet te vergeten: Restaurant HELDER, aan het begin van de straat, waar je elke dag terecht kunt voor heerlijk eten en drinken en je lekker op het zonnige terras kunt genieten. Voor sport en ontspanning kun je terecht in het nabijgelegen Vondelpark of in het iets verder gelegen Amsterdamse Bos, waar je ook zo naar toe fietst. 

In de Abbenesstraat zelf bevinden zich een moestuin en een speeltuin waar buren de mogelijkheid hebben om gezellig samen te komen.

INDELING
Middels de entree met glas-in-lood details bereik je via het tochtportaal de ruime hal (met meterkast). Aan de voorzijde van de woning bevinden zich de royale woonkamer en de voorslaapkamer met 2 vaste kasten. Aan de achterzijde van de woning bevindt zich de riante ouderslaapkamer met vaste kast en openslaande deuren naar de tuin. Ook bevindt zich aan de achterzijde de keuken met een deur naar de tuin. De keuken is o.a. voorzien van een oven, 4-pits gasfornuis, afzuigkap, vaatwasser en koel-/vriescombinatie. Naast de keuken bevindt zich nog een 3e slaapkamer met wederom openslaande deuren naar de tuin inclusief kast met de opstelling voor de wasmachine. De badkamer is voorzien van een ligbad met douche. Het separaat toilet is voorzien van een zwevend toilet en een fonteintje. De woning heeft een gezellige tuin gelegen op het zuidwesten. In de tuin bevindt zich een berging van circa 7m². De woning is volledig voorzien van dubbel glas en deels voorzien van houten parket.

BEREIKBAARHEID
Dit appartement is zeer goed bereikbaar. Vanuit de straat ben je met de auto binnen één minuut op de Ring A10. Er bestaat geen wachtlijst voor een parkeervergunning en voor de visite: op vijf minuten lopen, bij de Anthony Fokkerweg, kun je in het weekend en doordeweeks na 19:00 uur gratis parkeren en de eerste drie uur voor 10 cent per uur. Ook zijn er verschillende openbaar vervoer mogelijkheden in de omgeving. Met tramlijn 2 vanaf het Hoofddorpplein ben je in een paar minuten op metrostation Heemstedestraat en vanaf hier binnen 10 minuten op Schiphol. Ook ben je met tram 2 binnen 10 minuten in hartje Amsterdam. Vanaf het Hoofddorpplein vertrekt buslijn 15 naar Station Zuid. 

EIGENDOM
De woning is gelegen op eigen grond.

KADASTRALE AANDUIDING
Het appartementsrecht, rechtgevende op het uitsluitend gebruik van de flatwoning op de begane grond met tuin en schuur, plaatselijk bekend als Abbenesstraat 5 huis te 1059TB Amsterdam, kadastraal bekend gemeente Sloten, sectie O, complexaanduiding 2495-A, appartementsindex 23, uitmakende het zeven/zevenhonderdzestigste (7/760) onverdeeld aandeel in de gemeenschap.

VERENIGING VAN EIGENAARS
Het appartement maakt deel uit van de vereniging 'Westlandgracht 243-259, Aalsmeerplein 5-8, Aalsmeerwerg 98-124, Abbenesstraat 3-15 te Amsterdam'. De maandelijkse servicekosten bedragen € 101,49 per maand.

BIJZONDERHEDEN
- Gelegen op eigen grond
- Er is geen wachtlijst voor de aanvraag van een parkeervergunning
- Tuin is gesitueerd op het zuidwesten
- Energielabel C aanwezig
- Nieuwe houten kozijnen met deels draai/kiepramen en overal voorzien van HR++ Glas

OUDERDOMSCLAUSULE
De woning is ouder dan 80 jaar. Dit betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden, lager liggen dan bij nieuwe of nieuwere woningen. Tenzij de verkoper de kwaliteit ervan garandeert, staat hij niet in voor de kwaliteit van vloeren, dak, gevels, fundering, installaties, leidingen, riolering en aanwezigheid van doorslaand of optrekkend vocht. Hij verzwijgt echter niet moedwillig gebreken aan bovenstaande zaken.

-----------------------------------------------------------
You can find this four room apartment on FREEHOLD LAND, complete with garden and shed, in one of the most beautiful streets of the popular Hoofddorppleinbuurt in Oud-Zuid.

SURROUNDING AREA
This special apartment is located in the lively Hoofddorppleinbuurt. The apartment is located in the Abbenesstraat which is provided with lots of greenery. With the Westlandgracht at the end of the street and the Nieuwe Meer located within walking distance, nature is at your fingertips. This nice street is located around the corner of the Hoofddorplein where the local middle class is well represented. Among the things you can find here are a cheesemonger, nut store, wine shop, greengrocer, butcher, patisserie and lots more. For the daily groceries a supermarket (Deen) is nearby as well. You can find a Hema and Etos on the Sloterkade and in the immediate vicinity there is also a lot of choice when it comes to cafés and restaurants. Think of: Gent aan de Schinkel, Stadscafé van Mechelen, Drovers Dog, de Vondeltuin, and let’s not forget: Restaurant HELDER, at the beginning of the street, where you can go every day for wonderful food and drinks and where you can enjoy yourself on the sunny terrace. For sports and relaxation you can visit the nearby Vondelpark or the slightly further away Amsterdamse Bos (Amsterdam Forest), which you can easily reach by bike.

In the Abbenesstraat itself a vegetable garden and playground are located, where neighbors have the opportunity to come together.

LAYOUT
Using the entrance with stained glass details you reach the spacious hallway (with meter cupboard) by means of the entrance hall. The spacious living room and the bedroom with 2 fixed closets are located in the front of the apartment. The master bedroom with fixed closet and outward-opening doors to the garden is located in the back of the apartment. The kitchen with a door to the garden is also located in the back. Among other things the kitchen is provided with an oven, 4 burner gas range, extractor hood, dishwasher and fridge/freezer combination. Next to the kitchen a 3rd bedroom is located, once again provided with outward-opening doors to the garden and including a closet with the connections for the washing machine. The bathroom is provided with a bath tub with shower. The separate toilet is provided with a wall-hung toilet and a hand-wash basin. The apartment has a cozy garden facing southwest. In the garden a shed is located of approximately 7m². The apartment is completely provided with double glazing and partially provided with a wooden parquet.

ACCESSIBILITY
The apartment is very easily accessible. From the street you can reach the Beltway A10 within one minute by car. There is no waiting list for the acquiring of a parking permit and visitors can park at the Anthony Fokkerweg, located a 5-minute walk away. During the weekend and on weekdays after 19:00 you can park here for free, and the first three hours of paid parking are only 10 cents per hour. There are also various options for public transportation in the area. Taking tram line 2 from the Hoofddorpplein you can reach subway station Heemstedestraat within a few minutes, and from there you can get to Airport Schiphol within 10 minutes. Tram 2 can also take you into the heart of Amsterdam within 10 minutes. From the Hoofddorpplein bus line 15 can take you to Station Zuid.
PARTICULARITIES
- Located on freehold land
- There is no waiting period for the acquiring of a parking permit
- Garden is facing southwest
- Energy label C present
- New wooden window frames with partially tilt-and-turn windows and entirely provided with HR++ glass
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
04-10-2018
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1935

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
73 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Hoofddorppleinbuurt

De Hoofddorppleinbuurt ligt in het westen van stadsdeel Zuid en is gescheiden van de rest van Amsterdam Zuid door rivier de Schinkel. Verder wordt de wijk begrensd door het Surinameplein, de Surinamestraat, de A10, de Henk Sneevlietweg en de Westlandgracht.
Gentrification in de Hoofddorppleinbuurt
Het Hoofddorpplein vormt het centrale verkeersplein van de Hoofddorppleinbuurt. Toch is Hoofddorppleinbuurt voornamelijk een woonbuurt met - daaruit voortkomend - een groot winkelaanbod. Dit centreert zich op en rondom het Hoofddorpplein en in de Zeilstraat. Zoals in veel andere wijken aan de rand van de stad vinden ook in de Hoofddorppleinbuurt ontwikkelingen plaats die wijzen op gentrification; er zijn meer middeninkomens en gezinnen met kinderen in de wijk komen wonen. Maar ook voor studenten en starters is de buurt aantrekkelijk. . De afgelopen jaren zijn dan ook hier veel particuliere huurwoningen omgezet in koopwoningen en is er veel horeca bijgekomen. Eind 2017 woonden er bijna 12000 inwoners in de Hoofddorppleinbuurt.
Hoofddorppleinbuurt onderdeel Plan West
De Hoofddorpleinbuurt is in de jaren twintig gebouwd als onderdeel van ‘Plan West’, een uitbreidingsplan van de gemeente voor het verlengde van de West-Indische buurt op het geannexeerde grondgebied van wat eerder gemeente Sloten was. Sommige straten in de wijk stammen nog uit die tijd, zoals de Jacob Marisstraat en omliggende straten. Veel straten in de Hoofddorppleinbuurt zijn genoemd naar 19e-eeuwse schilders en plaatsen ten zuidwesten van Amsterdam, zoals de Heemstedestraat en de Aalsmeerweg. De brug tussen de buurt en de Amstelveenseweg is er sinds 1927.

Kaart Abbenesstraat 5 1059TB Amsterdam, Aalsmeerwegbuurt West

naar Abbenesstraat 5 1059TB Amsterdam, Aalsmeerwegbuurt West
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand