Open Huis - 6 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Summit Broker Field of the Future

Our speakers will tell us more about this on 2 October

More information

Achillesstraat 109 H 1076RA Amsterdam, Van Tuyllbuurt

Bewaar object
Bouwjaar
1930
Woonoppervlakte
79 m²
Aantal kamers
5

Omschrijving

Achillesstraat 109 H, 1076 RA Amsterdam

Goed ingedeelde benedenwoning ca. 79 m2 met tuinhuis. Ruime achtertuin met terras.

Locatie/bereikbaarheid:
Gelegen in een rustige zijstraat tussen de Stadionweg en Stadionkade in de geliefde Stadionbuurt van Amsterdam Zuid. Vele voorzieningen in de directe omgeving, zoals openbaar vervoer (station Zuid ligt op 10 min. loopafstand), een grote variëteit aan winkels, restaurants en het groen van het nabijgelegen Beatrixpark. Parkeren via vergunningstelsel waar thans geen wachtlijst voor is.

Indeling:
Entree. Via de entree komt u uit in de woonkamer met open keuken die is voorzien van diverse inbouwapparatuur. In het midden van de woonkamer de is een hal gecreëerd die toegang biedt naar het toilet en de twee slaapkamers gelegen aan de achterzijde. Tevens is hier de badkamer gelegen die is voorzien van een douche en wastafel. In de badkamer is ook plaats voor de wasmachine. Aan de achterzijde het terras met tuin en achter in de tuin is het tuinhuis geplaats.

Achillesstraat:
De Griekse held, gesneuveld in de Trojaanse oorlog (1195 tot 1184 v. Chr.), doordat hij getroffen werd op zijn meest kwetsbare plek, zijn hiel (achillespees). (bron: Stadsatlas Amsterdam)

Bijzonderheden:
- Appartementsrecht ca. 79 m2 (NEN2580 meetrapport aanwezig)
- Tuinhuis voorzien van woonkamer, slaapkamer en badkamer met alle voorzieningen (elektra, water en verwarming)
- Gezonde en actieve Vereniging van Eigenaren
- Maandelijkse servicekosten bedragen € 120,-
- Gelegen op erfpacht, jaarlijkse canon bedraagt € 561,25,- per jaar, 1 jaarlijkse indexering, Algemene bepalingen 2000
- Oplevering in overleg
- Parkeren via vergunningstelsel: Bron parkeren en verkeer gemeente Amsterdam

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
15-11-2018
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
79 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Stadionbuurt

De Stadionbuurt De Stadionbuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en kreeg haar naam in 1922. De buurt is dus – in tegenstelling tot wat iedereen denkt – niet genoemd naar het Olympisch Stadion (1928) van architect Jan Wils, maar naar Het Stadion uit 1912 van architect Harry Elte. Een heel groot deel van de Stadionbuurt bestaat uit huurwoningen; meer dan de helft van de woningen wordt verhuurd door een woningcorporatie, slechts 13% van de huizen is particulier bezit. Meer dan 80% van de woningen is kleiner dan 80 m2. De Stadionbuurt en Plan Zuid Het Stadion van Elte stond 200 meter ten oosten van het Olympisch Stadion - aan de overzijde van de Amstelveenseweg - en werd na de Olympische Spelen van 1928 afgebroken zodat er woningbouw voor in de plaats kon komen. De Amazonenstraat, Van Tuyll van Serooskerkenweg, Argonautenstraat en de Jasonstraat liggen op de plek waar Het Stadion van Elte ooit stond. Plan Zuid, het uitbreidingsplan dat architect Berlage voor de bebouwing van Amsterdam Zuid had bedacht, kon na 1928 alsnog worden afgemaakt. Ware het niet volgens het originele plan van; De van Tuyll van Serooskerkenweg bijvoorbeeld, is aangepast ten gunste van het Olympisch Stadion, dat niet in Berlages Plan Zuid thuishoorde. Hij had op deze plek industrieterreinen en arbeiderswoningen bedacht. Drie buurten in de Stadionbuurt De wijk kan worden opgedeeld in drie buurten; De Marathonbuurt met veel kleinere sociale huurwoningen en de Van Tuyll van Serooskerkenbuurt met veel particuliere huurwoningen en een minderheid aan koopwoningen. Beide uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw in een voor die tijd herkenbare Amsterdamse Schoolbouw. Daarnaast is er nog de buurt ten westen van de Amstelveenseweg, met de woonboten aan het IJsbaanpad en het Olympisch Kwartier (direct naast het Olympisch Stadion), met straatnamen genoemd naar Griekse godinnen als Eos, Afrodite en Artemis. In deze nieuwbouwwijk zijn tussen 2004 en 2008 900 woningen gebouwd. Op dit moment wordt ook het nabijgelegen Het Stadionplein opnieuw ingericht, met extra voorzieningen en woningen.