Summit Broker Field of the Future

Our speakers will tell us more about this on 2 October

More information

Admiralengracht 58 I 1057GA Amsterdam, Van Brakelkwartier

Vraagprijs € 350.000 

Bewaar object
Bouwjaar
1906-1930
Woonoppervlakte
62 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Sfeervol en licht 3-kamer appartement aan de Admiralengracht met balkon en ruime berging op zolder in het gezellige stadsdeel De Baarsjes. Het appartement is gelegen op de eerste verdieping met een eigen entree. De woning heeft een prettige lichtinval door de vele raampartijen en biedt verschillende mogelijkheden qua indeling. De woning is gelegen op een heerlijke locatie met vanuit de woonkamer een prachtig uitzicht op het water.

De Admiralengracht is een mooie brede gracht met aan weerszijden een ruime groenstrook met verschillende prachtige oude bomen. Met een bootje bent u binnen enkele minuten op de grachten van het centrum van Amsterdam. Voor rust en ontspanning kunt u terecht in het nabijgelegen Erasmuspark en het Rembrandtpark, maar ook de Sloterplas ligt maar op 10 minuten fietsen.

Stadsdeel de Baarsjes is met haar gevarieerde winkelaanbod en eetgelegenheden aan onder andere de Jan Evertsenstraat en de Kinkerstraat gewoonweg een heerlijke buurt om in te wonen. Verder treft u in de buurt diverse scholen, buurthuizen, speeltuinen en een kinderboerderij in het Rembrandtpark aan. De buurt is de afgelopen jaren steeds populairder geworden en dat is te merken aan het steeds groeiende aanbod aan voorzieningen in de wijk zoals de trendy cafés en restaurants.

Aan de Admiralengracht kunt u nog parkeren voor de deur, uiteraard wel betaald, maar een vergunning is binnen redelijke tijd te verkrijgen. De ligging is gunstig ten opzichte van de uitvalswegen A4, ring A10 (afslag S105) en tramverbindingen (lijn 5, 7, 13, 15 en 18), nachtbus om de hoek, naar alle hoeken van de stad waaronder het Leidseplein, de Dam en Centraal Station. Verder treft u in de buurt diverse scholen en winkels. Met de fiets bent u via de gezellige Kinkerstraat in ‘no-time’ in het centrum.

Indeling:
Eigen entree op de eerste verdieping, entree, hal met toegang tot alle ruimtes. Aan de voorzijde van de woning is de lichte en ruime woonkamer gelegen met fraai uitzicht op het water. De woonkamer heeft extra kamer aan de voorzijde en aan de achterzijde een eet/zitkamer met toegang tot het balkon, beide ruimten zouden eenvoudig omgebouwd kunnen worden als extra slaapkamer.
Aan de achterzijde is de slaapkamer en de keuken gelegen met beide toegang tot het sfeervolle balkon. De badkamer is voorzien van douche, wastafel en toilet. Via de hal bereikt u de trapkast welke als bergruimte gebruikt kan worden.

Grote berging op de zolder van bijna 9m˛, welke netjes is afgewerkt.

Bijzonderheden:
- Woonoppervlakte 62,4m˛ (NEN2580 meetrapport aanwezig);
- Ruime (8,7m˛) en verzorgde berging op zolder;
- Uniek uitzicht op de gracht;
- Balkon achterzijde gelegen op het westen;
- Erfpacht € 576,76 p/jaar, tijdvak loopt tot 2050;
- Verwarming middels moederhaard;
- Servicekosten circa € 94,-- per maand;
- Oplevering in overleg.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
13-11-2018
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906-1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
62 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Chassébuurt

De Chassébuurt ligt tussen de Baarsjesweg, de Postjesweg, de Admiralengracht, de Jan Evertsenstraat en de Admiraal de Ruijterweg. De buurt is vernoemd naar de Chasséstraat.
De Chassébuurt: Gebouwd met subsidie van het rijk
In de jaren twintig werd een premieregeling voor middenstandswoningen van kracht, waarbij het rijk een subsidie aan particulieren uitgaf om een huis te kunnen bouwen. Veel particulieren verenigden zich en begonnen aan de bouw en exploitatie van woningen in de Chassébuurt. Naast de subsidie van het rijk, konden particulieren ook een hypothecaire lening bij de staat afsluiten, waarvoor de gemeente garant stond. Mochten de huizeneigenaren niet meer aan hun betalingsverplichting kunnen voldoen, dan kwamen de woningen automatisch in het bezit van de gemeente die ze tegen betaalbare huren ging verhuren.
Het Grotestedenbeleid van Kok
De geschiedenis van het ontstaan van de Chassébuurt is bepalend voor het soort bouw van de buurt, evenals de Amsterdamse School-architectuur uit de tijd dat de buurt gebouwd is. In het kader van het Grotestedenbeleid van kabinet Kok-1 is de Chassébuurt in de eerste tien jaar van de 21e eeuw opgeknapt tot een levendig en vitaal gebied. Het is een populaire buurt met galeries en bedrijfjes, woningen voor alle inkomensgroepen, opgeknapte straten en sociale voorzieningen. In 2017 woonden er ruim 6000 inwoners in de Chassébuurt, bij een woningvoorraad van bijna 3000.
Bijzonder: Natuurtuin Slatuinen
Bijzonder aan de Chassébuurt is de aanwezigheid van Natuurtuin Slatuinen tussen de Slatuinenweg, de Chasséstraat, de Admiraal de Ruijterweg en de Jacob van Wassenaer Obdamstraat. De ingang van deze natuurtuin ligt tussen de percelen Slatuinenweg 43 en 47. Tot 1982 zat er een kwekerij.