Open Huis - 1 april van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Adriaan Loosjesstraat 2 1035XS Amsterdam, Oostzanerwerf

Bewaar object

Omschrijving

ADRIAAN LOOSJESSTRAAT 2 AMSTERDAM NOORD

Op een UNIEKE locatie in het gezellige "Noord" met een super GROTE kavel kunt u deze prachtige uitgebouwde hoekwoning met dubbele garage op eigen grond vinden! Waar komt u dit nog tegen 308 m2 eigen grond!!!!

Het huis heeft maar liefst 4 slaapkamers en een heerlijke riante tuin met veel zon.
Via de entree komt u in de hal met de trap naar boven en toegang tot de uitgebouwde (lichte) woonkamer met open keuken, het ruime toilet met fonteintje en een trapkast waar u veel voorraad in kwijt kunt. De woonkamer is tuingericht en de open keuken is voorzien van diverse apparatuur.

Op de eerste verdieping is een ruime overloop, zijn er 3 slaapkamers aanwezig en is er een aansluiting voor de wasmachine. Op de tweede verdieping is een kleine overloop en hier bevinden zich een riante badkamer met wastafel, tweede toilet, separate douche, en een ligbad. Op deze etage bevindt zich ook de "Master-Bedroom".

Naast de woning kunt u via de poort toegang krijgen tot de fraai aangelegde tuin en de dubbele vrijstaande stenen garage. Water en elektra aansluitingen aanwezig.

In de nabije omgeving en op loopafstand is het winkelcentrum "Molenwijk" voor alle dagelijkse boodschappen en zijn diverse scholen gelegen. In de nabije omgeving vindt u de uitvalsweg naar de Ring A-10 en Oostzaan. Voor de natuurliefhebbers onder ons is ook het natuurgebied "het Twiske" zeer nabij gelegen.

- Perceeloppervlakte 3 are en 8 centiare (308m2)
- Eigen grond
- Tuin zuid
- 4 slaapkamers
- Ramen aan de zijkant van de woning waardoor je veel meer lichtinval krijgt
- Dubbele glas HR ++
- C.V. ketel Remeha 2013
- Dakopbouw 2010
- Achteruitbouw 2005
- Dubbele vrijstaande stenen garage
- 2016 ramen, kozijnen en deuren geschilderd
Geschiedenis
In de middeleeuwen lag Oostzanerwerf direct aan het IJ. Op de dijk was een overtoom, waar binnenvaartschepen over de dijk werden gezet: de Oostzaner Overtoom. Daarbij was een haven van waaruit sinds de 16e eeuw koopvaart vooral naar de Oostzee plaatsvond. In de 17e en 18e eeuw is hier ook walvisvaart geweest. Het was toen de vijfde haven van Holland, gemeten naar aantal schepen dat op walvisvaart ging. Aan het zuidelijk deel van het Twiske stonden tien tot twaalf traankokerijen. Hier werd walvisspek gekookt tot lampolie. Ook werden de baleinen van walvissen hier verwerkt. Ook waren er scheepswerven en een zeilmakerij.
Eind 19e eeuw is in het kader van het Noordzeekanaal de Noorder IJpolder aangelegd. De haven en het scheepswerf van Oostzanerwerf bleven toegang tot het IJ houden via Zijkanaal I. De overtoom is gesloopt in 1946.
Op de Noorder IJpolder is Tuindorp Oostzaan gebouwd. Dit gebied is in 1921 geannexeerd door de gemeente Amsterdam. Oostzanerwerf is in 1966 geannexeerd door de gemeente Amsterdam in verband met de aanleg van de ringweg om Amsterdam (A10).

.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
24-03-2017
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1958

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
124 m²
Perceeloppervlakte
308 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

  • Tip een bekende
  • Deel dit object

Foto's

Kaart

Nabijgelegen

Buurtinfo

Oostzanerwerf is een wijk met een divers karakter door de verschillende opzet van de buurten: van hoogbouwflats tot rijtjeshuizen, van de ronde trommelwoningen tot lintbebouwing.