Open Huis - 7 april van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Admiraal De Ruijterweg 31 H 1057JV Amsterdam, Kortenaerkwartier

Vraagprijs € 900.000 

Bewaar object

Omschrijving

****ENGLISH VERSION BELOW****

Buitenkans voor mensen die op zoek zijn naar een ruim benedenhuis in de stad met een buitengewoon grote tuin (ca. 673 m2). Het pand is in 2012 gesplitst in appartementsrechten en wordt goed onderhouden. Vanaf het balkon aan de achterzijde met een trap naar de enorme privétuin met fruitbomen, grenzend aan natuurtuin De Slatuinen; een verborgen paradijsje in de stad! Er is bovendien een eigen ‘achterom’ via de Slatuinenweg. Bij binnenkomst springen direct de ruime hal en de breedte van de woning in het oog. De woning is dan ook maar liefst 7.75 m. breed aan de tuinzijde. Originele stijlkenmerken zijn nog aanwezig: hoge plafonds, paneeldeuren, ensuite en het originele tegelwerk bij de entree. Het sousterrain heeft een hoogte van 2.32 m.

Omgeving
Dit appartement ligt op de grens van De Baarsjes en Oud-West met rondom diverse trendy horeca. Op loopafstand bevinden zich De Hallen, met een divers aanbod (horeca, bioscoop, foodmarket). Verder zijn de Kinkerstraat, Bilderdijkstraat en De Clercqstraat vlakbij voor dagelijkse boodschappen en diverse trendy horeca. De Jordaan is op een paar minuten afstand fietsen, net als het Vondelpark. Het Centraal Station is goed per fiets of met openbaar vervoer te bereiken (tramhalte voor de deur). De uitvalswegen naar de Ring A-10 zijn gemakkelijk bereikbaar.

Indeling
Begane grond: Entree via uw eigen voordeur, tochtportaal, royale hal met toegang tot alle vertrekken, toilet met (originele) fonteintje, deur met trap naar het sousterrain. Kamer en suite met originele schuifdeuren, met zijkamer aan de voorzijde en openslaande deuren aan de achterzijde naar het balkon op het Zuiden. De hoge ramen aan zowel voor- als achterzijde zorgen voor veel lichtinval. Aparte kamer aan de achterzijde met een wastafel, ruime keuken voorzien van een hoekkeuken met gaskookplaat, koelkast en oven. Hier bevindt zich eveneens een deur naar het balkon.
Sousterrain:
Inpandige berging aan de voorzijde met aansluiting voor de wasmachine. Badkamer met ligbad, wastafel, toilet en vloerverwarming. Hal in het midden met een pantry. Drie ruime kamers, waarvan twee kamers aan de tuinzijde met ramen. De kamer aan de voorzijde heeft een bovenlicht. Trapkast met daarin de mechanische ventilatie-unit.

Bijzonderheden/voorzieningen
• Bouwjaar omstreeks 1910
• Eigen grond
• Woonoppervlakte 162 m2, oppervlakte tuin ca. 673 m2
• Meetrapport beschikbaar
• Houten kozijnen, aan de voorzijde voorzien van isolatieglas
• VVE Admiraal de Ruijterweg 31 (4 leden)
• Schilderwerk aan voor- en achterzijde zal in 2018 worden uitgevoerd.
• Dakbedekking zal eveneens op korte termijn worden vervangen.
• Verwarming en warm water d.m.v. Intergas combiketel, bouwjaar ca. 2002
• Deze woning zal worden verkocht onder voorbehoud van gunning; waarbij verkoopster voorkeur heeft voor tuinliefhebbers.
• Oplevering in overleg, ca. 1 september 2018.

**************************************************************

A unique opportunity for people seeking a spacious lower house in the city with an wonderfully large garden (approx. 673 m2). The building was split up in apartment ownerships and is well maintained. The enormous private garden is accessed via the steps at the rear; the garden has fruit trees and borders on nature ‘De Slatuinen’ nature garden; a hidden oasis in the city! You also have your own private rear entrance via the Slatuinenweg. Upon entering the apartment, you are immediately struck by the large hallway and the width of the apartment. The apartment is no less than 7.75 m wide at the rear and has maintained its original features: high ceiling, panel doors, en-suite and original tiling at the entrance. The semi-basement has a ceiling height of 2.32 m.

Surrounding area
The apartment borders on De Baarsjes and Oud-West, in close proximity of various trendy bars and restaurants. De Hallen is within walking distance and offers bars, restaurants, cinema and food market; the Kinkerstraat, Bilderdijkstraat and De Clerqstraat have everything you need for your daily shopping, as well as a variety of popular bars and restaurants. De Jordaan and Vondelpark are both just a short bike-ride away. Central Station is within easy reach by bike or public transport (tram stop in front of the door). The area is easily accessible by car via the A-10 motorway.

Layout
Ground floor: Entrance with private front door, vestibule, generous hallway providing access to all the rooms, toilet with (original) small wash basin, door with stairs leading to the semi-basement. En-suite room with original sliding doors, side room at the front and French doors at the back opening up to the South-facing balcony. The apartment is particularly bright and airy due to the large windows at the front and rear. Separate room at the back with washbasin, good-sized kitchen with L-shaped kitchen units with gas cooker, fridge and oven, as well as a door leading out to the balcony.
Semi-basement:
Indoor storage at the front with washing machine connection. Bathroom with bath, washbasin, toilet and floor heating. Hall in the middle with a pantry. Three good-sized rooms, two of which have windows looking out into the garden. The room at the front has an overhead light. Cupboard underneath the stairs where the mechanical ventilation unit is situated.

Specifics/facilities
• Year of construction approx. 1910
• Freehold
• Living area 162 m2 (measurement report available)
• Wooden window and door frames, the front windows have insulated glass.
• Owners’ Association Admiraal de Ruijterweg 31 (4 members)
• The painting at the front and rear will be done in 2018.
• The roofing will also be replaced in the short term.
• Heating and hot water via Intergas combi boiler (approx. 2002)
• The apartment will be sold by approval of the seller; the seller has expressed their preference for garden lovers.
• Delivery in consultation.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
28-06-2018
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1910

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
162 m²
Perceeloppervlakte
613 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
7
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Chassébuurt

De Chassébuurt ligt tussen de Baarsjesweg, de Postjesweg, de Admiralengracht, de Jan Evertsenstraat en de Admiraal de Ruijterweg. De buurt is vernoemd naar de Chasséstraat.
De Chassébuurt: Gebouwd met subsidie van het rijk
In de jaren twintig werd een premieregeling voor middenstandswoningen van kracht, waarbij het rijk een subsidie aan particulieren uitgaf om een huis te kunnen bouwen. Veel particulieren verenigden zich en begonnen aan de bouw en exploitatie van woningen in de Chassébuurt. Naast de subsidie van het rijk, konden particulieren ook een hypothecaire lening bij de staat afsluiten, waarvoor de gemeente garant stond. Mochten de huizeneigenaren niet meer aan hun betalingsverplichting kunnen voldoen, dan kwamen de woningen automatisch in het bezit van de gemeente die ze tegen betaalbare huren ging verhuren.
Het Grotestedenbeleid van Kok
De geschiedenis van het ontstaan van de Chassébuurt is bepalend voor het soort bouw van de buurt, evenals de Amsterdamse School-architectuur uit de tijd dat de buurt gebouwd is. In het kader van het Grotestedenbeleid van kabinet Kok-1 is de Chassébuurt in de eerste tien jaar van de 21e eeuw opgeknapt tot een levendig en vitaal gebied. Het is een populaire buurt met galeries en bedrijfjes, woningen voor alle inkomensgroepen, opgeknapte straten en sociale voorzieningen. In 2017 woonden er ruim 6000 inwoners in de Chassébuurt, bij een woningvoorraad van bijna 3000.
Bijzonder: Natuurtuin Slatuinen
Bijzonder aan de Chassébuurt is de aanwezigheid van Natuurtuin Slatuinen tussen de Slatuinenweg, de Chasséstraat, de Admiraal de Ruijterweg en de Jacob van Wassenaer Obdamstraat. De ingang van deze natuurtuin ligt tussen de percelen Slatuinenweg 43 en 47. Tot 1982 zat er een kwekerij.

Kaart Admiraal De Ruijterweg 31 H 1057JV Amsterdam, Kortenaerkwartier

naar Admiraal De Ruijterweg 31 H 1057JV Amsterdam, Kortenaerkwartier
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand