Achillesstraat 94 III 1076RH Amsterdam, Van Tuyllbuurt

Bewaar object

Omschrijving

(English below)
Heerlijk licht appartement van ruim 65 m2, welke geheel naar eigen wens en inzicht is in te delen en te renoveren. De kenmerkende jaren 30 indeling en details kunnen daarin bewaard blijven, zoals de originele paneeldeuren met tonbeslag, glas en lood schuifdeuren naar de zijkamer en de hoge plafonds.

Gelegen op de derde verdieping van een goed onderhouden pand welke recent is gesplitst. Het betreft een appartement in casco staat, de koper dient rekening te houden met renovatiekosten, waaronder een nieuwe keuken, CV-ketel en vloerafwerking met goede akoestische isolatie.

Huidige indeling:
Entree via gemeenschappelijke trapopgang voor 3 woningen, gang, en-suite woonkamer met erker aan de straatzijde en openslaande deuren aan achterzijde naar het balkon op het zonnige zuidwesten. Aparte keuken, zijkamer en 2e slaapkamer, apart toilet en badkamer voorzien van douche en wastafel.
Bij renovatie zijn meerdere indelingen mogelijk, bijvoorbeeld met 2 of 3 slaapkamers, open keuken en/of grotere badkamer.

Buurt:
Gelegen in een rustige zijstraat tussen de Stadionweg en Stadionkade in de zeer geliefde Stadionbuurt van Amsterdam Zuid. Vele voorzieningen in de directe omgeving, zoals openbaar vervoer (station Zuid ligt op 10 min. Loopafstand), een grote variλteit aan winkels, restaurants en het groen van het nabijgelegen Beatrixpark. Parkeren via vergunningstelsel waar thans geen wachtlijst voor is.

Vve en eigendom:
De Vereniging van Eigenaars bestaat uit 5 leden en is actief. De servicekosten bedragen thans 71 euro per maand. Het pand is gelegen op grond in eigendom van de gemeente Amsterdam, welke in voortdurende erfpacht is uitgegeven. Het huidige tijdvak eindigt 15 december 2054 en de canon is tot die datum afgekocht.

Details:
• Woonoppervlak ca. 65,5 m2 conform NEN2580 meetinstructie
• Recent gesplitst
• Voorzien van dubbelglas en houten kozijnen
• Casco staat: koper dient zelf te renoveren
• WOZ: 388.000 euro
• Vaste projectnotaris Buma Algera
• Bijzondere clausules welke opgenomen worden in de koopakte: ouderdomsclausule en niet-bewonersclausule
• Oplevering kan snel, doch onder voorbehoud van de definitieve wijziging splitsing


Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundig genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

Met hoeveel zorg ook samengesteld, er kunnen onvolledigheden c.q. onjuistheden in de opgegeven informatie voorkomen. Er kunnen geen rechten aan de informatie worden ontleend, en de opgegeven informatie is indicatief.

***

Lovely bright apartment of over 65 m2, which can be entirely renovated and laid out to your own wishes and insights. The characteristic 1930s layout and details can be retained, such as the original panel doors with tubular fittings, glass and lead sliding doors to the side room and the high ceilings.

Located on the third floor of a well maintained building which has recently been splitted into apartment rights. It concerns an apartment in hull condition, the buyer must take into account renovation costs, including a new kitchen, central heating boiler and flooring with good acoustic insulation.

Current lay out:
Entrance via common staircase for 3 apartments, hallway, en-suite living room with bay window on the street side and French doors at the rear to the balcony on the sunny southwest. Separate kitchen, side room with sliding doors to the living room, 2nd bedroom, separate toilet and bathroom with shower and sink.
When renovating, multiple layouts are possible, for example with 2 or 3 bedrooms, open kitchen and / or larger bathroom.

Neighborhood:
Located in a quiet side street in between the Stadionweg and Stadionkade in the very popular Stadionbuurt of Amsterdam Zuid. Many amenities in the immediate vicinity, such as public transport (Zuid station is 10 min. walking distance), a wide variety of shops, restaurants and the green surroundings of the nearby Beatrixpark. Parking via permit system that currently does not have a waiting list.

Vve and ownership:
The Association of Owners consists of 5 members and is active. The service costs are currently 71 euros per month. The building is located on leashold by the municipality of Amsterdam. The continuously lease ends December 15, 2054 and the lease has been paid up to that date.

Details:
• Living area approx. 65.5 m2 in accordance with NEN2580 measurement instruction
• Recently splitted in apartment rights
• Supplied with double glazing and wooden frames
• Casco state: buyer must renovate himself
• WOZ (tax value): 388,000 euros
• Contract and transport via notary Buma Algera is a condition for seller
• Special clauses which are included in the purchase deed: age clause and non-resident clause
• Delivery possible on short notice, under condition that the amended deed of division has been processed.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
14-05-2018
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
Direct

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906-1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
66 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Stadionbuurt

De Stadionbuurt De Stadionbuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en kreeg haar naam in 1922. De buurt is dus – in tegenstelling tot wat iedereen denkt – niet genoemd naar het Olympisch Stadion (1928) van architect Jan Wils, maar naar Het Stadion uit 1912 van architect Harry Elte. Een heel groot deel van de Stadionbuurt bestaat uit huurwoningen; meer dan de helft van de woningen wordt verhuurd door een woningcorporatie, slechts 13% van de huizen is particulier bezit. Meer dan 80% van de woningen is kleiner dan 80 m2. De Stadionbuurt en Plan Zuid Het Stadion van Elte stond 200 meter ten oosten van het Olympisch Stadion - aan de overzijde van de Amstelveenseweg - en werd na de Olympische Spelen van 1928 afgebroken zodat er woningbouw voor in de plaats kon komen. De Amazonenstraat, Van Tuyll van Serooskerkenweg, Argonautenstraat en de Jasonstraat liggen op de plek waar Het Stadion van Elte ooit stond. Plan Zuid, het uitbreidingsplan dat architect Berlage voor de bebouwing van Amsterdam Zuid had bedacht, kon na 1928 alsnog worden afgemaakt. Ware het niet volgens het originele plan van; De van Tuyll van Serooskerkenweg bijvoorbeeld, is aangepast ten gunste van het Olympisch Stadion, dat niet in Berlages Plan Zuid thuishoorde. Hij had op deze plek industrieterreinen en arbeiderswoningen bedacht. Drie buurten in de Stadionbuurt De wijk kan worden opgedeeld in drie buurten; De Marathonbuurt met veel kleinere sociale huurwoningen en de Van Tuyll van Serooskerkenbuurt met veel particuliere huurwoningen en een minderheid aan koopwoningen. Beide uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw in een voor die tijd herkenbare Amsterdamse Schoolbouw. Daarnaast is er nog de buurt ten westen van de Amstelveenseweg, met de woonboten aan het IJsbaanpad en het Olympisch Kwartier (direct naast het Olympisch Stadion), met straatnamen genoemd naar Griekse godinnen als Eos, Afrodite en Artemis. In deze nieuwbouwwijk zijn tussen 2004 en 2008 900 woningen gebouwd. Op dit moment wordt ook het nabijgelegen Het Stadionplein opnieuw ingericht, met extra voorzieningen en woningen.

Kaart Achillesstraat 94 III 1076RH Amsterdam, Van Tuyllbuurt

naar Achillesstraat 94 III 1076RH Amsterdam, Van Tuyllbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand