Open Huis - 7 april van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Admiralengracht 140 HS 1057GG Amsterdam, Filips van Almondekwartier

Bewaar object

Omschrijving

Gunstig gelegen 2 kamer woning met grote achtertuin (ca. 63 m²) en uitzicht over de brede Admiralengracht!

Let op, de woning is uitsluitend te koop met als doel: zelfbewoning (of ouders voor kinderen).

De ligging:
Aan het water van de Admiralengracht ligt dit zeer sfeervol en lichte appartement met een oppervlakte van 56m². De woning ligt op de grens van Stadsdeel de Baarsjes en Oud West, om de hoek van Edel en de Hallen, aan één van de leukste grachten van het stadsdeel. Tevens is er de mogelijkheid van een eigen boot voor de deur! De Admiralengracht is een centraal gelegen verbindingsgracht die vanaf het Erasmuspark in zuidelijke richting doorloopt tot aan de Postjesweg. De woning is gunstig gelegen ten opzichte van de vele winkels en leuke eetgelegenheden aan de A. de Ruijterweg, De Clercqstraat en de Jan Evertsenstraat. Denk dan bijvoorbeeld aan Radijs, nieuwkomer Café Partisan, Fier, Bar Spek en Hendrix. Ook het Rembrandtpark en het Vondelpark zijn gemakkelijk en snel te bereiken. De woning is goed bereikbaar met de auto via de Ring A-10 (S105 en S106) en met het openbaar vervoer middels verschillende bus- en tramverbindingen. Tevens ben je op de fiets binnen tien minuten in het oude stadscentrum.

De indeling:
Bij binnenkomst treft u de gang die toegang biedt tot de badkamer en de lichte woonkamer die aan de voorzijde van het appartement gesitueerd is en uitzicht heeft over de Admiralengracht. De eenvoudige badkamer is voorzien van een douche en wastafel en toilet. Vanuit de woonkamer heeft u toegang tot de open (leef) keuken en aan de achterzijde gelegen slaapkamer. De keuken is voorzien van een standaard keukenblok en biedt u toegang tot de achtertuin (oosten gesitueerd).

Oppervlakte
Het gebruikersoppervlakte (GO) van het appartement is 57 m².

Verwarming
De woning is voorzien van een Intergas CV ketel uit 2015.

Warm water voorziening geschiedt via hetzelfde systeem.

Erfpacht
De grond is afgekocht tot 29 februari 2056.

Vereniging van Eigenaren
De VvE bestaat uit 4 appartementsrechten, de administratie wordt gevoerd door Yver Beheer. De servicekosten bedragen thans € 118,96 per maand.

Oplevering
Oplevering in overleg.

Overige bijzonderheden
Er wordt een zelfbewoningsclausule alsmede een ouderdomsclausule en een asbestclausule in de koopakte opgenomen daar het object onderdeel is van een ouder pand.

Deze informatie is door ons kantoor met de meeste zorg samengesteld aan de hand van de door de verkoper aan ons ter hand gestelde gegevens en tekeningen. Derhalve kunnen wij geen garanties verstrekken, noch kunnen wij op enigerlei wijze eventuele aansprakelijkheid voor deze gegevens aanvaarden.

De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
24-02-2018
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1924

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
57 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Chassébuurt

De Chassébuurt ligt tussen de Baarsjesweg, de Postjesweg, de Admiralengracht, de Jan Evertsenstraat en de Admiraal de Ruijterweg. De buurt is vernoemd naar de Chasséstraat.
De Chassébuurt: Gebouwd met subsidie van het rijk
In de jaren twintig werd een premieregeling voor middenstandswoningen van kracht, waarbij het rijk een subsidie aan particulieren uitgaf om een huis te kunnen bouwen. Veel particulieren verenigden zich en begonnen aan de bouw en exploitatie van woningen in de Chassébuurt. Naast de subsidie van het rijk, konden particulieren ook een hypothecaire lening bij de staat afsluiten, waarvoor de gemeente garant stond. Mochten de huizeneigenaren niet meer aan hun betalingsverplichting kunnen voldoen, dan kwamen de woningen automatisch in het bezit van de gemeente die ze tegen betaalbare huren ging verhuren.
Het Grotestedenbeleid van Kok
De geschiedenis van het ontstaan van de Chassébuurt is bepalend voor het soort bouw van de buurt, evenals de Amsterdamse School-architectuur uit de tijd dat de buurt gebouwd is. In het kader van het Grotestedenbeleid van kabinet Kok-1 is de Chassébuurt in de eerste tien jaar van de 21e eeuw opgeknapt tot een levendig en vitaal gebied. Het is een populaire buurt met galeries en bedrijfjes, woningen voor alle inkomensgroepen, opgeknapte straten en sociale voorzieningen. In 2017 woonden er ruim 6000 inwoners in de Chassébuurt, bij een woningvoorraad van bijna 3000.
Bijzonder: Natuurtuin Slatuinen
Bijzonder aan de Chassébuurt is de aanwezigheid van Natuurtuin Slatuinen tussen de Slatuinenweg, de Chasséstraat, de Admiraal de Ruijterweg en de Jacob van Wassenaer Obdamstraat. De ingang van deze natuurtuin ligt tussen de percelen Slatuinenweg 43 en 47. Tot 1982 zat er een kwekerij.

Kaart Admiralengracht 140 HS 1057GG Amsterdam, Filips van Almondekwartier

naar Admiralengracht 140 HS 1057GG Amsterdam, Filips van Almondekwartier
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand