Open Huis - 7 april van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Admiralengracht 48 II 1057GA Amsterdam, Van Brakelkwartier

Bewaar object

Omschrijving

AAN DE MOOISTE GRACHT VAN DE BAARSJES GELEGEN SUPER APPARTEMENT VAN CIRCA 59 M2 MET TWEE SLAAPKAMERS, MOGELIJKHEID VOOR EEN DERDE SLAAPKAMER, ALSMEDE EEN LEKKER BALKON!

Indeling:
Via het karakteristieke portiek kom je op de eerste verdieping, daar bevindt zich de entreedeur naar het gezamenlijke trappenhuis naar de bovenwoningen.

Entree van de woning op de tweede verdieping, hal vanwaar alle vertrekken bereikbaar zijn. De dichte keuken (Bruynzeel) aan de achterzijde is eenvoudig en biedt ruimte om hier de eettafel te plaatsen. De woning beschikt over twee slaapkamers waarvan één aan de achterzijde en één aan de voorzijde, aan het einde van de gang vind je de toilet/doouche combinatie welke is gemoderniseerd in 2015. De woonkamer is licht en ruim en heeft middels twee grote raampartijen een heerlijk uitzicht op de gracht.

Afwerking:
De woning verkeert in nette maar deels eenvoudige staat. De houten ramen en kozijnen zijn voorzien van dubbele beglazing en verwarming/warmwater geschieden middels Vaillant CV combi ketel uit 1999. Wanden zijn grotendeels voorzien van stuukwerk, deels voorzien van schroten, de plafonds zijn afgewerkt met stuukwerk. De vloer is de gang, woonkamer en keuken afgewerkt met lamel parket. De meterkast bevindt zich in een vaste kast in het trappenhuis.

Locatie:
Heerlijke locatie in de wijk “De Baarsjes” van Amsterdam West, aan het water van de Admiralengracht, tussen de Postjesweg en Jan Evertsenstraat in. Op enkele minuten loop/fietsafstand van het Rembrandtpark, Erasmuspark en het Vondelpark. Winkelen kan onder andere in de Postjeweg en in de Kinkerstraat. Met de auto bereik je via de S106 de A-10 richting Denhaag/Utrecht/Alkmaar, diverse openbaar vervoerverbindingen vindt je om de hoek in de Postjesweg. Parkeren geschiedt op de openbare weg, betaald of middels het vergunningensysteem.

Bijzonderheden:
• Twee slaapkamers, mogelijkheid derde slaapkamer
• Dubbele beglazing in houten ramen/kozijnen
• Gemeentelijke erfpacht, tijdvak t/m 31-3-2050, AB 2000
• Canon € 264,- p/j met jaarlijkse indexering
• Splitsing in appartementsrechten 2006
• VvE Admiralengracht 48, 4 leden, in eigen beheer
• Dakbedekking 2006, schilderwerk buitenzijde 2016
• Reserve thans circa € 6.100,-
• Servicekosten per maand thans € 68,43
• Balkon op het Oosten
• CV Vaillant HR 1999
• Voorbehoud gunning eigenaar

Woonoppervlakte: circa 59 m2 (meetrapportage beschikbaar)
Balkon: circa 4 m2

Levering: in overleg

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
16-05-2018
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1926

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
59 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Chassébuurt

De Chassébuurt ligt tussen de Baarsjesweg, de Postjesweg, de Admiralengracht, de Jan Evertsenstraat en de Admiraal de Ruijterweg. De buurt is vernoemd naar de Chasséstraat.
De Chassébuurt: Gebouwd met subsidie van het rijk
In de jaren twintig werd een premieregeling voor middenstandswoningen van kracht, waarbij het rijk een subsidie aan particulieren uitgaf om een huis te kunnen bouwen. Veel particulieren verenigden zich en begonnen aan de bouw en exploitatie van woningen in de Chassébuurt. Naast de subsidie van het rijk, konden particulieren ook een hypothecaire lening bij de staat afsluiten, waarvoor de gemeente garant stond. Mochten de huizeneigenaren niet meer aan hun betalingsverplichting kunnen voldoen, dan kwamen de woningen automatisch in het bezit van de gemeente die ze tegen betaalbare huren ging verhuren.
Het Grotestedenbeleid van Kok
De geschiedenis van het ontstaan van de Chassébuurt is bepalend voor het soort bouw van de buurt, evenals de Amsterdamse School-architectuur uit de tijd dat de buurt gebouwd is. In het kader van het Grotestedenbeleid van kabinet Kok-1 is de Chassébuurt in de eerste tien jaar van de 21e eeuw opgeknapt tot een levendig en vitaal gebied. Het is een populaire buurt met galeries en bedrijfjes, woningen voor alle inkomensgroepen, opgeknapte straten en sociale voorzieningen. In 2017 woonden er ruim 6000 inwoners in de Chassébuurt, bij een woningvoorraad van bijna 3000.
Bijzonder: Natuurtuin Slatuinen
Bijzonder aan de Chassébuurt is de aanwezigheid van Natuurtuin Slatuinen tussen de Slatuinenweg, de Chasséstraat, de Admiraal de Ruijterweg en de Jacob van Wassenaer Obdamstraat. De ingang van deze natuurtuin ligt tussen de percelen Slatuinenweg 43 en 47. Tot 1982 zat er een kwekerij.

Kaart Admiralengracht 48 II 1057GA Amsterdam, Van Brakelkwartier

naar Admiralengracht 48 II 1057GA Amsterdam, Van Brakelkwartier
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand