Open Huis - 7 april van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Admiralengracht 40 2 1057EZ Amsterdam, Van Brakelkwartier

Bewaar object

Omschrijving

Heerlijk 3-kamer appartement met een woonoppervlak van 65 m2 gelegen in de leuke hippe wijk de Baarsjes. Het appartement ligt op de tweede verdieping van een in 2018 volledig gerenoveerd pand. Het geheel verkeert in uitstekende conditie.

Het appartement heeft een schitterend weids uitzicht over de Admiralengracht.

LIGGING:

De Admiralengracht is een van de mooiste grachten van Amsterdam met aan weerszijde een brede groenstrook en diverse oude bomen. De aanlegsteigers maken eenvoudig in- en uitstappen in uw boot hier zeer eenvoudig.
In minder dan een kwartier varen bent u op de grachten in hartje centrum Amsterdam. Voor rust en ontspanning kunt u terecht in het nabijgelegen Erasmuspark en het Rembrandtpark. Op minder dan 10 fietsminuten afstand ligt de Sloterplas.

De Baarsjes is met haar gevarieerde winkelaanbod en eetgelegenheden o.a. in de Jan Evertsenstraat en nabij de Kinkerstraat gewoonweg een heerlijke buurt om in te wonen. De populaire Foodhallen liggen op 10 minuten loopafstand. Verder treft u in de buurt diverse scholen, buurthuizen, speeltuinen en een kinderboerderij in het Rembrandtpark aan.

BEREIKBAARHEID:

De ligging is gunstig ten opzichte van de uitvalswegen A4, ring A10 (afslag S105) en tramverbindingen (lijn 5, 7, 13, 15 en 18), nachtbus om de hoek, naar alle hoeken van de stad waaronder het Leidseplein, de Dam en Centraal Station. Verder treft u in de buurt diverse scholen en winkels. Met de fiets bent u via de gezellige Kinkerstraat in ‘no-time’ in het Centrum.

INDELING:

Entree op de tweede verdieping, hal, open keuken in de lengte van het appartement voorzien van diverse inbouw apparatuur, ruime en lichte woonkamer aan voorzijde van het appartement. In het midden van het appartement bevindt zich de badkamer voorzien van een prachtige luxe dubbele douche, wastafel en uiteraard vloerverwarming. Toilet met fontein. Aan de achterkant vindt u twee strakke en frisse slaapkamers welke beide toegang bieden tot het balkon (West).

BIJZONDERHEDEN:

- 65 m2 (NEN 2580);
- Zeer luxe gerenoveerd in 2018;
- 2 slaapkamers;
- VvE in oprichting;
- Onder voorbehoud splitsing in appartementsrechten;
- Vaste notaris Hamans Blocks;
- Geheel voorzien van dubbel glas;
- Balkon west.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
22-03-2018
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906-1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
65 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Chassébuurt

De Chassébuurt ligt tussen de Baarsjesweg, de Postjesweg, de Admiralengracht, de Jan Evertsenstraat en de Admiraal de Ruijterweg. De buurt is vernoemd naar de Chasséstraat.
De Chassébuurt: Gebouwd met subsidie van het rijk
In de jaren twintig werd een premieregeling voor middenstandswoningen van kracht, waarbij het rijk een subsidie aan particulieren uitgaf om een huis te kunnen bouwen. Veel particulieren verenigden zich en begonnen aan de bouw en exploitatie van woningen in de Chassébuurt. Naast de subsidie van het rijk, konden particulieren ook een hypothecaire lening bij de staat afsluiten, waarvoor de gemeente garant stond. Mochten de huizeneigenaren niet meer aan hun betalingsverplichting kunnen voldoen, dan kwamen de woningen automatisch in het bezit van de gemeente die ze tegen betaalbare huren ging verhuren.
Het Grotestedenbeleid van Kok
De geschiedenis van het ontstaan van de Chassébuurt is bepalend voor het soort bouw van de buurt, evenals de Amsterdamse School-architectuur uit de tijd dat de buurt gebouwd is. In het kader van het Grotestedenbeleid van kabinet Kok-1 is de Chassébuurt in de eerste tien jaar van de 21e eeuw opgeknapt tot een levendig en vitaal gebied. Het is een populaire buurt met galeries en bedrijfjes, woningen voor alle inkomensgroepen, opgeknapte straten en sociale voorzieningen. In 2017 woonden er ruim 6000 inwoners in de Chassébuurt, bij een woningvoorraad van bijna 3000.
Bijzonder: Natuurtuin Slatuinen
Bijzonder aan de Chassébuurt is de aanwezigheid van Natuurtuin Slatuinen tussen de Slatuinenweg, de Chasséstraat, de Admiraal de Ruijterweg en de Jacob van Wassenaer Obdamstraat. De ingang van deze natuurtuin ligt tussen de percelen Slatuinenweg 43 en 47. Tot 1982 zat er een kwekerij.

Kaart Admiralengracht 40 2 1057EZ Amsterdam, Van Brakelkwartier

naar Admiralengracht 40 2 1057EZ Amsterdam, Van Brakelkwartier
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand