Vorige | Volgende

Achterdijk 65 1191JJ Ouderkerk Aan De Amstel, Ouderkerk aan de Amstel

Bouwjaar
1907
Woonoppervlakte
227 m²
Aantal kamers
7
Perceeloppervlakte
885 m²

Omschrijving

Wat een prachtige plek om te wonen met de mogelijkheid om alle woonwensen in vervulling te laten gaan! Werkelijk op deze manier wonen, op een prachtige rustgevende plek, aan een autoluwe dijk komt maar weinig voor.
Met de boot is hartje Amsterdam binnen 45 minuten te bereiken. De landelijke omgeving onder de rook van Amsterdam is prachtig en het geheel ligt dichtbij de historische dorpskern van Ouderkerk aan de Amstel. De woning ligt op korte afstand van het centrum van Ouderkerk met een gezellige, historische dorpskern waar zich diverse winkels en restaurants bevinden. Ouderkerk aan de Amstel ligt gunstig ten opzichte van de uitvalswegen met de A9, A10 en A2 en heeft diverse recreatiegebieden in de directe omgeving, zoals de Ouderkerkerplas, de Ronde Hoep en de Botshol.
Ook is er een goede en snelle OV-verbinding naar o.a. NS-station Amsterdam ZO (Arena), Amstelveen, Schiphol, Utrecht.

Bekijk ook de woon(video)presentatie.

For English Summary: see below!
See also the presentation with live video.

Boerderij “Landgenoegen” gebouwd in 1907 heeft haar authentieke sfeer behouden terwijl de hedendaagse woonwensen volledig vervuld worden. Zowel in de zijgevel als in de voorgevel is een toegangsdeur aanwezig. De toegangsdeur aan de voorzijde biedt toegang tot de voortuin.

Het voorhuis beschikt over een heerlijk, grote living over de volledige breedte van de woning. Vanuit de living is er een prachtig uitzicht over de Amstel. In de living staat een antieke zandstenen schouw met ornament en aan de andere zijde een Dik Geurts houtkachel. In de landelijke eetkeuken is achter de op maat gemaakte houten keukenkasten moderne apparatuur aanwezig. In het hart van de keuken staat een in het oog springende AGA cooker (2018). Een prachtig middelpunt van deze sfeervolle keuken! Naast de living is een serre gebouwd met openslaande deuren naar de zijtuin. Ook is er een royale hobbykamer welke voor meerdere doeleinden geschikt is, zoals een bibliotheek, speelruimte of een muziekkamer, waar een vleugel of piano niet zou misstaan.

Wat een aangename sfeer heerst er op de 1e verdieping! Met veel zorg zijn alle vertrekken omgetoverd tot paleisjes. Moeiteloos komt u hier tot rust. Werkelijk alle details kloppen en het afwerkingsniveau mag hoog genoemd worden. Een van de slaapkamers is in gebruik als muziekkamer en is extra geïsoleerd. Ook is een kleine bergzolder via een slaapkamer bereikbaar. De grote, lichte hoofdslaapkamer beschikt over een eigen romantische badkamer met een (modern) bad op pootjes, toilet, douche en wastafel.

Aansluitend aan het voorhuis is binnendoor de werkplaats bereikbaar. Deze multifunctionele ruimte is ongewoon groot, circa 18 meter breed en 7 meter lang. Er staat zelfs een autobrug “Koni” voor de liefhebber De eerste verdieping is van gelijke omvang. Het dak is geïsoleerd. Denkbaar is deze ruimte (gedeeltelijk) ook als woonruimte om te toveren.

De buitenruimte en de tuin is tot in de puntjes verzorgd, voor een groot deel bestraat, met meerdere terrassen in of uit de zon en een bruikbare waterput. Achter in de tuin staat een nieuwe, in 2016 gebouwde, schuur. Al dekt deze benaming niet de lading. De “schuur” beschikt over een begane grond en eerste verdieping. De gebruiksmogelijkheden zijn legio, bv. gastenverblijf, geluidsstudio of atelier. De locatie is prachtig. De boerderij ligt aan een doodlopende weg, met een eigen aanlegsteiger in de Amstel en naastgelegen parkeergelegenheid voor meerdere auto’s. De steiger, geschikt voor aanleg van 2 boten, beschikt over verlichting, stroom en leidingwater.

Details:
Woonhuis
Er is een kelder aanwezig van circa 20 m2 (momenteel in gebruik als wijnkelder).
Er is gebruik gemaakt van klassiek sanitair.
In de binnendeuren is facetglas geplaatst.
Vloerisolatie, dubbele beglazing en dakisolatie.
Buitenschilderwerk uitgevoerd in 2018.
Woonoppervlak 228m2, Inhoud circa 715m3.
Bouwjaar 1907. Energielabel E.

Werkplaats/ Wagenschuur
De werkplaats beschikt over een begane grond en eerste verdieping en is zowel binnendoor als van buitenaf bereikbaar.
De begane grondvloer is beton en de werkplaats is grotendeels geïsoleerd.
Er is krachtstroom aanwezig.
Er is een autohefbrug verzonken in de vloer, merk Koni, aanwezig.
Er zijn aan de buitenzijde vloerroosters aangebracht voor opvang van regenwater.
Oppervlakte 172m2, Inhoud circa 600 m3
Bouwjaar 1907.

Technische zaken:
Voorhuis, verwarming door middel van een eigen C.V.-installatie, merk Nefit, bouwjaar 2009 met zonneboiler gekoppeld aan c.v. boiler.
Er is mechanische ventilatie in de badkamers aangebracht.
Schuur/ stal aangebouwd aan het voorhuis wordt verwarmd door houtkachel in voorhuis, via gesloten systeem wordt
warme lucht via kanalenstelsel en ventilator vervoerd.
Bijgebouw, verwarming door middel van eigen C.V. -installatie, merk Intergas HRE compact bouwjaar 2016, warmwater via de C.V.-installatie.
Uitgebreide elektrische installatie voor beide gebouwen en werkplaats met krachtstroom.
24 zonnepanelen aangebracht in 2019.


Bijgebouw / Schuur
Modern bijgebouw met landelijke uitstraling.
Betonnen fundering, staalconstructie voor etage en dak met houten balklaag.
De wanden, het glas en het dak zijn hoogwaardig geïsoleerd. Er zijn zinken goten aangebracht.
Betonnen begane grondvloer met vloerverwarming (eventueel geschikt voor warmtepomp.
Led verlichting en Wifi versterker.
Op de begane grond is een douche, toilet, wastafel met koud en warm water aanwezig.
Vaste trap naar eerste verdieping. Deze verdieping is gestoffeerd en in gebruik als muziekstudio, en geluidsgeïsoleerd.
Schilderwerk buitenzijde 2018.
Oppervlakte 157m2, Inhoud circa 435m3.
Bouwjaar 2016.

Algemeen
Eigen steiger met ruimte voor 2 boten met vergunning. Er wordt een geringe vergoeding betaald aan de provincie.
De steiger beschikt over stroom, verlichting en leidingwater. Ook is er een voorziening om water uit de Amstel te gebruiken voor het besproeien van de tuin.
De tuin is voorzien van tuinverlichting.
Er is een alarminstallatie aanwezig op alle opstallen en er is camerabewaking.
De beschoeiing aan de slootzijde is recent vernieuwd.

English Summary: See also the presentation with live video on our website or Facebook account.
Beautiful authentic farmhouse with large garage and second annex which can be used for several purposes. The house is located on a magnificent location at the river Amstel with a private dock for 2 boats and a lovely garden. Opportunities like this are very rare! The house has been build in 1907, the owners have renovated the house with such an eye for detail that it still has the authentic athmosphere. The house offers four large bedrooms, a large living room, a hobby room and a conservatory. The second annex is now in use as a music studio. This is one of those properties you have to see for yourself! The house is located at short distance from the historic village centre of Ouderkerk, where you will find several shops and good restaurants. Ouderkerk aan de Amstel has good access roads (highways A9, A10 and A2) and offers several possibilities for recreation in the im¬mediate vicinity, such as the Ouderkerkerplas, country sites the Ronde Hoep and Botshol. Frequent and quick public transport gives easy access to the railway station Bijlmer ArenA, the city centre of Amstelveen and Amsterdam, Schiphol Airport and the city of Utrecht.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
20-09-2019
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1907

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
227 m²
Perceeloppervlakte
885 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
7
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

Ouderkerk aan de Amstel

Ouderkerk aan de Amstel, meestal kortweg Ouderkerk genoemd, is een heerlijk dorp met een echte dorpskern net onder de rook van Amsterdam. Het oude gedeelte van Ouderkerk ligt aan de rechteroever van de Amstel. Dat deel van het dorp is een oude kleine kern met een rijk cultuurgoed, een 18e-eeuwse hervormde kerk, tegenwoordig Amstelkerk geheten, en een 19e-e katholieke kerk, de Urbanuskerk. In het oude gedeelte van Ouderkerk staat tevens het gemeentehuis van de gemeente Ouder-Amstel en natuurlijk is er ook de eeuwenoude Portugees Joodse begraafplaats Beth Haim met voor Nederland unieke gebeeldhouwde graven. Volgens diverse experts is dit waarschijnlijk de plek waar eens het kasteel van de Heren van Amstel heeft gestaan. Verder is Ouderkerk bij veel mensen bekend vanwege de restaurants en winkels. Het recreatiegebied de Ouderkerkerplas ligt op fietsafstand en er zijn goede openbaar vervoer verbindingen met Amsterdam, Schiphol en Amstelveen.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder