Vorige | Volgende

Achillesstraat 112 II 1076RJ Amsterdam, Van Tuyllbuurt

Bouwjaar
1930
Woonoppervlakte
80 m²
Aantal kamers
2

Omschrijving

ACHILLESSTRAAT 112-II, 1076 RJ AMSTERDAM

** ENGLISH TEXT BELOW **

Ruim (80,5 m2) tweekamer, voormalig driekamer appartement gelegen op de tweede verdieping in de Stadionbuurt van Amsterdam-Zuid. Geheel naar eigen wens in te richten!

LIGGING
Samen met het Stadionplein, het Minervaplein en het Olympiaplein vormt dit de driehoek van deze buurt in zuid. De buurt kenmerkt zich door brede straten met veel parkeergelegenheid. De Stadionbuurt geeft nog 2 parkeervergunningen af per woonadres. Het Vondelpark, Amsterdamse Bos en het Beatrixpark zijn nabij gelegen, net als diverse recreatiemogelijkheden en sportfaciliteiten.
Hiernaast een zeer gunstige ligging ten opzichte van NS station Amsterdam Zuid, waar u een directe en snelle connectie heeft naar Schiphol. Uitstekende bereikbaarheid van de binnenstad met tram en bus. De ring A-10 is binnen enkele autominuten te bereiken via de S108 en S109 en een parkeervergunning is verkrijgbaar per direct

INDELING
Via de entree, gelegen op de tweede verdieping komt u in de hal welke toegang biedt tot alle vertrekken : slaapkamer met toegang tot badkamer, keuken, separaat toilet en woonkamer. Voorheen bevonden zich twee slaapkamers in dit appartement. In de huidige staat n slaapkamer.

OPPERVLAKTE
Gebruiksoppervlakte: 80,5 m
Gebouw gebonden buitenruimte: 2,0 m

Totaal: 82,5 m
(Conform NEN2580)

KADASTRAAL BEKEND
Gemeente Amsterdam
Sectie AB
Nummer 2551
Index A6

ONDERHOUD
Het appartement bevindt zich in een gedateerde staat van onderhoud en is voorzien van houten kozijnen met enkel glas. De installaties zijn gedateerd, sanitair, badkamer en keuken dienen gemoderniseerd te worden alsmede het stucwerk

BOUWJAAR
1930

VVE
VvE Achillesstraat 110-112
De administratie wordt gevoerd door: Delair vastgoed beheer en staat ingeschreven onder KvK nummer 61097055
De maandelijkse servicekosten zijn 100,--.

ERFPACHT
Huidig tijdvlak 16-12-2004 t/m 15-12-2054
Algemene bepalingen voor voortdurende erfpacht 2000
Voortdurende erfpacht.
De jaarlijkse canon bedraagt 463,17.

BIJZONDERHEDEN
- Het betreft een Beschermd Stadsgezicht met enkel glas;
- VvE wordt professioneel beheerd;
- Verkoper zal een asbest clausule en ouderdomsclausule in de koopakte laten opnemen;
- Verkoper heeft de woning nooit bewoond;
- Per direct twee parkeervergunningen beschikbaar.ENGLISH TEXT

** This property is listed bij a certified expat broker. **

Spacious (80.5 m2) two-room, former three-room apartment located on the second floor to be furnished to your own liking.

LOCATION
Together with Stadionplein, Minervaplein and Olympiaplein, this forms the triangle of this neighborhood in the south. The neighborhood is characterized by wide streets with lots of parking. The Stadionbuurt still issues 2 parking permits per home address. The Vondelpark, Amsterdamse Bos and the Beatrixpark are nearby, as are various recreational opportunities and sports facilities.
In addition, a very convenient location with regard to Amsterdam Zuid railway station, where you have a direct and fast connection to Schiphol. Excellent accessibility to the city center by tram and bus. The ring A-10 can be reached within a few minutes by car via the S108 and S109 and a parking permit is available immediately.

LAYOUT
Through the entrance, located on the second floor, you enter the hall which offers access to all rooms: bedroom with access to bathroom, kitchen, separate toilet and living room. Previously there were two bedrooms in this apartment. In the current state there is one bedroom.

SURFACE
Usage area: 80,5 m
Building bound outdoor space: 2,0 m

Total: 82,5 m
(In accordance with NEN2580)

KADASTRAAL KNOWN
Municipality of Amsterdam
Section AB
Number 2551
Index A6

MAINTENANCE
The apartment is in a dated state of repair and is equipped with wooden frames with single glazing. The installations are dated, plumbing, bathroom and kitchen need to be modernized as well as the stucco

CONSTRUCTION YEAR
1930

VVE
VvE Achillesstraat 110-112
The administration is carried out by: Delair vastgoed behee and is registered under Chamber of Commerce number 61097055
The monthly service costs are 100,--

GROUND LEASE
Current timeframe 16-12-2004 - 15-12-2054
General provisions for continuing lease 2000
Continuous lease.
The annual canon is 463.17.

PARTICULARITIES
- It concerns a Protected Cityscape with single glazing;
- VvE is professionally managed;
- The seller will have an asbestos clause and age clause included in the deed of purchase;
- The seller has never occupied the house;
- Two parking permits available immediately.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
28-09-2019
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
80 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Stadionbuurt

De Stadionbuurt De Stadionbuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en kreeg haar naam in 1922. De buurt is dus in tegenstelling tot wat iedereen denkt niet genoemd naar het Olympisch Stadion (1928) van architect Jan Wils, maar naar Het Stadion uit 1912 van architect Harry Elte. Een heel groot deel van de Stadionbuurt bestaat uit huurwoningen; meer dan de helft van de woningen wordt verhuurd door een woningcorporatie, slechts 13% van de huizen is particulier bezit. Meer dan 80% van de woningen is kleiner dan 80 m2. De Stadionbuurt en Plan Zuid Het Stadion van Elte stond 200 meter ten oosten van het Olympisch Stadion - aan de overzijde van de Amstelveenseweg - en werd na de Olympische Spelen van 1928 afgebroken zodat er woningbouw voor in de plaats kon komen. De Amazonenstraat, Van Tuyll van Serooskerkenweg, Argonautenstraat en de Jasonstraat liggen op de plek waar Het Stadion van Elte ooit stond. Plan Zuid, het uitbreidingsplan dat architect Berlage voor de bebouwing van Amsterdam Zuid had bedacht, kon na 1928 alsnog worden afgemaakt. Ware het niet volgens het originele plan van; De van Tuyll van Serooskerkenweg bijvoorbeeld, is aangepast ten gunste van het Olympisch Stadion, dat niet in Berlages Plan Zuid thuishoorde. Hij had op deze plek industrieterreinen en arbeiderswoningen bedacht. Drie buurten in de Stadionbuurt De wijk kan worden opgedeeld in drie buurten; De Marathonbuurt met veel kleinere sociale huurwoningen en de Van Tuyll van Serooskerkenbuurt met veel particuliere huurwoningen en een minderheid aan koopwoningen. Beide uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw in een voor die tijd herkenbare Amsterdamse Schoolbouw. Daarnaast is er nog de buurt ten westen van de Amstelveenseweg, met de woonboten aan het IJsbaanpad en het Olympisch Kwartier (direct naast het Olympisch Stadion), met straatnamen genoemd naar Griekse godinnen als Eos, Afrodite en Artemis. In deze nieuwbouwwijk zijn tussen 2004 en 2008 900 woningen gebouwd. Op dit moment wordt ook het nabijgelegen Het Stadionplein opnieuw ingericht, met extra voorzieningen en woningen.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder