Achillesstraat 130 II 1076RK Amsterdam, Stadionbuurt

Bewaar object

Omschrijving

Heerlijk licht 3-kamer appartement van ca. 54 m² met een breed, op het zuid-westen, gesitueerd balkon in Amsterdam Oud Zuid.

Het appartement omvat een woonkamer met zijkamer, een keuken, badkamer en twee slaapkamers. Verschillende sfeervolle jaren’30 details zoals glas in lood ramen en paneeldeuren zijn bewaard gebleven.

De Achillesstraat is een rustige, ruime straat met veel bomen en bevindt zich tussen de Stadionweg en de Stadionkade en nabij het Olympiaplein en vernieuwde Stadionplein.

Om de hoek zijn diverse winkels voor de dagelijkse boodschappen zoals AH, de groenteman en slager. Verder zijn er op loopafstand ook enkele specialiteitenwinkels te vinden zoals Marqt, L’Amuse, en Le Fournil. Evenals de gezellige cafeetjes en restaurants Oost in Zuid, Jack Dish, Proeflokaal en Mr. Sam Asian Bistro. Maar ook het Vondelpark, Amsterdamse Bos en Beatrixpark zijn binnen 10 minuten fietsen bereikbaar.

Indeling:
Via het keurige gemeenschappelijk trappenhuis is het appartement op de tweede verdieping te bereiken. Hal met toegang tot slaapkamer (met kledingkast), moderne keuken met diverse apparatuur en aansluiting voor wasmachine en woonkamer met zijkamer met vaste eettafel. Vanuit de woonkamer zijn de tweede slaapkamer en de badkamer welke is voorzien van een ligbad, separate douche, wastafel en toilet bereikbaar. Het aan de achterzijde van het pand gelegen balkon is gesitueerd op het zuid-westen (middag-/avond zon) en middels openslaande deuren toegankelijk vanuit beide slaapkamers.
Door het gehele appartement (m.u.v. badkamer) ligt een lamel parketvloer.

Bereikbaarheid:
Gunstige ligging ten opzichte van zowel de Rai als de Zuid-As met het NS station Amsterdam Zuid/WTC (1 stop naar Schiphol). Goede bereikbaarheid van/naar de binnenstad met tram, bus en eigen vervoer. Uitvalsweg S108 voor ring A10 ligt in de directe nabijheid

Parkeren:
Betaald parkeren of middels het vergunningsstelsel. Volgens informatie site gemeente Amsterdam is er geen wachtlijst voor Zuid 2.2. (info per 1 juni 2017) en kan met twee vergunningen per adres aanvragen. Voor een laatste up date verwijzen wij graag naar website van de Gemeente Amsterdam.

VVE:
De Vereniging van Eigenaars gebouw 'Achillesstraat 130’ bestaat uit 4 leden en wordt professioneel beheerd. De maandelijkse servicekosten bedragen € 95,27.

Erfpacht:
Het pand is gelegen op erfpachtgrond. De Algemene bepalingen voor voortdurende erfpacht 2000, vastgesteld door de Gemeenteraad van Amsterdam zijn van toepassing. De canon bedraagt € 423,02 per jaar (jaarlijkse indexering). Het huidige tijdvak loopt tot 16 december 2054.

Omschrijving registergoed:
Het appartementsrecht, omvattende het uitsluitend gebruik van een woning op de tweede verdieping van het gebouw, plaatselijke bekend Achillesstraat 130-II te 1076 RK Amsterdam. Kadastraal bekend als Amsterdam, sectie AB, nummer 2436-A, appartementsindex 3, uitmakende het 2/9e onverdeeld aandeel in de gemeenschap.

Bijzonderheden:
- Schilderwerk buitenzijde (voor-en achter) uitgevoerd in maart 2017,
- Ouderdomsclausule is van toepassing.


Maatvoering conform de NEN-2580 norm
Gebruiksopp. woonfunctie ca. 53,7 m²
Gebruiksopp. overige inpandige ruimte 0,4 m²
Gebruiksopp. gebouw gebonden buitenruimte ca. 6,4 m²
Gebruiksopp. externe bergruimte ca. 0 m²


Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.
Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. De meetinstructie NEN-2580 sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoer en van de meting. Koper wordt/is in de gelegenheid gesteld om de opgegeven maten te (laten) controleren.
Verkoper kan niet garanderen dat alle technische installaties voldoen aan de huidige NEN-norm. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

Rechtsgeldige koopovereenkomst pas ná ondertekening.
Een mondelinge overeenstemming tussen particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend (model Ring Amsterdam bij een notariskantoor in Amsterdam of straal van 5 km). Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenkomst per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een ‘ondertekende koopovereenkomst’.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
06-07-2017
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906-1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
54 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

  • Brochure
  • Tip een bekende
  • Deel dit object

Foto's

Kaart

Nabijgelegen

Buurtinfo

De buurt ontleent haar naam aan het voormalige stadion De Meer, waar het gejuich voor Ajax verstomde toen die club in 1996 naar Zuidoost verhuisde. De herinnering aan het verleden wordt levend gehouden doordat de autovrije hoofdas in de buurt Esplanade De Meer is genoemd. Ook zijn op tal van plekken verwijzingen aangebracht naar het voetbalverleden. Behalve het voormalige Ajax-terrein omvat de buurt ook de Kruislaan, de Teslastraat en de Jaap Eden kunstijsbaan. Op de naastgelegen sportvelden wordt bovendien nog steeds volop gevoetbald en gehockeyd.