Achillesstraat 134 - II 1076RK Amsterdam, Van Tuyllbuurt

Vraagprijs € 299.000 k.k.

Bewaar object
Bouwjaar
1930
Woonoppervlakte
54 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

BUITENKANS! In één van de mooiste straten middenin de Stadionbuurt, te renoveren driekamerappartement met veel potentie van circa 54 m². De brede straten, vele bomen en brede stoepen maken dit in combinatie met de nabij gelegen Stadionkade en de Stadionweg een gewilde locatie. De woning maakt onderdeel uit van een Rijksbeschermd stadsgezicht, heeft een breed balkon en bevat typisch jaren 30 elementen. Kortom alle ingrediënten voor een goede investering in een huis wat u de komende jaren een uitstekend wooncomfort kan bieden.

**ENGLISH DESCRIPTION BELOW**

Omschrijving woning:
Middels het gemeenschappelijk en recent opgeknapte trappenhuis bereikt u de woning op de tweede verdieping. Een centrale hal is verbonden met alle vertrekken.
Aan de voorzijde ligt de woonkamer met een zijkamer, uitstekend weggelegd voor het plaatsen van een open keuken. De ramen zijn nog voorzien van de authentieke glas in lood bovenramen.
De eerste slaapkamer ligt aan de achterzijde, van goed formaat en met openslaande deuren naar een woning breed balkon. Het balkon kijkt uit op de verzorgde binnentuinen van de begane grond woningen en is gelegen op het westen. De slaapkamer heeft een entree naar een douche, die tevens bereikbaar is vanuit de hal.
De tweede slaapkamer is vrijwel identiek aan de eerste. Van goed formaat en ook met toegang tot het balkon.
Tussen de twee slaapkamers ligt de keuken. Ook de keuken heeft openslaande deuren naar het balkon. Een idee is de keuken te verplaatsen naar de woonkamer zodat u hier een comfortabele badkamer kunt realiseren.
Tot slot in de hal een separaat toilet.

Ligging en omgeving:
Op stand gelegen in Amsterdam Zuid. De Achillesstraat is een rustige straat in de Stadionbuurt met veel bomen gelegen tussen de Stadionweg en de Stadionkade om de hoek van het Zuider Amstelkanaal. De Stadionbuurt maakt onderdeel uit van Plan Zuid wat is aangewezen als Rijksbeschermd Stadsgezicht. U vindt hier in de directe omgeving een uitgebreid en gevarieerd winkelaanbod, zoals aan de Stadionweg en de Beethovenstraat. Op steenworp afstand gelegen van de Zuid-As. Goede bereikbaarheid per openbaar vervoer (tram 5 en 24, diverse busverbindingen en op loopafstand van Station Zuid/WTC met de Noord/Zuidlijn). De woning is gelegen nabij diverse uitvalswegen (Ring A-10). Goede parkeermogelijkheden (betaald) voor de deur (parkeervergunning zonder wachttijd). Groen voorzieningen zijn te vinden op een paar minuten afstand in het Vondelpark en het Beatrixpark.

Eigendomssituatie:
Grondeigenaar is de Gemeente Amsterdam. Er geldt een voortdurend recht van erfpacht met de Algemene Bepalingen van 2000. U betaalt een erfpachtcanon met een jaarlijkse indexering. De erfpachtcanon bedraagt voor dit jaar € 419,21. Het tijdvak loopt tot en met 15 december 2054.

Vereniging van Eigenaars:
Het appartement maakt onderdeel uit van een actieve en gezonde VVE, genaamd "Vereniging van eigenaars gebouw "Achillesstraat 134". Het beheer is uitbesteed aan een professionele beheerder. Recent is het trappenhuis opgeknapt. Er zijn plannen tot het uitvoeren van het schilderwerk aan de voorgevel in 2020. De servicebijdrage bedraagt € 136,- per maand.

Indeling woning:
Gemeenschappelijk trappenhuis, entree op de tweede verdieping, hal, woonkamer met zijkamer aan de voorzijde, twee slaapkamers aan de achterzijde, dichte keuken aan de achterzijde, douche, separaat toilet, woning breed balkon aan de achterzijde.

Bijzonderheden:
- Mooie karakteristieke jaren 30 bouw
- Rijksbeschermd Stadsgezicht
- Breed balkon
- Volledig te renoveren
- Opgeknapt trappenhuis
- Op stand gelegen in Amsterdam Zuid nabij de Stadionkade/Zuider Amstelkanaal
- Lage erfpachtcanon

**ENGLISH DESCRIPTION**

In one of the nicest streets in the middle of the Stadionbuurt, three-room apartment approximately 54 m² to be renovated with a lot of potential. The wide streets, many trees and wide sidewalks makes this a popular location in combination with the nearby Stadionkade and Stadionweg. The property is part of a government-protected cityscape, has a wide balcony and contains typical 1930s elements. In short, all the ingredients for a good investment, in a house that can offer you excellent living comfort for the coming years.

Description property:
Through the common and recently refurbished staircase you reach the house on the second floor. A central hall is connected to all rooms.
At the front the living room with a side room, excellent for an open kitchen. The windows are still equipped with the authentic stained glass upper windows.
The first bedroom is at the rear, of good size and with double doors opening to a wide balcony. The balcony overlooks the manicured inner gardens of the ground floor apartments and is located on the west. The bedroom has an entrance to a shower, which is also accessible from the hall.
The second bedroom is almost identical to the first. Good size and also with access to the balcony.
The kitchen is between the two bedrooms. The kitchen also has doors to the balcony. An idea is to move the kitchen to the living room so that you can realize a comfortable bathroom here.
Finally, a separate toilet in the hall.

Location and surroundings:
Upper class located in Amsterdam South. The Achillesstraat is a quiet street in the Stadionbuurt with many trees located between the Stadionweg and the Stadionkade around the corner from the canal. The Stadionbuurt is part of Plan Zuid, which is designated as a State-protected Cityscape. You will find here in the immediate vicinity an extensive and varied range of shops, such as the Stadionweg and Beethovenstraat. Located close to the Zuid-As. Good accessibility by public transport (tram 5 and 24, various bus connections and within walking distance of Station Zuid / WTC with the North / South line). The property is located near various roads (Ring A-10). Good parking options (paid) in front of the door (parking permit without waiting time). Green facilities can be found a few minutes away in Vondelpark and Beatrixpark.
 
Ownership situation:
Landowner is the Municipality of Amsterdam. There is a continuous right of leasehold. You pay a yearly ground lease with an annual indexation. The ground lease for this year amounts to € 419.21. The period continues till December 15, 2054.

Association of Owners:
The apartment is part of an active and healthy VVE, called "Association of owners building" Achillesstraat 134 "". The management is outsourced to a professional manager. The staircase has recently been refurbished. There are plans to carry out the paint work on the facade in 2020. The servicecosts amount € € 136,- á month.

Layout property:
Common staircase, entrance on the second floor, hall, living room with side room at the front, two bedrooms at the rear, closed kitchen at the rear, shower, separate toilet, wide balcony at the rear.

Particularities:
- Beautiful characteristic 1930s construction
- Government-protected cityscape
- Wide balcony
- Needs renovation
- Refurbished staircase
- Upper class located in Amsterdam South near the Stadionkade / Zuider Amstelkanaal
- Low ground lease
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
08-06-2019
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
54 m²
Inhoud
143 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
2
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

Foto's

MVA wijkinformatie: Stadionbuurt

De Stadionbuurt De Stadionbuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en kreeg haar naam in 1922. De buurt is dus – in tegenstelling tot wat iedereen denkt – niet genoemd naar het Olympisch Stadion (1928) van architect Jan Wils, maar naar Het Stadion uit 1912 van architect Harry Elte. Een heel groot deel van de Stadionbuurt bestaat uit huurwoningen; meer dan de helft van de woningen wordt verhuurd door een woningcorporatie, slechts 13% van de huizen is particulier bezit. Meer dan 80% van de woningen is kleiner dan 80 m2. De Stadionbuurt en Plan Zuid Het Stadion van Elte stond 200 meter ten oosten van het Olympisch Stadion - aan de overzijde van de Amstelveenseweg - en werd na de Olympische Spelen van 1928 afgebroken zodat er woningbouw voor in de plaats kon komen. De Amazonenstraat, Van Tuyll van Serooskerkenweg, Argonautenstraat en de Jasonstraat liggen op de plek waar Het Stadion van Elte ooit stond. Plan Zuid, het uitbreidingsplan dat architect Berlage voor de bebouwing van Amsterdam Zuid had bedacht, kon na 1928 alsnog worden afgemaakt. Ware het niet volgens het originele plan van; De van Tuyll van Serooskerkenweg bijvoorbeeld, is aangepast ten gunste van het Olympisch Stadion, dat niet in Berlages Plan Zuid thuishoorde. Hij had op deze plek industrieterreinen en arbeiderswoningen bedacht. Drie buurten in de Stadionbuurt De wijk kan worden opgedeeld in drie buurten; De Marathonbuurt met veel kleinere sociale huurwoningen en de Van Tuyll van Serooskerkenbuurt met veel particuliere huurwoningen en een minderheid aan koopwoningen. Beide uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw in een voor die tijd herkenbare Amsterdamse Schoolbouw. Daarnaast is er nog de buurt ten westen van de Amstelveenseweg, met de woonboten aan het IJsbaanpad en het Olympisch Kwartier (direct naast het Olympisch Stadion), met straatnamen genoemd naar Griekse godinnen als Eos, Afrodite en Artemis. In deze nieuwbouwwijk zijn tussen 2004 en 2008 900 woningen gebouwd. Op dit moment wordt ook het nabijgelegen Het Stadionplein opnieuw ingericht, met extra voorzieningen en woningen.