Achillesstraat 94 4 1076RH Amsterdam, Marathonbuurt Oost

Bewaar object
Bouwjaar
1906-1930
Woonoppervlakte
77 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

(English below)
In de Achillesstraat, een rustige zijstraat in de gezellige Stadionbuurt van Oud Zuid, is zojuist een prachtige nieuwe bovenwoning met riant dakterras gerealiseerd. De enorm lichte woning van ca. 77 m2 heeft meerdere goede slaapkamers en maar liefst 2 buitenruimtes van in totaal ruim 40 m2 met wijds uitzicht. De woning is compleet nieuw opgebouwd en wordt casco++ opgeleverd. Dit betekend dat de woning in de basis klaar is en nog naar eigen smaak kan worden afgebouwd, waarover straks meer.

Het appartement ligt op de bovenste (4e en deels 5e) etage van een complex uit de beginjaren '30, met karakteristieke stijlkenmerken zoals de natuurstenen trapopgang naar het portiek, de erkers in de bakstenen gevels en de schuine kapconstructie. Eenmaal binnen is alles nieuw: van vloerbalk tot plafond, binnenwanden, isolatie, leidingwerk, installatie techniek, kozijnen en ramen.
De bovenwoning is uiterst vakkundig en zorgvuldig opgebouwd. Bij de verbouwing is goed gelet op de belangrijke duurzaamheidsaspecten. Hierdoor is er een kwalitatief goede en energiezuinige woning ontstaan. Alle ramen zullen voorzien zijn van HR++ glas, verwarming middels een nieuwe HR combiketel en is er in de meterkast een voorbereiding gemaakt voor een aansluiting met zonnepanelen.

Casco++
De woning wordt in casco++ staat opgeleverd, wat inhoudt dat de woning in de basis compleet is gebouwd. Het exterieur in zijn geheel is afgewerkt en het interieur grotendeels: binnenmuren, kozijnen, deuren, stucwerk, leidingen, elektrapunten, installatie techniek, dakterras met hekwerk en de eerste verflaag zijn aangebracht. De koper dient zelf de keuken, badkamer, tegelwerk, vloerafwerking en schilderwerk te (laten) plaatsen/ aanbrengen. Als koper kun je derhalve nog vrij beslissen in welke stijl en afwerkingsniveau je het wilt. Dat is een voordeel! Er is een technische omschrijving beschikbaar waar alle details nader zijn uitgewerkt. In overleg is het mogelijk de afbouw voor u uit handen te nemen.

Buurt
Mooie ligging in een rustige zijstraat tussen de Stadionweg en Stadionkade in de zeer geliefde Stadionbuurt van Amsterdam Zuid, nabij de Zuidas. Centraal gelegen ten opzichte van vele voorzieningen zoals goede openbaar vervoer verbindingen met tram en bus om de hoek, alsmede de trein metro bij station Zuid, wat op 10 minuten loopafstand is gelegen. Tevens een grote variëteit aan winkels en restaurants op bijvoorbeeld de Beethovenstraat, Olympiaplein en het Stadionplein. Het nabijgelegen Beatrixpark en het iets verder gelegen Amsterdamse Bos bieden volop recreatiemogelijkheden. Parkeren via vergunningstelsel waar thans geen wachtlijst voor is.

Indeling:
Private opgang vanaf de derde verdieping naar de vierde verdieping, hal, apart toilet, CV/ wasmachine ruimte, bergruimte, meterkast, 2 goede slaapkamers en een ruime badkamer met plaats voor een groot bad, aparte grote douchehoek en een dubbele wastafel. Dan de woonkamer: een heerlijke lichte en brede ruimte met open keuken en aansluitend de openslaande deuren naar het eerste terras (ca. 5 m2) met uitzicht op de groene binnentuin.

Via de trap in de hal toegang tot de kapverdieping, wederom een zeer lichte ruimte van ca 15 m2 welke bijvoorbeeld als 3e slaapkamer, hobby/tv kamer of gastenverblijf is in te richten. Vanuit deze ruimte betreedt u het grote dakterras (ca. 35 m2) met een vrij en wijds uitzicht en ideale zonligging.

VVE en eigendom
Achillesstraat 92-94 is in 2017 gesplitst. In 2018 heeft een wijziging splitsing plaatsgevonden, waaruit 5 appartementsrechten zijn ontstaan. De Vereniging van Eigenaars bestaat uit slechts 5 leden en is actief. De servicekosten bedragen thans 102,05 euro per maand. Het pand is gelegen op grond in eigendom van de gemeente Amsterdam, welke in voortdurende erfpacht is uitgegeven. Het huidige tijdvak eindigt 15 december 2054 en de canon is tot die datum afgekocht.

Verwachte oplevering: eind november 2018 (in casco++ staat)
Kijk voor meer informatie zoals plattegronden en de technische omschrijving op onze speciale website Achillesstraat94-4.

Details
o Afgekochte erfpacht tot en met 2054.
o Kleine en actieve VVE.
o Pand in 2017 gesplitst (splitsingsvergunning).
o Ca. 77 m2 woonoppervlak (bruto ca. 100 m2) en totaal ca. 40 m2 aan buitenruimte.
o Praktisch ingedeeld met 2 a 3 slaapkamers.
o Woning is nieuw gebouwd.
o Lichte woning met vrij uitzicht op het dakterras.
o Volledig dubbelglas (HR++) / wanden en plafond met hoge isolatiewaarde.
o Energielabel A
o Casco++ oplevering, zelf naar eigen inzicht af te bouwen waarbij de optie dat aannemer en verkoper deze verbouwing voor u uit handen nemen.
o Vaste projectnotaris Buma Algera Notarissen.
o Servicekosten bedragen € 102,05 euro per maand.

Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief, het beschikbare Meetrapport is vanaf ontwerptekening gemeten. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM) makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundig genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

Met hoeveel zorg ook samengesteld, er kunnen onvolledigheden c.q. onjuistheden in de opgegeven informatie voorkomen. Er kunnen geen rechten aan de informatie worden ontleend en de opgegeven informatie is indicatief.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
23-11-2018
Status
Verkocht
Aanvaarding
Direct

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906-1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
77 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Stadionbuurt

De Stadionbuurt De Stadionbuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en kreeg haar naam in 1922. De buurt is dus – in tegenstelling tot wat iedereen denkt – niet genoemd naar het Olympisch Stadion (1928) van architect Jan Wils, maar naar Het Stadion uit 1912 van architect Harry Elte. Een heel groot deel van de Stadionbuurt bestaat uit huurwoningen; meer dan de helft van de woningen wordt verhuurd door een woningcorporatie, slechts 13% van de huizen is particulier bezit. Meer dan 80% van de woningen is kleiner dan 80 m2. De Stadionbuurt en Plan Zuid Het Stadion van Elte stond 200 meter ten oosten van het Olympisch Stadion - aan de overzijde van de Amstelveenseweg - en werd na de Olympische Spelen van 1928 afgebroken zodat er woningbouw voor in de plaats kon komen. De Amazonenstraat, Van Tuyll van Serooskerkenweg, Argonautenstraat en de Jasonstraat liggen op de plek waar Het Stadion van Elte ooit stond. Plan Zuid, het uitbreidingsplan dat architect Berlage voor de bebouwing van Amsterdam Zuid had bedacht, kon na 1928 alsnog worden afgemaakt. Ware het niet volgens het originele plan van; De van Tuyll van Serooskerkenweg bijvoorbeeld, is aangepast ten gunste van het Olympisch Stadion, dat niet in Berlages Plan Zuid thuishoorde. Hij had op deze plek industrieterreinen en arbeiderswoningen bedacht. Drie buurten in de Stadionbuurt De wijk kan worden opgedeeld in drie buurten; De Marathonbuurt met veel kleinere sociale huurwoningen en de Van Tuyll van Serooskerkenbuurt met veel particuliere huurwoningen en een minderheid aan koopwoningen. Beide uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw in een voor die tijd herkenbare Amsterdamse Schoolbouw. Daarnaast is er nog de buurt ten westen van de Amstelveenseweg, met de woonboten aan het IJsbaanpad en het Olympisch Kwartier (direct naast het Olympisch Stadion), met straatnamen genoemd naar Griekse godinnen als Eos, Afrodite en Artemis. In deze nieuwbouwwijk zijn tussen 2004 en 2008 900 woningen gebouwd. Op dit moment wordt ook het nabijgelegen Het Stadionplein opnieuw ingericht, met extra voorzieningen en woningen.