Adriaan van Bergenstraat 4 III 1056JW Amsterdam, Geuzenhofbuurt

Bewaar object

Omschrijving

Gunstig ingedeeld 3 kamer woning met afgekochte erfpacht én een berging in de onderbouw.

Ligging en bereikbaarheid
Het appartement is rustig gelegen aan de rand van het centrum, in het appartementencomplex Geuzenhof 1 in de Baarsjes op de grens met Oud-West. De buurt is geliefd en populaire horecagelegenheden als Bar Spek, Café Thuys, Van 't Spit, Pazzi (pizza's uit de houtoven), Kauffmann (Falafel) Hendrix én de nieuwkomers Café Karakter en The Fat Dog. Op loopafstand kun je zes dagen per week terecht op de altijd gezellige Ten Kate Markt. Naast de markt ligt de oude tramremise “De Hallen”. Deze is omgebouwd tot centrum voor media, cultuur, mode, ambachten en horeca. Inmiddels hebben diverse winkels, restaurants en een hotel de deuren al geopend. Nabij de woning ligt de kleine stadsboerderij de Zimmerhoeve op het “Landje van ome Kick”. De Jordaan en het Erasmuspark bevinden zich op 5 minuten fietsafstand. Het centrum van Amsterdam en het Vondelpark op nog geen 10 minuten fietsen. De woning ligt gunstig ten opzichte van de openbaar vervoersmogelijkheden (tramlijnen 12, 13 en 14, bus 18 en 80). Via de S-104 en S-105 is de Ringweg A10-west makkelijk te bereiken.

Het complex
De woning is gelegen in een groot wooncomplex uit de jaren '30 genaamd Geuzenhof 1. Het complex wordt gekenmerkt door de statige gevels en de fraai aangelegde gemeenschappelijke binnentuin. De binnentuin is ontworpen door Mien Ruys, die alleen voor bewoners toegankelijk is. Middels een elektronisch beveiligd hek (vanaf de Geuzenstraat) betreedt je deze tuin waar je tevens goed je fiets kan stallen. De binnentuin wordt vanuit de VVE door een hoveniersbedrijf het hele jaar onderhouden.

De indeling
Entree vanaf het gemeenschappelijke trappenhuis, via de centrale gang bereik je alle vertrekken in de woning. De doorzon woonkamer is ruim van opzet en biedt aan de voorzijde uitzicht over de rustige, brede straat met groenstrook. Aan de achterzijde bereik je het balkon (mét balkonkast) middels de openslaande deuren. Doordat de woning op de kop van het complex is gelegen, geniet je hier van een fraai uitzicht over de altijd nette en groene binnentuin. De keuken is gesitueerd in een aparte ruimte, bereikbaar vanaf de gang. De hoofdslaapkamer grenst aan de achterzijde en biedt toegang tot de nette badkamer met douche en een wastafel. De 2e kamer is ideaal om bijvoorbeeld te gebruiken als slaapkamer, werkkamer of opbergkamer. In de inbouwkast zit de aansluiting voor een wasmachine. Het separate toilet is bereikbaar vanaf de gang. De woning beschikt tevens over een eigen berging in de onderbouw.

BIJZONDERHEDEN

Oppervlakten
De oppervlakte van de woning is 55 vierkante meter.
Berging in de onderbouw van 5 vierkante meter.
Balkon ter grootte van 4 vierkante meter.

Verwarming
In juli 2017 is de centrale verwarmingsketel collectief vervangen naar een HR installatie van het merk Intergas.
De VvE heeft besloten om gefaseerd de VR cv-ketels om te zetten naar HR cv-ketels. Om dit financieel te kunnen bewerkstelligen heeft de VvE Geuzenhof I een 10 jarige financiering bij de SvN afgesloten. De rente en aflossing zijn opgenomen in de servicekosten. Het voorschot ŕ € 800,- is reeds voldaan door de huidige eigenaar.

Warm water
Middels bovengenoemde installatie.

Eigen grond/erfpacht
De grond is belast met erfpacht, de jaarlijkse canon is vooruitbetaald t/m 31 augustus 2033.
De algemene bepalingen van voortdurende erfpacht 1994 zijn van toepassing.

Oplevering
In overleg.

Energielabel
Doordat het aanzicht van het complex beeldbepalend is heeft de gemeente besloten om het Geuzenhof 1 complex op te nemen op de gemeentelijke monumentenlijst. Een energielabel zal daardoor (vrijstelling) ook niet aan koper worden overhandigd.

Notaris
Keuze notaris is aan verkoper (mits in Amsterdam).

Deze informatie is door ons kantoor met de grootste zorg samengesteld aan de hand van de door de verkoper aan ons ter hand gestelde gegevens en tekeningen. Derhalve kunnen wij geen garanties verstrekken, noch kunnen wij op enigerlei wijze eventuele aansprakelijkheid voor deze gegevens aanvaarden.

De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580 en is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
14-07-2018
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1933

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
55 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Geuzenbuurt

Geuzenbuurt De Geuzenbuurt ligt in Amsterdam-West tussen de Jan Evertsenstraat, de Admiralengracht, de Jan van Galenstraat, de Kostverlorenkade en het Westelijk Marktkanaal. De buurt werd vroeger de Does-, Tromp- en Geuzenbuurt genoemd en ligt middenin wat in de volksmond ook wel De Krommert wordt genoemd. De Jan Eef: een levendige straat De Geuzenbuurt, met de drukke en levendige ‘Jan Eef ‘ als middelpunt, is een mix aan (exotische) eettentjes, bars, restaurants en cafés. Maar ook andere middenstand en ondernemingen zijn niet weg te denken. Van opticiens, tot tatoeagezaken en schoenmakers, je kunt het zo gek niet bedenken, je vindt het op De Jan Eef. Veel jongeren in de Geuzenbuurt De Geuzenbuurt heeft ongeveer 7000 inwoners en 3665 eengezinswoningen. Veel van de woningen, die voornamelijk particulier bezit zijn, zijn de afgelopen jaren onder handen genomen en daardoor in goede staat. Uiteraard worden de huizen niet altijd bewoond door gezinnen, maar ook vaak gedeeld door studenten en andere woningdelers. Het grootste gedeelte van de inwoners van de Geuzenbuurt is tussen de 23 en 39 jaar oud. Daarnaast zijn er veel kleine kinderen. Hierdoor heeft de wijk niet alleen een gevarieerd aanbod aan horeca en winkels, maar ook een leuke mix aan bewoners. Een nadeel hiervan is dat bewoners vinden dat de cohesie in de buurt wat omhoog zou kunnen. De Krommert De Geuzenbuurt ligt in het deel van Amsterdam dat ook wel de Krommert wordt genoemd – genoemd naar de Krommert, een voormalige watergang tussen de Admiralengracht en de Kostverlorenvaart, waar ook de Krommertstraat naar vernoemd is. Op de plek van de Willem de Zwijgerlaan vervolgde vroeger de Kostverlorenvaart zijn weg, maar werd in de jaren twintig gedempt. Daarvan overgebleven is de vrij toegankelijke binnentuin in de Geuzenbuurt. Deze bevindt zich op de open ruimte tussen de huizen van de Admiraal de Ruijterweg en de Maarten Harpertszoon Trompstraat.

Kaart Adriaan van Bergenstraat 4 III 1056JW Amsterdam, Geuzenhofbuurt

naar Adriaan van Bergenstraat 4 III 1056JW Amsterdam, Geuzenhofbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand