Summit Broker Field of the Future

Our speakers will tell us more about this on 2 October

More information

Admiraal De Ruijterweg 113 III 1056EW Amsterdam, Pieter van der Doesbuurt

Bewaar object
Bouwjaar
1911
Woonoppervlakte
73 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Fraai 3-kamer woning van 73 m2 met hoge plafonds, veel originele details én gelegen op EIGEN GROND.

Omgeving:
Het appartement ligt in de Baarsjes op de 3-sprong van Bos en Lommer, De Baarsjes en Westerpark. Populaire horecagelegenheden liggen op loopafstand zoals als Bar Spek, Café Thuys, Kauffmann (falafel), Faam (pizza's uit de houtoven), Hendrix én de nieuwkomers Café Karakter en The Fat Pie. Tevens kun je zes dagen per week terecht op de altijd gezellige Ten Kate Markt. Naast de markt ligt de oude tramremise “De Hallen”. Deze is omgebouwd tot centrum voor media, cultuur, mode, ambachten en horeca. Niet ver van de woning ligt de kleine stadsboerderij de Zimmerhoeve op het “Landje van ome Kick”. Samen met het bijbehorende parkje heel geschikt voor jonge kinderen om te spelen. Voor de dagelijkse boodschappen vind je genoeg winkels op de Jan van Galenstraat (letterlijk om de hoek), De Clercqstraat en de Jan Evertsenstraat. Spring even op de fiets en je bent zo in de Jordaan met al haar gezellige horeca en winkelstraatjes. In de straat vind je de haltes voor tram 19 & bus 18/247. Doordat de woning aan de rand van het centrum ligt is deze goed bereikbaar met de auto. Met ca. 5 minuten zit je via oprit S105 op de A10.

Indeling:
Middels het breed opgezette algemene trappenhuis bereik je de woning op de 3e etage. Binnenkomst is in de hal welke toegang verstrekt tot de ruime woonkamer. Wat meteen opvalt zijn de grote originele deuren, kozijnen en architraven. De woonkamer is van het type doorzon en door de hoge plafonds van 3 meter komt er veel daglicht binnen. Een echte Eye catcher is de originele zwart marmeren schouw in het zitgedeelte. Vanaf het zitgedeelte bereik je de gesloten zijkamer en tevens het balkonnetje met uitzicht over de statige straat. Aan de achterzijde is de keuken geplaatst welke is voorzien van diverse inbouw apparatuur. De keuken (uit 2016 in schiereiland opstelling) wordt afgewerkt met een robuuste betonnen werkblad. Het balkon, gelegen op het westen, bereik je vanaf de keuken middels de openslaande deuren. De master bedroom is tevens aan de achterzijde gelegen en biedt ruimte voor een 2-persoons bed en een kledingkast. Tevens beschikt deze kamer over een brede inbouwkast. Vanaf deze ruimte is de ensuite badkamer te betreden welke is voorzien van een ligbad, een aparte douche, toilet en wastafel. Maar er is ook een separaat toilet aanwezig alsmede een aparte ruimte met wasmachine en droger, beide te bereiken vanaf de hal. Tot slot beschikt de woning tot een diepe en brede inbouwkast ter hoogte van de keuken.

Bijzonderheden:
* Eigen grond;
* Hoge plafonds;
* Veel authentieke details;
* Balkon op het westen van 7 m2;
* Houten kozijnen met dubbel glas;
* Grotendeels voorzien van Massief houten vloer;
* De administratie wordt gevoerd door administrator;
* Servicekosten € 49,80,- per maand;
* Oplevering in overleg;
* Notariskeuze aan koper (mits in Amsterdam).
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
08-12-2018
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1911

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
73 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Geuzenbuurt

Geuzenbuurt De Geuzenbuurt ligt in Amsterdam-West tussen de Jan Evertsenstraat, de Admiralengracht, de Jan van Galenstraat, de Kostverlorenkade en het Westelijk Marktkanaal. De buurt werd vroeger de Does-, Tromp- en Geuzenbuurt genoemd en ligt middenin wat in de volksmond ook wel De Krommert wordt genoemd. De Jan Eef: een levendige straat De Geuzenbuurt, met de drukke en levendige ‘Jan Eef ‘ als middelpunt, is een mix aan (exotische) eettentjes, bars, restaurants en cafés. Maar ook andere middenstand en ondernemingen zijn niet weg te denken. Van opticiens, tot tatoeagezaken en schoenmakers, je kunt het zo gek niet bedenken, je vindt het op De Jan Eef. Veel jongeren in de Geuzenbuurt De Geuzenbuurt heeft ongeveer 7000 inwoners en 3665 eengezinswoningen. Veel van de woningen, die voornamelijk particulier bezit zijn, zijn de afgelopen jaren onder handen genomen en daardoor in goede staat. Uiteraard worden de huizen niet altijd bewoond door gezinnen, maar ook vaak gedeeld door studenten en andere woningdelers. Het grootste gedeelte van de inwoners van de Geuzenbuurt is tussen de 23 en 39 jaar oud. Daarnaast zijn er veel kleine kinderen. Hierdoor heeft de wijk niet alleen een gevarieerd aanbod aan horeca en winkels, maar ook een leuke mix aan bewoners. Een nadeel hiervan is dat bewoners vinden dat de cohesie in de buurt wat omhoog zou kunnen. De Krommert De Geuzenbuurt ligt in het deel van Amsterdam dat ook wel de Krommert wordt genoemd – genoemd naar de Krommert, een voormalige watergang tussen de Admiralengracht en de Kostverlorenvaart, waar ook de Krommertstraat naar vernoemd is. Op de plek van de Willem de Zwijgerlaan vervolgde vroeger de Kostverlorenvaart zijn weg, maar werd in de jaren twintig gedempt. Daarvan overgebleven is de vrij toegankelijke binnentuin in de Geuzenbuurt. Deze bevindt zich op de open ruimte tussen de huizen van de Admiraal de Ruijterweg en de Maarten Harpertszoon Trompstraat.