Admiralengracht 164 - 3 1057GH Amsterdam, Filips van Almondekwartier

Bewaar object
Bouwjaar
1925
Woonoppervlakte
71 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

**English translation below**

Sfeervol, licht appartement van 71 m² gelegen op 3de en 4de verdieping (geen bovenburen) op toplocatie met uitzicht over het water, in een rustige straat maar om de hoek van de gezelligheid van de Amsterdamse Baarsjes. Doorzonwoonkamer, halfopen keuken, heerlijk dakterras, moderne badkamer en twee slaapkamers.

Indeling:
Eigen entree op de tweede verdieping, trap naar de derde verdieping met SolarTube voor daglicht, hal met o.a. het aparte toilet (2018), de Cv-installatie en een kast met de elektra.
De diepe, lichte woonkamer geeft prachtig uitzicht over de Admiralengracht en heeft veel privacy door een binnenhof met veel bomen en grote afstand van de buren aan de kant van de gracht. Aan de voorzijde ligt het sfeervolle zitgedeelte met houtkachel. Vanuit het eetgedeelte aan de achterzijde geven openslaande deuren toegang tot een heerlijk balkon, gelegen op het oosten en dus zon in de ochtend. Het balkon beschikt over twee ruime kasten. De halfopen keuken uit 2009 ligt eveneens aan de achterzijde en beschikt over diverse inbouwapparatuur zoals een vaatwasser, oven, 4 gaspitten, koelkast en vriezer. De slaapkamer ligt aan de voorzijde en heeft een inloopkast. De moderne badkamer (2012) ligt in het midden en is voorzien van een inloopdouche met regendouchekop, dubbele wastafel, een handdoekenradiator en moderne ventilatie.

De zeer lichte vierde verdieping heeft een speelse indeling en is voorzien van een inbouwtweepersoonsbed. Vanuit hier heeft u toegang tot een heerlijk, ruim dakterras waar het de hele dag genieten is van de zon.

Bijzonderheden:
- Het netto woonoppervlak bedraagt 71 m² (meetrapport aanwezig);
- Sfeervolle woning met mooi uitzicht over de gracht en houtkachel;
- Gehele woning voorzien van een houten lamelparketvloer;
- Mogelijkheid tot het maken van een derde kleine slaapkamer;
- Gehele woning is voorzien van dubbel glas;
- Dakterras met dak huisje (met vergunning en nog garantie);
- De servicekosten bedragen €85,75,- per maand;
- Actieve Vereniging van Eigenaren met 4 leden;
- De houten kozijnen met dubbel glas aan de voorzijde zijn in 2018 vervangen;
- Kozijnen aan de achterzijde, bergkasten op balkon en balkon zelf zijn in 2018 geschilderd;
- Het appartement is gelegen op gemeentelijke erfpacht, de canon bedraagt € 240,- per jaar en het tijdvak loopt t/m 2049.

Ligging
De woning is gelegen aan de Admiralengracht, de breedste gracht in de Baarsjes. Op loopafstand liggen vele gezellige en hippe winkel- en eetgelegenheden en ruime mogelijkheden om boodschappen te doen (slager, notenwinkel en Albert Heijn op 100 meter afstand) van de Jan Evertsenstraat, Kinkerstraat, Ten Katemarkt en het Mercatorplein. Het Eramuspark en Rembrandtpark liggen in de directe omgeving. Kenmerkend voor de buurt is de rustige ligging terwijl er perfecte verbinding is naar het centrum met de fiets of openbaar vervoer. Met de auto bent u binnen 5 minuten op de ring A10. Voor de deur en in de directe omgeving is voldoende parkeergelegenheid. Er is een mogelijkheid om een bootje aan te leggen voor de deur.

**English**

Attractive, bright apartment of 71 m² located on the 3rd and 4th floor (no upstairs neighbors) in a perfect location with views over the water, in a quiet street but around the corner from the lively Amsterdam (Baarsjes). Living room, half open kitchen, lovely roof terrace, modern bathroom and two bedrooms.

Layout:
Private entrance on the second floor, stairs to the third floor. Hallway with a separate toilet (2018), central heating system and a cabinet with the electricity.
The spacious, bright living room gives a beautiful view over the Admiralengracht and has a lot of privacy through an inner courtyard with lots of trees and a large distance from the neighbors on the canal side. At the front is the cozy sitting area with fireplace. Dining area at the rear with nice French doors which gives acces to a lovely balcony, east facing. The balcony has two storages. The semi-open kitchen from 2009 is also at the rear and has various appliances such as a dishwasher, oven, 4 gas rings, fridge and freezer. The bedroom is at the front and has a walk-in closet. The modern bathroom (2012) is located in the middle and is equipped with a walk-in shower with rain shower head, double sink, a towel radiator and modern ventilation (2018).

The very bright fourth floor has a playful layout and is equipped with a built-in double bed. From here you have access to a lovely, spacious roof terrace where you can enjoy the sun all day long.

Particularities:
- The living area is 71 m² (measurement report available);
- Attractive house with beautiful views over the canal and a fire place;
- Entire house with a wooden parquet floor;
- Possibility to make a third small bedroom;
- Entire house is double glazed;
- Roof terrace with roof house (with permit and still guarantee);
- The service costs are € 85.75 per month;
- Active Association of Owners with 4 members;
- The wooden window frames with double glazing at the front have been replaced in 2018;
- Frames at the be back, storage cupboards on balcony and balcony itself have been painted in 2018;
- The apartment is located on a municipal lease, the canon is € 240, - per year and the period runs up to and including 2049.

Location
The house is located on the Admiralengracht, the widest canal in the Baarsjes. Within walking distance are many cozy and trendy shopping and dining options and many opportunities for shopping (butcher, nut shop and Albert Heijn 100 meters away) from the Jan Evertsenstraat, Kinkerstraat, Ten Katemarkt and Mercatorplein. The Eramuspark and Rembrandtpark are in the immediate vicinity. Characteristic of the neighborhood is the quiet location while there is perfect connection to the center by bike or public transport. By car you are within 5 minutes on the ring A10. There is ample parking in front of the door and in the immediate vicinity. There is a possibility to build a boat in front of the door.


Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
18-01-2019
Status
Onder bod
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1925

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
71 m²
Inhoud
198 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
2
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Chassébuurt

De Chassébuurt ligt tussen de Baarsjesweg, de Postjesweg, de Admiralengracht, de Jan Evertsenstraat en de Admiraal de Ruijterweg. De buurt is vernoemd naar de Chasséstraat.
De Chassébuurt: Gebouwd met subsidie van het rijk
In de jaren twintig werd een premieregeling voor middenstandswoningen van kracht, waarbij het rijk een subsidie aan particulieren uitgaf om een huis te kunnen bouwen. Veel particulieren verenigden zich en begonnen aan de bouw en exploitatie van woningen in de Chassébuurt. Naast de subsidie van het rijk, konden particulieren ook een hypothecaire lening bij de staat afsluiten, waarvoor de gemeente garant stond. Mochten de huizeneigenaren niet meer aan hun betalingsverplichting kunnen voldoen, dan kwamen de woningen automatisch in het bezit van de gemeente die ze tegen betaalbare huren ging verhuren.
Het Grotestedenbeleid van Kok
De geschiedenis van het ontstaan van de Chassébuurt is bepalend voor het soort bouw van de buurt, evenals de Amsterdamse School-architectuur uit de tijd dat de buurt gebouwd is. In het kader van het Grotestedenbeleid van kabinet Kok-1 is de Chassébuurt in de eerste tien jaar van de 21e eeuw opgeknapt tot een levendig en vitaal gebied. Het is een populaire buurt met galeries en bedrijfjes, woningen voor alle inkomensgroepen, opgeknapte straten en sociale voorzieningen. In 2017 woonden er ruim 6000 inwoners in de Chassébuurt, bij een woningvoorraad van bijna 3000.
Bijzonder: Natuurtuin Slatuinen
Bijzonder aan de Chassébuurt is de aanwezigheid van Natuurtuin Slatuinen tussen de Slatuinenweg, de Chasséstraat, de Admiraal de Ruijterweg en de Jacob van Wassenaer Obdamstraat. De ingang van deze natuurtuin ligt tussen de percelen Slatuinenweg 43 en 47. Tot 1982 zat er een kwekerij.