Open Huis - 1 april van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Achterhaven 1 1135XR Edam, Edam-Oude kom

Vraagprijs € 299.000 

Bewaar object

Omschrijving

Aan de rand van oud Edam, met uitzicht over de vesting en de weilanden, ligt dit charmante huisje met de naam “Cees Roos", naar de in Edam alom bekende bewoner, die eerder op deze locatie woonde.

De woning ligt op een hoek, en is in 1997 op traditionele wijze geheel opnieuw neergezet door vakbekwame ambachtslieden uit Edam en omstreken.

Met veel zorg en oog voor detail, en gericht op modern gemak, is een klein paleisje geschapen met gebruik van nieuwe, maar ook historische en handgemaakte bouwmaterialen.
Hierdoor treft u de ideale combinatie van authentieke sfeer en modern wooncomfort.

Het huisje ademt de sfeer van voorbije tijden en ambachtelijke trots: De prachtige Russische eiken vloer en eikenhouten luiken, het koperen en houten hang- en sluitwerk door het gehele huis, de hoge plafonds, de gemoedelijke keuken in Edammer tinten geschilderd, en de vele op maat gemaakte ingebouwde kasten zijn een lust voor het oog.

Wat opvalt is de ruime lichtinval van drie kanten, en de bijzondere vorm waarin het huis gebouwd is.

Loopt u even mee?
Via de monumentale voordeur betreedt u de hal met garderobe en moderne meterkast. Dan de woonkamer, een echte verrassing: prachtige eiken vloerdelen, veel ramen met oud glas en houten luiken, de houten preekstoeltrap, en een gebeeldhouwd houten plafond boven de zitkamer met open haard. Zowel bij de haard als in de keuken en het toilet liggen zwarte Belgische hardstenen vloertegels.

Aan de achterzijde van het huis, met uitzicht op het plaatsje, is de sfeervolle keuken, en de bijkeuken en toilet. Ook deze ruimtes zijn geheel in stijl uitgevoerd met handgemaakte keukenkastjes en een zwart stenen werkblad. Boven de gootsteen hangt een originele koperen tap.
In het toilet staat een mooie toiletpot met stortbak in Engelse stijl.

Op de etage zijn een ruime overloop met twee slaapkamers met veel ingebouwde bergruimte.
De badkamer is voorzien van een tweede toilet, bidet, wastafel en stortdouche. Hier kunt u baden in een badkamer met eigen dakkapel, eigenlijk een eigen badhuisje, dat is afgewerkt met stijlvol tegelwerk en vaste kast.

De binnenplaats achter de woning ligt op het zuiden. U kunt hier van vroeg in het voorjaar tot laat in het najaar genieten van de zon. De houten goot is versierd met houten druivenranken, en er is staat een grote stenen drinkbak met koperen buitenkraan. Er is een eigen achterom.

Aan deze binnenplaats staat een kleine, in dezelfde bouwstijl gebouwde berging met bergzolder. In dit tweede huisje staan wasmachine en droger; ook is er ruimte voor de fietsen.
De berging is verwarmd, en de bergzolder is net dit jaar voorzien van vele handige schappen voor het opbergen van uw spullen.

De woning heeft zoveel speciale eigenschappen en details dat we nog wel een aantal pagina's kunnen vullen.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
09-01-2017
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1998

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
73 m²
Perceeloppervlakte
68 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

  • Tip een bekende
  • Deel dit object

Foto's

Kaart

Nabijgelegen