Open Huis - 30 september van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Achillesstraat 89 1076PX Amsterdam, Stadionbuurt

Bewaar object

Omschrijving

In de Achillesstraat in Amsterdam zuid, ligt dit geheel gerenoveerde pand (2016) wat als kantoor- of bedrijfsruimte, maar ook heel goed als woonruimte gebruikt kan gaan worden. Het maakt deel uit van vier identieke panden en is van unieke historische waarde voor de stad Amsterdam doordat de twee beelden "ruiter te paard" en "Polospeler" onlosmakend verbonden zijn met de Olympische spelen van 1928 in Amsterdam.

Ligging:
Het pand ligt op loopafstand van de winkels op het Olympiaplein en op fietsafstand van de winkels in de Beethovenstraat. In de buurt zijn er diverse scholen. Tevens strategisch gelegen ten opzichte van station Zuid en nabij de ring A10. Binnenkort is het Stadionplein geheel gerenoveerd en voorzien van winkels, cafés en musea.

In het Zuider Amstelkanaal aan de Stadionkade is er de mogelijkheid tot het aanleggen van een bootje.

Indeling:
Via de entree op de begane grond komt u direct in de fraai gerenoveerde kantoorruimte met een etalage, via een bijzondere onder architectuur gemaakte gemaakte trap van glas en staal betreedt u de eerste verdieping waar een gezellige studioruimte is met open keuken. via dezelfde fraaie glazen trap is er nog een lichte vide waar men een warme slaapruimte heeft.

Metrages:
Droge opslagruimte/kelder : 25,82 m²
Begane grond : 51,28 m²
Eerste verdieping : 54,7 m²
Vide : 9,3 m²

Meetrapport aanwezig

Bijzonderheden:
- Volgens het bestemmingsplan is wonen op de begane grond niet toegestaan.
- Het gehele pand bestaat uit circa 132 m² (exclusief 9 m² vide). Het gebruiksoppervlakte wonen bedraagt volgens de
  NEN 2580 meting 55 m².
- Samen met de andere drie panden van dit rijtje, bent u eigenaar van het historische beeld "Ruiter te paard"
- Het paard is in 2006 gerestaureerd door monumentenzorg en behoeft volgens kenners de komende 35 jaar geen
  onderhoud.
- Uitermate geschikt als praktijkwoning, kantoorruimte of winkel.
- Warm water en verwarming middels eigen Cv-installatie (2016).
- Erfpacht, looptijd t/m 15-02-2055, € 1.708,31 per jaar.
- Oplevering in overleg.

Parkeren:
Betaald parkeren voor de deur op de openbare weg. Bewoners kunnen een parkeervergunning aanvragen. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van de gemeente Amsterdam.

Meetinstructie:
Deze woning is gemeten met gebruikmaking van de Meetinstructie, die is gebaseerd op de normen zoals vastgelegd in NEN 2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Hoewel wij de woning zorgvuldig hebben opgemeten, wordt noch door Boomsma & Bruinsma Makelaars, noch door de verkoper enige aansprakelijkheid aanvaard voor afwijkingen in de doorgegeven maten. Koper verklaart in de gelegenheid te zijn gesteld om de opgegeven maten te (laten) controleren.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Verkoper kan niet garanderen dat alle technische installaties voldoen aan de huidige NEN - norm. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

Rechtsgeldige koopovereenkomst pas ná ondertekening.
Een mondelinge overeenstemming tussen particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenkomst per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een ‘ondertekende koopovereenkomst’.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
23-06-2017
Status
Verkocht onder voorbehoud

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1930

Oppervlakten en inhoud

Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA buurtinformatie: Stadionbuurt

De buurt ontleent haar naam aan het voormalige stadion De Meer, waar het gejuich voor Ajax verstomde toen die club in 1996 naar Zuidoost verhuisde. De herinnering aan het verleden wordt levend gehouden doordat de autovrije hoofdas in de buurt Esplanade De Meer is genoemd. Ook zijn op tal van plekken verwijzingen aangebracht naar het voetbalverleden. Behalve het voormalige Ajax-terrein omvat de buurt ook de Kruislaan, de Teslastraat en de Jaap Eden kunstijsbaan. Op de naastgelegen sportvelden wordt bovendien nog steeds volop gevoetbald en gehockeyd.

Kaart Achillesstraat 89 1076PX Amsterdam, Stadionbuurt

naar Achillesstraat 89 1076PX Amsterdam, Stadionbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand