Open Huis - 6 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Summit Broker Field of the Future

Our speakers will tell us more about this on 2 October

More information

Admiralengracht 156 2 1057GH Amsterdam, Filips van Almondekwartier

Bewaar object

Omschrijving

Sfeervol driekamer-appartement aan de Admiralengracht in het gezellige stadsdeel De Baarsjes. Het appartement is gelegen op de 2e verdieping en heeft een schitterend uitzicht over de gracht.

De Admiralengracht is een mooie brede gracht met aan weerszijden een ruime groenstrook met verschillende prachtige oude bomen. Met een bootje bent u binnen enkele minuten op de grachten van het centrum van Amsterdam. Voor rust en ontspanning kunt u terecht in het nabijgelegen Erasmuspark of het Rembrandtpark maar ook het heerlijke Vondelpark ligt op steenworp afstand van het appartement. Tevens ligt de Sloterplas ook maar op 10 minuten fietsen.

Stadsdeel de Baarsjes is met haar gevarieerde winkelaanbod en eetgelegenheden aan, onder andere, de Jan Evertsenstraat en de Kinkerstraat gewoonweg een heerlijke buurt om in te wonen. Verder treft u in de buurt diverse scholen, buurthuizen, speeltuinen en een kinderboerderij in het Rembrandtpark aan. De buurt is de afgelopen jaren steeds populairder geworden en dat is te merken aan het steeds groeiende aanbod aan voorzieningen in de wijk zoals de trendy cafés en restaurants. Erg fijn is ook de supermarkt die om de hoek ligt van het appartement waar je elke dag terecht kunt voor je dagelijkse boodschappen.

Aan de Admiralengracht kunt u nog parkeren voor de deur, uiteraard wel betaald, maar een vergunning is binnen redelijke tijd te verkrijgen. De ligging is gunstig ten opzichte van de uitvalswegen A4, ring A10 (afslag S105) en tramverbindingen (lijn 5, 7, 13, 15 en 18), nachtbus om de hoek, naar alle hoeken van de stad waaronder het Leidseplein, de Dam en Centraal Station. Verder treft u in de buurt diverse scholen en winkels. Met de fiets bent u via de gezellige Kinkerstraat in ‘no-time’ in het centrum.

Indeling:
Entree op de 2e verdieping, hal met meterkast. Aan de achterzijde ligt de keuken welke voorzien is van diverse inbouwapparatuur te weten 5-pits gaskookplaat, afzuigkap en vaatwasser. Verder bevindt zich de ruime ouderslaapkamer aan de achterzijde van circa 18 m² met een wastafel en tevens de C.V.-ketel (AWB 2003). Aan de voorzijde van de woning ligt de woonkamer van circa 21 m² met de sfeervolle en-suite deuren en kasten nog aanwezig en er is een schitterend uitzicht op de Admiralengracht. Tevens is er aan de voorzijde nog een tweede slaapkamer van circa 5 m² welke erg geschikt is als werkkamer of kinderkamer. De lichte badkamer ligt in het midden van de woning en is voorzien van douchecabine, toilet en granitovloer.

Bijzonderheden:
- Woonoppervlakte 56,4 m² (NEN2580 meetrapport aanwezig);
- Bouwjaar 1925;
- Volledig dubbel glas;
- C.V.-ketel AWB Thermo Master 3 HR 2003;
- Servicekosten circa EUR 75,- per maand (kleine actieve VVE);
- Erfpacht door gemeente Amsterdam, canon jaarlijks € 463,60 (AB 2000) huidige termijn loopt tot 01-12-2049;
- Buitenschilderwerk voor het laatst uitgevoerd in oktober 2017;
- Bitumineuze dakbedekking vernieuwd in september 2018;
- Oplevering in overleg.

De gemeente biedt de mogelijkheid voor het eeuwigdurend afkopen van de erfpacht of het vastzetten van de canon na 2049. De hierna genoemde bedragen komen voort uit de rekentool van de gemeente en deze zijn slechts ter indicatie:
- Vastzetten van de canon. Uw canon vanaf 2049: € 730,- per jaar (excl. indexering en notariskosten);
- Alleen eeuwigdurend tijdvak afkopen? U koopt het eeuwigdurende tijdvak direct af. Tot 2049 blijft u uw huidige canon betalen. Daarna betaalt u geen erfpacht meer. De kosten hiervoor zijn: € 14.431,- direct;
- Huidig én eeuwigdurende tijdvak afkopen? U koopt direct alle canonbetalingen af. Daarna betaalt u nooit meer erfpacht. De kosten hiervoor zijn: € 23.368,- direct.

Dit aanbod geldt voor een overstap in 2018 en 2019 en de bedragen zijn exclusief notariskosten. Na 2019 gelden andere voorwaarden.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
18-10-2018
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1925

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
56 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Chassébuurt

De Chassébuurt ligt tussen de Baarsjesweg, de Postjesweg, de Admiralengracht, de Jan Evertsenstraat en de Admiraal de Ruijterweg. De buurt is vernoemd naar de Chasséstraat.
De Chassébuurt: Gebouwd met subsidie van het rijk
In de jaren twintig werd een premieregeling voor middenstandswoningen van kracht, waarbij het rijk een subsidie aan particulieren uitgaf om een huis te kunnen bouwen. Veel particulieren verenigden zich en begonnen aan de bouw en exploitatie van woningen in de Chassébuurt. Naast de subsidie van het rijk, konden particulieren ook een hypothecaire lening bij de staat afsluiten, waarvoor de gemeente garant stond. Mochten de huizeneigenaren niet meer aan hun betalingsverplichting kunnen voldoen, dan kwamen de woningen automatisch in het bezit van de gemeente die ze tegen betaalbare huren ging verhuren.
Het Grotestedenbeleid van Kok
De geschiedenis van het ontstaan van de Chassébuurt is bepalend voor het soort bouw van de buurt, evenals de Amsterdamse School-architectuur uit de tijd dat de buurt gebouwd is. In het kader van het Grotestedenbeleid van kabinet Kok-1 is de Chassébuurt in de eerste tien jaar van de 21e eeuw opgeknapt tot een levendig en vitaal gebied. Het is een populaire buurt met galeries en bedrijfjes, woningen voor alle inkomensgroepen, opgeknapte straten en sociale voorzieningen. In 2017 woonden er ruim 6000 inwoners in de Chassébuurt, bij een woningvoorraad van bijna 3000.
Bijzonder: Natuurtuin Slatuinen
Bijzonder aan de Chassébuurt is de aanwezigheid van Natuurtuin Slatuinen tussen de Slatuinenweg, de Chasséstraat, de Admiraal de Ruijterweg en de Jacob van Wassenaer Obdamstraat. De ingang van deze natuurtuin ligt tussen de percelen Slatuinenweg 43 en 47. Tot 1982 zat er een kwekerij.

Kaart Admiralengracht 156 2 1057GH Amsterdam, Filips van Almondekwartier

naar Admiralengracht 156 2 1057GH Amsterdam, Filips van Almondekwartier
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand