Open Huis - 30 september van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Admiralengracht 162 III 1057GH AMSTERDAM, Filips van Almondekwartier

Bewaar object

Omschrijving

*** ENGLISH VERSION BELOW ***

Dit appartement is gelegen op een super mooie locatie met uitzicht over het water, in een rustige straat maar om de hoek van de gezelligheid van de Amsterdamse Baarsjes. Het heeft een sfeervolle lichte woonkamer en-suite, grote leefkeuken, heerlijk balkon en is kant-en-klaar met een mooie badkamer, keuken en vloer.

Indeling:
Eigen entree op de tweede verdieping, trap naar de derde verdieping, halletje met o.a. een goede bergkast en een kast met de elektra.
De brede en lichte woonkamer is gelegen aan de voorzijde. De zitkamer en de leefkeuken worden door middel van ensuite kasten en schuifdeuren van elkaar gescheiden. Deze ensuite zorgt voor veel bergruimte. De woonkamer heeft prachtig uitzicht over het brede water van de Admiralengracht. De woonkeuken is gelegen aan de achterzijde en heeft openslaande deuren naar het balkon. Het balkon is over gehele breedte van het pand en gelegen op het oosten. De keuken (2010) is voorzien van hoogglans witte kastjes, een composiet aanrechtblad en diverse Siemens inbouwapparatuur zoals een vaatwasser, een combi oven/magnetron, koelkast, vriezer en 5 gaspitten.
De slaapkamer is gelegen aan de voorzijde van de woning. De badkamer is ook gerenoveerd in 2010 en voorzien van een inloopdouche, toilet, wastafel en een wasmachine aansluiting. Tevens kunt u vanuit hier naar het balkon.

Bijzonderheden:
- Sfeervolle woning met mooi uitzicht over de gracht;
- Gehele woning voorzien van een houten lamelparketvloer;
- Mogelijkheid tot het maken van een dakterras;
- Het netto woonoppervlak bedraagt 63 m² (NEN 2580 meetrapport aanwezig);
- De servicekosten bedragen € 42,- per maand;
- Actieve Vereniging van Eigenaren met een reservefonds van circa € 12.000,-;
- De badkamer en keuken zijn vernieuwd in 2010;
- Het pand is 2007 gerenoveerd voor de splitsing;
- Gelegen op gemeentelijk erfpacht grond;
- De canon bedraagt € 225,56 per jaar, het huidige tijdvak loopt tot 30 november 2049;

Ligging
De woning is gelegen aan de Admiralengracht, de breedste gracht in de Baarsjes. Op loopafstand liggen vele leuke en steeds hippere winkel- en eetgelegenheden van de Jan Evertsenstraat, Kinkerstraat en het Mercatorplein. Het Eramuspark en Rembrandtpark liggen in de nabijheid. Kenmerkend voor de buurt is de rustige ligging terwijl er perfecte verbinding is naar het centrum met de fiets of openbaar vervoer (o.a. Lijn 13 richting het Centraal Station en tram 12 naar het Leidseplein). Met de auto bent u binnen 5 minuten op de ring A10. Voor de deur en in de directe omgeving is voldoende parkeergelegenheid. Er is een mogelijkheid om een bootje aan te leggen voor de deur.

**** ENGLISH ****

OPEN HOUSE TUESDAY THE 21st OF NOVEMBER BETWEEN 16:30 - 18:30 HOUR. VIEWINGS BEFORE THE OPEN HOUSE ARE POSSIBLE.

This apartment is located in a beautiful location with canalview, in a quiet street but around the corner of the lively neighborhood De Baarsjes. It has a cozy, large and light living room en-suite, lovely balcony and it is well finished with a nice bathroom, kitchen and wooden floor.

Lay-out:
Private entrance on the second floor, stairs to the third floor, hall with a good storage cabinet and a closet with the electricity.
The wide and bright living room is located at the front of the building. The living room and dining room are separated by en-suite cabinets and sliding doors. This en-suite provides plenty of storage space. The living room has a beautiful view over the water of the Admiralengracht. The kitchen is located at the rear and has doors to the balcony. The balcony (Easst)lies over the entire width of the property. The kitchen (2010) with high gloss white cabinets, a composite worktop and equipped with several built-in Siemens appliances like a dishwasher, a combi oven / microwave, fridge, freezer and 5 gas rings.
The bedroom is located at the front of the house. The bathroom has been renovated in 2010 and is equipped with a walk-in shower, toilet, washbasin and a washing machine connection. You could also reach the balcony from the bathroom.

Specialties:
- Charming house with beautiful view over the canal;
- Entire house has a wooden floor;
- Possibility to create a roof terrace;
- The apartment is 63 m² (NEN 2580 measuring report present);
- The service charge are € 42, - per month;
- Active Association of Owners with a reserve fund of approximately € 12,000, -;
- The bathroom and kitchen were renewed in 2010;
- The property was renovated in 2007 (same time as the deed of split);
- Located on leasehold, the canon is € 225.56 per year, the current period runs until the 30th of November 2049;

Location
The apartment is located at the Admiralengracht, the widest canal in the Baarsjes. Within walking distance there are many nice and hip shopping and dining areas like the Jan Evertsenstraat, Kinkerstraat and Mercatorplein. Eramus Park and Rembrandt Park are close by. Characteristic of the neighborhood is the quiet location while there is a perfect connection to the center by bicycle or public transport (including Line 13 towards the Central Station and tram 12 to Leidseplein). The A10 can be reached in 5 minutes by car. There is plenty of space to park in front of the house or in the immediate area. There is a possibility to have a boat in front of the door.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
15-11-2017
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1925

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
63 m²
Inhoud
171 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Aantal slaapkamers
1
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Chassébuurt

De Chassébuurt ligt tussen de Baarsjesweg, de Postjesweg, de Admiralengracht, de Jan Evertsenstraat en de Admiraal de Ruijterweg. De buurt is vernoemd naar de Chasséstraat.
De Chassébuurt: Gebouwd met subsidie van het rijk
In de jaren twintig werd een premieregeling voor middenstandswoningen van kracht, waarbij het rijk een subsidie aan particulieren uitgaf om een huis te kunnen bouwen. Veel particulieren verenigden zich en begonnen aan de bouw en exploitatie van woningen in de Chassébuurt. Naast de subsidie van het rijk, konden particulieren ook een hypothecaire lening bij de staat afsluiten, waarvoor de gemeente garant stond. Mochten de huizeneigenaren niet meer aan hun betalingsverplichting kunnen voldoen, dan kwamen de woningen automatisch in het bezit van de gemeente die ze tegen betaalbare huren ging verhuren.
Het Grotestedenbeleid van Kok
De geschiedenis van het ontstaan van de Chassébuurt is bepalend voor het soort bouw van de buurt, evenals de Amsterdamse School-architectuur uit de tijd dat de buurt gebouwd is. In het kader van het Grotestedenbeleid van kabinet Kok-1 is de Chassébuurt in de eerste tien jaar van de 21e eeuw opgeknapt tot een levendig en vitaal gebied. Het is een populaire buurt met galeries en bedrijfjes, woningen voor alle inkomensgroepen, opgeknapte straten en sociale voorzieningen. In 2017 woonden er ruim 6000 inwoners in de Chassébuurt, bij een woningvoorraad van bijna 3000.
Bijzonder: Natuurtuin Slatuinen
Bijzonder aan de Chassébuurt is de aanwezigheid van Natuurtuin Slatuinen tussen de Slatuinenweg, de Chasséstraat, de Admiraal de Ruijterweg en de Jacob van Wassenaer Obdamstraat. De ingang van deze natuurtuin ligt tussen de percelen Slatuinenweg 43 en 47. Tot 1982 zat er een kwekerij.

Kaart Admiralengracht 162 III 1057GH AMSTERDAM, Filips van Almondekwartier

naar Admiralengracht 162 III 1057GH AMSTERDAM, Filips van Almondekwartier
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand