Vorige | Volgende

Achillesstraat 130 I 1076RK Amsterdam, Van Tuyllbuurt

Bouwjaar
1906-1930
Woonoppervlakte
53 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Luxe gerenoveerd en optimaal ingedeeld 3 kamer appartement gelegen in een rustige brede straat in een mooi jaren dertig pand om de hoek van de Stadionkade. De woning heeft een balkon aan de voorzijden en een extra breed terras van 12m2 op het zuidwesten aan de achterzijde.

Het pand heeft afgelopen jaar een NIEUWE FUNDERING gekregen, er is toen ook een souterrain aan de begane grond woning toegevoegd en is er met vergunning een extra breed terras voor deze woning gecreëerd op de uitbouw van de benedenwoning. De splitsingsakte zal voor deze wijzigingen nog worden aangepast zodat alles juridisch goed wordt geregeld, ook zal het algemene trappenhuis nog worden gestuukt en geschilderd.


INDELING:
Eerste verdieping, hal, grote woonkamer met openslaande deuren naar het balkon aan de voorzijde, luxe doch compacte open keuken voorzien van inbouwapparatuur, moderne badkamer voorzien van ligbad, douche, wastafel en handdoekenradiator, separate w.c. met fontein, twee slaapkamers aan de achterzijde beide met openslaande deuren naar het extra brede terras gelegen op het zuidwesten.

Tenslotte is er nog een kleine bergkast met wasmachine / droger aansluiting en ligt er een mooie eiken houten (lamel) vloer in het appartement.

OMGEVING:
Samen met het Stadionplein, het Minervaplein en het Olympiaplein vormt dit de driehoek van deze buurt in zuid. De buurt kenmerkt zich door brede straten met veel parkeergelegenheid. De Stadionbuurt geeft nog 2 parkeervergunningen af per woonadres. Het Vondelpark, Amsterdamse Bos en het Beatrixpark zijn nabij gelegen, net als diverse recreatiemogelijkheden en sportfaciliteiten.
Hiernaast een zeer gunstige ligging ten opzichte van NS station Amsterdam Zuid, waar u een directe en snelle connectie heeft naar Schiphol. Uitstekende bereikbaarheid van de binnenstad met tram en bus. De ring A-10 is binnen enkele autominuten te bereiken via de S108 en S109 en een parkeervergunning is verkrijgbaar per direct

De VVE
De actieve en kleine VVE van 4 leden wordt professioneel geadministreerd door Velzel VVE Diensten. Er wordt vergaderd en voldoende gespaard om aan de wettelijke verplichtingen te voldoen. De servicekosten zijn 107 euro per maand inclusief: VVE-beheer, reservering grootonderhoud en opstalverzekering van het pand.

Erfpacht:
Het pand is gelegen op erfpachtgrond met Algemene bepalingen voortdurende erfpacht 2000 van Gemeente Amsterdam. De canon (jaarlijkse indexering), is laag met slechts 419 euro per jaar doch is in de meeste gevallen fiscaal aftrekbaar via de inkomstenbelasting. Het huidige tijdvak loopt tot 2054.

BIJZONDERHEDEN:
Luxe gerenoveerd met NIEUWE FUNDERING !
Oplevering kan spoedig
Mooie paneeldeuren en houten vloer (eiken lamel)
Balkons aan de voorzijde terras aan achterzijde (z-w)
Verwarming middels eigen HR C.V. ketel (Intergas)
Lage erfpachtcanon: circa 419,- euro per jaar en is meestal fiscaal aftrekbaar
Vaste notaris i.v.m. wijziging splitsing (Hartman LMH)
Onder voorbehoud gunning verkoper
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
02-07-2019
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906-1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
53 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Stadionbuurt

De Stadionbuurt De Stadionbuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en kreeg haar naam in 1922. De buurt is dus – in tegenstelling tot wat iedereen denkt – niet genoemd naar het Olympisch Stadion (1928) van architect Jan Wils, maar naar Het Stadion uit 1912 van architect Harry Elte. Een heel groot deel van de Stadionbuurt bestaat uit huurwoningen; meer dan de helft van de woningen wordt verhuurd door een woningcorporatie, slechts 13% van de huizen is particulier bezit. Meer dan 80% van de woningen is kleiner dan 80 m2. De Stadionbuurt en Plan Zuid Het Stadion van Elte stond 200 meter ten oosten van het Olympisch Stadion - aan de overzijde van de Amstelveenseweg - en werd na de Olympische Spelen van 1928 afgebroken zodat er woningbouw voor in de plaats kon komen. De Amazonenstraat, Van Tuyll van Serooskerkenweg, Argonautenstraat en de Jasonstraat liggen op de plek waar Het Stadion van Elte ooit stond. Plan Zuid, het uitbreidingsplan dat architect Berlage voor de bebouwing van Amsterdam Zuid had bedacht, kon na 1928 alsnog worden afgemaakt. Ware het niet volgens het originele plan van; De van Tuyll van Serooskerkenweg bijvoorbeeld, is aangepast ten gunste van het Olympisch Stadion, dat niet in Berlages Plan Zuid thuishoorde. Hij had op deze plek industrieterreinen en arbeiderswoningen bedacht. Drie buurten in de Stadionbuurt De wijk kan worden opgedeeld in drie buurten; De Marathonbuurt met veel kleinere sociale huurwoningen en de Van Tuyll van Serooskerkenbuurt met veel particuliere huurwoningen en een minderheid aan koopwoningen. Beide uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw in een voor die tijd herkenbare Amsterdamse Schoolbouw. Daarnaast is er nog de buurt ten westen van de Amstelveenseweg, met de woonboten aan het IJsbaanpad en het Olympisch Kwartier (direct naast het Olympisch Stadion), met straatnamen genoemd naar Griekse godinnen als Eos, Afrodite en Artemis. In deze nieuwbouwwijk zijn tussen 2004 en 2008 900 woningen gebouwd. Op dit moment wordt ook het nabijgelegen Het Stadionplein opnieuw ingericht, met extra voorzieningen en woningen.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder