Achillesstraat 111 I 1076RA Amsterdam, Van Tuyllbuurt

Bewaar object
Bouwjaar
1930
Woonoppervlakte
54 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

**English below

Nu beschikbaar! Een stijlvol 3-kamerappartement van ca. 54 m² met zeer praktische indeling gelegen op de eerste verdieping van een goed onderhouden complex uit 1930 aan de Achillesstraat. De woning heeft zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde een heerlijk balkon en is zo te betrekken!

De panden in de Achillesstraat laten zich veelal kenmerken door de typische jaren '30 bouwstijl met prachtige details zoals; raampartijen met glas in lood, fraaie ronde gemetselde portieken, kardinaal rode voordeuren en daken bedekt met pannen.

BUURT
De Achillesstraat is een rustige zijstraat van de Stadionweg in de populaire en geliefde Stadionbuurt van stadsdeel Zuid. Op loopafstand zijn de winkels op het Olympiaplein te bereiken. Verder heeft de buurt uitstekende voorzieningen; met diverse scholen, gezellige horeca, diverse sportfaciliteiten én de nabijheid van het Beatrixpark. Qua openbaar vervoer ligt het appartement gunstig ten opzichte van Station Zuid, met de auto ben je in een mum van tijd op de ring A-10. Een fantastische plek om te wonen dus!

INDELING
Woningentree op de eerste etage is te bereiken vanuit het afgesloten trappenhuis, vervolgens stap je de hal in, richting de overige vetrekken. Het woongedeelte met luxe open keuken en openslaande deuren naar het balkon is gelegen aan de voorzijde van het appartement. De keuken is voorzien van een granieten aanrechtblad, vaatwasser, koel-vriescombinatie, 4-pits gasfornuis én combi-oven. Aan de achterzijde zijn twee goede slaapkamers te vinden die beide toegang bieden tot het ruime balkon van ca. 6 m² op het oosten. De luxe badkamer met inloopdouche, wastafel en wasmachineopstelling is tevens voorzien van openslaande deuren naar het balkon en heeft hierdoor dus ook veel daglichttoetreding. Tot slot is er een apart toilet met strak design (Duravit Philippe Starck) vanuit de hal te bereiken.

VVE & GRONDSITUATIE
Het pand Achillesstraat 101-113 is in 2005 gesplitst, de VvE is gezond, actief en het beheer is professioneel uitbesteed bij Velzel VVE Diensten. De servicekosten bedragen € 126,02 per maand. De grond is uitgeven in erfpacht (gemeente Amsterdam). De canon bedraagt € 348,44 per jaar op basis van jaarlijkse indexatie en het huidige tijdvak loopt nog tot 15 februari 2055. Algemene bepalingen van 2000 zijn van toepassing.

KENMERKEN
• Woonoppervlakte van ca. 54 m² (NEN 2580 meetrapport aanwezig);
• Karakteristiek pand uit 1930, beschermd stadsgezicht;
• Door de gehele woning ligt een mooie eiken houten parketvloer;
• Wanden voorzien van strak stucwerk;
• Luxe keuken & badkamer, van alle gemakken voorzien;
• Balkons aan weerzijde van het appartement;
• Parkeren via vergunningstelsel van de gemeente waarbij ook de aanvraag van een tweede vergunning op het adres tot de mogelijkheden behoort, wijzigingen voorbehouden.


Kortom een zeer compleet en goed onderhouden appartement op een fantastische locatie, we zien je graag terug bij een bezichtiging!

**English

Now available! A stylish 3-room apartment of approx. 54 m² with very practical layout located on the first floor of a well-maintained complex from 1930 on the Achillesstraat. The house has a lovely balcony both at the front and at the back and is ready to move into!

The buildings on the Achillesstraat are often characterized by the typical 1930s building style with beautiful details such as; windows with stained glass, beautiful round brick porches, cardinal red front doors and roofs covered with pans.

NEIGHBORHOOD
The Achillesstraat is a quiet side street of the Stadionweg in the popular and popular Stadion area of Amsterdam Zuid. Within walking distance you can reach the shops on the Olympiaplein. Furthermore, the neighborhood has excellent facilities; with various schools, cozy restaurants, various sports facilities and the proximity of the Beatrixpark. In terms of public transport, the apartment is convenient to Station Zuid, with the car you are in no time on the ring A-10. A fantastic place to live!

LAYOUT
House entrance on the first floor can be reached from the closed staircase, then you step into the hall, from which other rooms are accessible. The living area with luxurious open kitchen and patio doors to the balcony is located at the front of the apartment. The kitchen is equipped with a granite worktop, dishwasher, fridge-freezer, 4-burner stove and combi-oven. At the rear you can find two good bedrooms that both offer access to the spacious balcony of approx. 6 m² on the east. The luxurious bathroom with walk-in shower, sink and washing machine connections is also equipped with doors to the balcony and therefore also has a lot of daylighting. Finally, a separate toilet with a sleek design (Duravit Philippe Starck) can be reached from the hall.

VVE & GROUNDLEASE
The Achillesstraat 101-113 was split and divided into apartments in 2005, the VvE is healthy, active and the management is professionally outsourced at Velzel VVE Services. The service costs are € 126.02 per month. The land was issued in a long lease (Amsterdam municipality). The leasehold amounts to € 348.44 per year based on annual indexation and the current period runs until February 15, 2055. General provisions of 2000 apply.

CHARACTERISTICS
• Living area of approx. 54 m² (NEN 2580 measurement report available);
• Characteristic building from 1930, protected cityscape;
• Through the entire house is a beautiful oak wooden parquet floor;
• Walls finished with rigid stucco;
• Luxury kitchen & bathroom, fully equipped;
• Balconies either side of the apartment;
• Parking via the permit system of the municipality whereby the application for a second permit at the address is also possible, subject to changes.

In short, a very complete and well maintained apartment in a fantastic location, we look forward to seeing you again at a viewing!

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
08-02-2019
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement/flat
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
54 m²
Inhoud
179 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
2
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Stadionbuurt

De Stadionbuurt De Stadionbuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en kreeg haar naam in 1922. De buurt is dus – in tegenstelling tot wat iedereen denkt – niet genoemd naar het Olympisch Stadion (1928) van architect Jan Wils, maar naar Het Stadion uit 1912 van architect Harry Elte. Een heel groot deel van de Stadionbuurt bestaat uit huurwoningen; meer dan de helft van de woningen wordt verhuurd door een woningcorporatie, slechts 13% van de huizen is particulier bezit. Meer dan 80% van de woningen is kleiner dan 80 m2. De Stadionbuurt en Plan Zuid Het Stadion van Elte stond 200 meter ten oosten van het Olympisch Stadion - aan de overzijde van de Amstelveenseweg - en werd na de Olympische Spelen van 1928 afgebroken zodat er woningbouw voor in de plaats kon komen. De Amazonenstraat, Van Tuyll van Serooskerkenweg, Argonautenstraat en de Jasonstraat liggen op de plek waar Het Stadion van Elte ooit stond. Plan Zuid, het uitbreidingsplan dat architect Berlage voor de bebouwing van Amsterdam Zuid had bedacht, kon na 1928 alsnog worden afgemaakt. Ware het niet volgens het originele plan van; De van Tuyll van Serooskerkenweg bijvoorbeeld, is aangepast ten gunste van het Olympisch Stadion, dat niet in Berlages Plan Zuid thuishoorde. Hij had op deze plek industrieterreinen en arbeiderswoningen bedacht. Drie buurten in de Stadionbuurt De wijk kan worden opgedeeld in drie buurten; De Marathonbuurt met veel kleinere sociale huurwoningen en de Van Tuyll van Serooskerkenbuurt met veel particuliere huurwoningen en een minderheid aan koopwoningen. Beide uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw in een voor die tijd herkenbare Amsterdamse Schoolbouw. Daarnaast is er nog de buurt ten westen van de Amstelveenseweg, met de woonboten aan het IJsbaanpad en het Olympisch Kwartier (direct naast het Olympisch Stadion), met straatnamen genoemd naar Griekse godinnen als Eos, Afrodite en Artemis. In deze nieuwbouwwijk zijn tussen 2004 en 2008 900 woningen gebouwd. Op dit moment wordt ook het nabijgelegen Het Stadionplein opnieuw ingericht, met extra voorzieningen en woningen.