Admiralengracht 144 II 1057GG Amsterdam, Filips van Almondekwartier

Bewaar object
Bouwjaar
1925
Woonoppervlakte
51 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Nieuw in de verkoop
Recent gerenoveerd 2-kamer appartement aan de Admiralengracht met uitzicht op het water.

Dit charmant onlangs gerenoveerde woning van 51 m2 met externe bergruimte is gelegen in de populaire buurt De Baarsjes. Het appartement is door zijn indeling, locatie en staat ideaal voor starters. Vanuit de woonkamer kijkt u uit over de Admiralengracht. Door de gehele woning ligt licht grijze gietvloer, wat zorgt voor een luxe en moderne uitstraling met een authentiek tintje door de ornamenten in het plafon.

Indeling
De entree bevindt zich op de tweede verdieping van het complex, door de hal komt u in de woon/-keuken aan de voorzijde van de woning. De keuken is voorzien van alle benodigd inbouwapparatuur te noemen: vaatwasser, afzuigkap, oven, 4-pits gaskookplaat, koelkast en vriezer. De woonkamer is ruim met eethoek. Aan de achterzijde van de woning zit de slaapkamer, met inloopkast en aangrenzende badkamer. De slaapkamer biedt met openslaande deuren de entree tot het ruime balkon van ca 7m2. Het appartement is ook voorzien van een externe berging op de vierde verdieping.

Tijd voor een nieuwe bladzijde.
Ik kwam in 2012 aan in deze woning, en wist dat het m ging worden. En zag de mogelijkheden die het toen bood. Het was een woning waar veel aan moest gebeuren. En aangezien ik het kocht van Y-mere, was de woning goed onderhouden maar het grootste voordeel was dat de erfpacht voor 30 jaar afgekocht was.
In 2012 heb ik alles laten verbouwen door een aannemer. De woning is nieuw voorzien van een HR CV-ketel, nieuwe leidingen, elektra, vloeibaar gesteente in de douche, keuken, een Senso vloer met goede isolatie, opnieuw gestucte muren en alles is voorzien van nieuwe apparatuur. Je kunt er nu heerlijk wonen, en in de zomer is er s'middags zon aan de voorzijde en s'ochtends kun je in de zon genieten van een kopje koffie want dan schijnt hij op het balkon tot een uurtje of 13:00 max. En mocht het later op de dag te warm zijn, dan kun je het zonnescherm aan de voor-zijde gewoon elektrisch bedienen. Vaak kun je op de warme dagen aan de stijger voor, lekker een bbq aansteken en genieten van de mensen die voorbij varen. De straat zelf is rustig, gezellig, en de AH is op 200m lopen om je boodschappen te doen. Zo ook kun je makkelijk met de tram naar het centrum. Wanneer je zin hebt om ergens met je vrienden op de zomerse avond wat te drinken, dan zou ik Radijs, Bar Spek of Frits aanraden. Deze zijn goed te doen op loopafstand, en je kunt je fiets gewoon thuislaten. Overigens mocht je trek krijgen in een goede hamburger, dan zou ik de Radijs Burger aanraden, want deze is niet te versmaden.
Voor mij en mijn vriendin is een nieuwe tijd aangebroken. Het huis is geweldig, de locatie is gewel-dig, de buren zijn geweldig, en zelfs de VVe is geweldig, maar een gezinsuitbreiding zorgt ervoor dat we liever iets groter gaan wonen. Ik wens de nieuwe bewoners hetzelfde genot, geluk en plezier toe als ik heb mogen ervaren in dit stadsdeel van Amsterdam, "De Baarsjes.

Uitgangspunten:
- Vraagprijs €350.000,- kosten koper;
- 51 m2 conform NEN 2580;
- Berging 7m2;
- Servicekosten € 108,91 per maand;
- Mogelijkheid tot twee slaapkamers
- Actieve VVE;
- Gerenoveerd in 2012;
- Energielabel D;
- Erfpacht afgekocht tot 29 februari 2056, Algemene bepalingen 2000
- Oplevering in overleg.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
11-02-2019
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1925

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
51 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Chassébuurt

De Chassébuurt ligt tussen de Baarsjesweg, de Postjesweg, de Admiralengracht, de Jan Evertsenstraat en de Admiraal de Ruijterweg. De buurt is vernoemd naar de Chasséstraat.
De Chassébuurt: Gebouwd met subsidie van het rijk
In de jaren twintig werd een premieregeling voor middenstandswoningen van kracht, waarbij het rijk een subsidie aan particulieren uitgaf om een huis te kunnen bouwen. Veel particulieren verenigden zich en begonnen aan de bouw en exploitatie van woningen in de Chassébuurt. Naast de subsidie van het rijk, konden particulieren ook een hypothecaire lening bij de staat afsluiten, waarvoor de gemeente garant stond. Mochten de huizeneigenaren niet meer aan hun betalingsverplichting kunnen voldoen, dan kwamen de woningen automatisch in het bezit van de gemeente die ze tegen betaalbare huren ging verhuren.
Het Grotestedenbeleid van Kok
De geschiedenis van het ontstaan van de Chassébuurt is bepalend voor het soort bouw van de buurt, evenals de Amsterdamse School-architectuur uit de tijd dat de buurt gebouwd is. In het kader van het Grotestedenbeleid van kabinet Kok-1 is de Chassébuurt in de eerste tien jaar van de 21e eeuw opgeknapt tot een levendig en vitaal gebied. Het is een populaire buurt met galeries en bedrijfjes, woningen voor alle inkomensgroepen, opgeknapte straten en sociale voorzieningen. In 2017 woonden er ruim 6000 inwoners in de Chassébuurt, bij een woningvoorraad van bijna 3000.
Bijzonder: Natuurtuin Slatuinen
Bijzonder aan de Chassébuurt is de aanwezigheid van Natuurtuin Slatuinen tussen de Slatuinenweg, de Chasséstraat, de Admiraal de Ruijterweg en de Jacob van Wassenaer Obdamstraat. De ingang van deze natuurtuin ligt tussen de percelen Slatuinenweg 43 en 47. Tot 1982 zat er een kwekerij.