Open Huis - 7 april van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Admiralengracht 102 HS 1057GD Amsterdam, Van Brakelkwartier

Bewaar object

Omschrijving

WONEN AAN HET WATER
Sfeervol, licht en goed ingedeeld 4-kamer benedenhuis met een prachtig uitzicht over de Admiralengracht, gelegen in het hippe Amsterdam West. De tuin, 60 m2, en afgesloten binnentuin aan de achterzijde zorgen voor een oase van rust.

Indeling:
Entree, hal met garderobe en toegang tot souterrain, ruim toilet, woonkamer. De riante en lichte woonkamer aan de voorzijde is voorzien van grote ramen met fraai uitzicht op de Admiralengracht. Aan de achterzijde bevindt zich de eetkamer en de half open nieuwe keuken voorzien van vaatwasser, 5-pitsgasfornuis met oven, hoge koelkast, dit alles uitgevoerd in strak wit design met greeploze deuren en een eiland met veel bergruimte. Zowel woon- als eetgedeelte zijn voorzien van een mooie houten vloer. De achterzijde heeft ramen/ deuren over de gehele breedte van de woning en middels openslaande deuren vanuit de eetkamer en de keuken betreedt men de zeer verzorgde en onderhoudsarme aangelegde tuin met wateraansluiting (automatische bewatering van de planten) en sfeervolle led-verlichting. Opvallend zijn de grote keramieken tegels van het terras en het bordes van composiet. Achter in de tuin staat een houten huisje voorzien van elektra en verwarming. Achter de tuin ligt een enorme groene binnentuin die niet toegankelijk is voor de meeste bewoners, slechts drie huishoudens hebben toegang (de woningen rechts van nr 102 hs). Mede door de grote binnentuin voelt het geheel als zeer ruimtelijk, ademend en groen en tegelijkertijd biedt dit privacy. Via de trap in de hal betreedt men het souterrain met een badkamer voorzien van dubbele douche, wastafel, toilet en ligbad. Mechanische ventilatie en vloerverwarming aanwezig. De masterbedroom aan de achterzijde is royaal. Aan de voorzijde nog een slaapkamer en een berging met ruimte voor een wasmachine en een droger/ annex inloopkast. Dit alles met nieuwe vloerbedekking.

Ligging:
In de buurt zijn er diverse leuke winkels, speciaalzaken, supermarkten, fijne restaurants en gezellige cafés zoals Edel, Bar Spek, Zürich, Radijs en café Partisan en Van ’t Spit, maar ook traiteurs als Stach, vele gezellige koffietentjes en natuurlijk niet te vergeten De Hallen. In de razend populaire Hallen vind je onder andere de Filmhallen, de Foodhallen, hotel De Hallen, een bibliotheek, diverse restaurants en een leescafé.

Het Rembrandtpark, het Vondelpark en het Erasmuspark liggen in de directe omgeving. Ook is er een goede verbinding met het openbaar vervoer en naar de diverse uitvalswegen. Deze buurt heeft voor ieder wat wils. Voor degenen die van het water en van varen houden, er is mogelijkheid om een bootje aan te leggen. De straat is rustig met alleen bestemmingsverkeer.
Parkeren kan voor de deur en gaat middels het vergunningsstelsel, de wachttijd bedraagt momenteel circa 3 maanden. Zie voor meer informatie hierover www.cition.nl.

Bijzonderheden:
- oppervlakte 114 m2;
- dubbele beglazing;
- alarminstallatie;
- achtertuin middagzon tot ongeveer 16:00 uur;
- servicekosten € 164,75 per maand;
- Vereniging van Eigenaars gebouw Admiralengracht 100-102, professioneel beheer;
- gelegen op erfpachtgrond, erfpachtcanon € 554,97 1-jaarlijkse canonindexering, herziening 2050
- voorzijde vrij uitzicht over de Admiralengracht;
- NEN 2580 meetrapport aanwezig;
- oplevering in overleg.


DISCLAIMER

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Hoewel wij de woning zorgvuldig hebben opgemeten, wordt noch door De Graaf & Groot Makelaars, noch door de verkoper enige aansprakelijkheid aanvaard voor afwijkingen in de opgegeven maten. Koper verklaart in gelegenheid te zijn gesteld om de opgegeven maten te (laten) controleren. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft
omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.


NEN clausule
De gebruiksoppervlakte is berekend conform de branche vastgestelde NEN 2580- norm. De oppervlakte kan derhalve afwijken van vergelijkbare panden en/of oude referenties. Dit heeft vooral te maken met deze (nieuwe) rekenmethode. Koper verklaart voldoende te zijn geďnformeerd over de hiervoor bedoelde normering. Verkoper en diens makelaar doen hun uiterste best de juiste oppervlakte en inhoud te berekenen aan de hand van eigen metingen en dit zoveel mogelijk te ondersteunen door het plaatsen van plattegronden met maatvoering. Mocht de maatvoering onverhoopt niet (volledig) overeenkomstig de normering zijn vastgesteld, wordt dit door koper aanvaard. Koper is voldoende in de gelegenheid gesteld de maatvoering zelf te (laten) controleren. Verschillen in de opgegeven maat en grootte geven geen der partijen enig recht, zo ook niet op aanpassing van de koopsom. Verkoper en diens makelaar aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid in deze.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
02-06-2018
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1926

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
114 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Chassébuurt

De Chassébuurt ligt tussen de Baarsjesweg, de Postjesweg, de Admiralengracht, de Jan Evertsenstraat en de Admiraal de Ruijterweg. De buurt is vernoemd naar de Chasséstraat.
De Chassébuurt: Gebouwd met subsidie van het rijk
In de jaren twintig werd een premieregeling voor middenstandswoningen van kracht, waarbij het rijk een subsidie aan particulieren uitgaf om een huis te kunnen bouwen. Veel particulieren verenigden zich en begonnen aan de bouw en exploitatie van woningen in de Chassébuurt. Naast de subsidie van het rijk, konden particulieren ook een hypothecaire lening bij de staat afsluiten, waarvoor de gemeente garant stond. Mochten de huizeneigenaren niet meer aan hun betalingsverplichting kunnen voldoen, dan kwamen de woningen automatisch in het bezit van de gemeente die ze tegen betaalbare huren ging verhuren.
Het Grotestedenbeleid van Kok
De geschiedenis van het ontstaan van de Chassébuurt is bepalend voor het soort bouw van de buurt, evenals de Amsterdamse School-architectuur uit de tijd dat de buurt gebouwd is. In het kader van het Grotestedenbeleid van kabinet Kok-1 is de Chassébuurt in de eerste tien jaar van de 21e eeuw opgeknapt tot een levendig en vitaal gebied. Het is een populaire buurt met galeries en bedrijfjes, woningen voor alle inkomensgroepen, opgeknapte straten en sociale voorzieningen. In 2017 woonden er ruim 6000 inwoners in de Chassébuurt, bij een woningvoorraad van bijna 3000.
Bijzonder: Natuurtuin Slatuinen
Bijzonder aan de Chassébuurt is de aanwezigheid van Natuurtuin Slatuinen tussen de Slatuinenweg, de Chasséstraat, de Admiraal de Ruijterweg en de Jacob van Wassenaer Obdamstraat. De ingang van deze natuurtuin ligt tussen de percelen Slatuinenweg 43 en 47. Tot 1982 zat er een kwekerij.

Kaart Admiralengracht 102 HS 1057GD Amsterdam, Van Brakelkwartier

naar Admiralengracht 102 HS 1057GD Amsterdam, Van Brakelkwartier
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand