Open Huis - 6 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Summit Broker Field of the Future

Our speakers will tell us more about this on 2 October

More information

Achillesstraat 126 H 1076RJ Amsterdam, Van Tuyllbuurt

Bewaar object

Omschrijving

Mooi benedenhuis van ca. 60 m2 met een heerlijke zonnige riante tuin van ca. 76 m2 op het zuidwesten met houten berging. De tuin is gezellig en kleurrijk door het veranda-achtige terras, de vele Hortensia’s, de oude perenboom en rode rozenstruik. De perenboom geeft in september heerlijke peren voor o.a. het maken van taarten en stoofpeertjes. In de zomer heeft u vanaf het terras uitzicht op de vele bloemen in de tuin. U kunt er heerlijk bbq-en en tot in de late avond een drankje nuttigen.

Het appartement is gelegen in een rustige brede zijstraat tussen de Stadionweg en Stadionkade in de zeer geliefde Stadionbuurt van Amsterdam Zuid, nabij de Zuidas.

Direct om de hoek vindt u de (banket)bakker, slagerij, groenteboer en (biologische) supermarkt. Het gezellige vernieuwde Stadionplein met o.a. zijn zaterdagmarkt, de (traiteurs/delicatessen) winkels, de vele nabij gelegen restaurants/cafés maken deze buurt geliefd. De woning ligt tevens op loopafstand van de Beethovenstraat met zijn chique winkels én van het WTC Zuid, het 'nieuwe' centrum van Amsterdam, het internationaal zakencentrum met (toekomstige) culturele voorzieningen met station.

De openbaar vervoerverbindingen zijn uitstekend, de tram en bus bevinden zich om de hoek, alsmede de trein en metro bij station Zuid, wat op 10 minuten loopafstand is gelegen. Zeer gunstig gelegen ten opzicht van de snelweg (Ring A10).

Voor fijne wandelingen of om te joggen is aan het einde van de straat de kade van het Zuider-Amstelkanaal (Stadionkade), het nabijgelegen Beatrixpark en op fietsafstand het Amsterdamse Bos.

Parkeren via vergunningstelsel waar thans geen wachtlijst voor is en mogelijkheid tot het verkrijgen van 2 parkeervergunningen.

Kenmerkend voor de woning zijn de hoge plafonds, het glas in lood, de ruime opzet en de riante zonnige tuin op zuidwesten.

Indeling
U komt binnen via uw eigen entree. Via de gang met garderobenis voor de jassen komt u in een ruime tussenhal. De tussenhal geeft u toegang tot de woonkamer met open keuken en de overige vertrekken. In de hal bevindt zich eveneens een separaat toilet en een opbergkast, waar de aansluiting is voor de wasmachine en droger. De slaapkamer bevindt zich aan de achterzijde en heeft openslaande deuren naar de heerlijke tuin en biedt ruimte voor een groot bed en een garderobekast.
Naast de slaapkamer is de badkamer met een groot ligbad, ruime separate douche en wastafel met meubel.

De aan voorzijde gelegen L-vormige woonkamer is voorzien van een fraaie op maat gemaakte boekenkast/bureau en originele glas-in-lood ramen. De woonkamer is opvallend ruim en licht door de zeer hoge plafonds van 3,50 meter hoog. De woonkamer is opvallend ruim en licht door de zeer hoge plafonds van 3,50 meter hoog. Via de woonkamer komt u in de open keuken. De moderne woonkeuken is voorzien van inbouwapparatuur: een koelkast, vriezer, combi magnetron, vaatwasser en een 4 pits gasfornuis en heeft openslaande deuren naar de tuin. Door het hele appartement (m.u.v. de badkamer) ligt een eiken houtenvloer.

Het buitenschilderwerk voor en achter is recentelijk uitgevoerd; begin augustus 2018.

Verkoper heeft het appartement nooit bewoond. Er zal in de koopakte een niet-zelfbewoningsclausule worden opgenomen.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Great downstairs house of approx. 60 m2 with a lovely sunny garden of approx. 76 m2 on the southwest with wooden shed. The garden is cozy and colorful because of the porch-like terrace, the many Hydrangeas, the old pear tree and red rose bush. The pear tree gives delicious pears in September for making pies and stew pears. In the summer you can enjoy the many flowers in the garden from the terrace. You can enjoy the bbq and drink until late in the evening.

The apartment is located in a quiet wide street between the Stadionweg and Stadionkade in the popular Stadionbuurt of Amsterdam Zuid, near the Zuidas.

Right around the corner you will find the (pastry) bakery, butcher shop, greengrocer and (organic) supermarket. The cozy renewed Stadionplein with its Saturday market, the (caterers / delicatessen) shops, the many nearby restaurants / cafes make this neighborhood popular. The house is also within walking distance of the Beethovenstraat with its chic shops and the WTC Zuid, the 'new' center of Amsterdam, the international business center with (future) cultural facilities with a station.

The public transport connections are excellent, the tram and bus are around the corner, as well as the train and metro at Zuid station, which is a 10-minute walk away. Very conveniently located to the motorway (A10).

For nice walks or jogging at the end of the street is the quay of the Zuider-Amstel canal (Stadionkade), nearby Beatrixpark and cycling distance the Amsterdamse Bos.

Parking by the permit system for which there is currently no waiting list and possibility to obtain 2 parking permits.

Characteristic of the house are the high ceilings, the stained glass, the spacious layout and the spacious sunny garden on the southwest.

Layout
You enter through your own entrance. Through the corridor with cloakroom niche for the coats you enter a spacious hall. the middle hall gives you access to the living room with open kitchen and the other rooms. In the hall there is also a separate toilet and a storage cupboard, where the connection is for the washing machine and the dryer. The bedroom is located at the back side of the house and has French doors to the lovely garden and offers space for a large bed and a wardrobe for all your clothes.

Next to the bedroom is the bathroom with a large 2-person bath, spacious separate shower and sink with furniture.

The front-facing L-shaped living room has a beautiful custom-made bookcase / desk and original stained-glass windows. The living room is remarkably spacious and light because of the very high ceilings of 3.50 meters high. Through the living room you enter the open kitchen. The modern kitchen is equipped with appliances: a fridge, freezer, microwave, dishwasher and a 4 burner gas stove and has French doors to the garden. Through the whole apartment (with the bathroom) is an oak wooden floor.

The painting in front and in the back has recently been carried out: beginning of August 2018.

The seller has never occupied the apartment. A non-self-employment clause will be included in the purchase deed.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
08-10-2018
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
60 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Stadionbuurt

De Stadionbuurt De Stadionbuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en kreeg haar naam in 1922. De buurt is dus – in tegenstelling tot wat iedereen denkt – niet genoemd naar het Olympisch Stadion (1928) van architect Jan Wils, maar naar Het Stadion uit 1912 van architect Harry Elte. Een heel groot deel van de Stadionbuurt bestaat uit huurwoningen; meer dan de helft van de woningen wordt verhuurd door een woningcorporatie, slechts 13% van de huizen is particulier bezit. Meer dan 80% van de woningen is kleiner dan 80 m2. De Stadionbuurt en Plan Zuid Het Stadion van Elte stond 200 meter ten oosten van het Olympisch Stadion - aan de overzijde van de Amstelveenseweg - en werd na de Olympische Spelen van 1928 afgebroken zodat er woningbouw voor in de plaats kon komen. De Amazonenstraat, Van Tuyll van Serooskerkenweg, Argonautenstraat en de Jasonstraat liggen op de plek waar Het Stadion van Elte ooit stond. Plan Zuid, het uitbreidingsplan dat architect Berlage voor de bebouwing van Amsterdam Zuid had bedacht, kon na 1928 alsnog worden afgemaakt. Ware het niet volgens het originele plan van; De van Tuyll van Serooskerkenweg bijvoorbeeld, is aangepast ten gunste van het Olympisch Stadion, dat niet in Berlages Plan Zuid thuishoorde. Hij had op deze plek industrieterreinen en arbeiderswoningen bedacht. Drie buurten in de Stadionbuurt De wijk kan worden opgedeeld in drie buurten; De Marathonbuurt met veel kleinere sociale huurwoningen en de Van Tuyll van Serooskerkenbuurt met veel particuliere huurwoningen en een minderheid aan koopwoningen. Beide uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw in een voor die tijd herkenbare Amsterdamse Schoolbouw. Daarnaast is er nog de buurt ten westen van de Amstelveenseweg, met de woonboten aan het IJsbaanpad en het Olympisch Kwartier (direct naast het Olympisch Stadion), met straatnamen genoemd naar Griekse godinnen als Eos, Afrodite en Artemis. In deze nieuwbouwwijk zijn tussen 2004 en 2008 900 woningen gebouwd. Op dit moment wordt ook het nabijgelegen Het Stadionplein opnieuw ingericht, met extra voorzieningen en woningen.

Kaart Achillesstraat 126 H 1076RJ Amsterdam, Van Tuyllbuurt

naar Achillesstraat 126 H 1076RJ Amsterdam, Van Tuyllbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand