Afrikanerplein 100 1091PW Amsterdam, Transvaalbuurt West

Bewaar object
Bouwjaar
1926
Woonoppervlakte
83 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

**Dubbel bovenhuis, dakterras, balkon en vrij uitzicht!**

Een heerlijk dubbel bovenhuis met vrij uitzicht, een zonnig dakterras én afgekochte erfpacht t/m 2062! De woning is 83m2 groot, is fraai afgewerkt en keurig onderhouden. Op eenvoudige wijze is een derde slaapkamer te realiseren.

INDELING:
Toegang van de woning via het algemene (afgesloten) portiek en trappenhuis. De entree van de woning is op de derde verdieping. De hal biedt toegang tot alle vertrekken en heeft een handige trapkast voor opbergruimte. De heerlijk lichte doorzon woonkamer heeft vrij uitzicht aan de voorzijde over een groen plein. De luxe open keuken is aan de achterzijde gelegen en voorzien van een vaatwasser, koelkast, vriezer, 4-pits gasfornuis, hete lucht oven en afzuigkap met afzuiging naar buiten. Het balkon is aan de achterzijde gelegen op het Westen en voorzien van een inbouwkast. De eerste slaapkamer is aan de achterzijde gelegen en biedt eveneens toegang tot het balkon.
Op de vierde verdieping is via de ruime overloop de tweede slaapkamer te bereiken (5.70x2.70m). De in 2014 gerenoveerde badkamer beschikt over een douchecabine, wastafel en de wasmachine aansluiting. Aan de overloop is een ruime berging/inloopkast aanwezig en een bergkast waar de cv-ketel is gesitueerd (Intergas 2010). Vanaf de overloop toegang tot het dakterras. Het dakterras meet maar liefst 18m2, is gelegen aan de achterzijde op het Westen en is daardoor een heerlijke plek om in alle rust van de zon te genieten. Doordat er geen hogere gebouwen in de buurt staan is er in de zomer vrijwel de gehele dag zon.

OMGEVING & BEREIKBAARHEID:
Het appartement maakt onderdeel uit van een prachtig oud pand uit 1926 in stadsdeel Oost aan het Afrikanerplein, vlakbij de Amstel. Het appartement ligt gunstig t.o.v. de diverse uitvalswegen zoals Ring A10, A1 en A2. Metrostation Wibautstraat en station Amstel bevinden zich op loopstand. Een geweldige locatie aan de rand van het centrum en op loopafstand van De Pijp, theater Carré en winkelcentrum Oostpoort. Om de hoek zijn verschillende gezellige horecagelegenheden zoals de Ysbreeker, Hesp, restaurant Loetje, het Volkshotel, Maxwell en Amstelhaven. De Weesperzijde is zomers een plek waar je heerlijk kan relaxen aan het water en zelfs kan zwemmen. Voor hardlopers en fietsers natuurlijk fantastisch om langs de Amstel te rennen en fietsen. Kom dus heerlijk wonen in Amsterdam-Oost met als directe buren De Amstel, Centrum en Oud-Zuid!

VVE:
- De actieve VvE wordt professioneel beheerd door Ymere Vve-beheer Amsterdam. - De servicekosten zijn € 137,15 per maand.

BIJZONDERHEDEN:
* ENGLISH TRANSLATION AT OUR OWN WEBSITE;
• Conform NEN 2580 meetrapport bedraagt de woning 83,3m2
• Het complex wordt goed onderhouden en er is een meerjaren onderhoudsplan.
• De erfpacht is afgekocht tot en met 31 augustus 2062 .
• Er is geen wachtlijst voor parkeervergunning.
• Het gehele appartement is voorzien van dubbel glas.
• Volkstuintjes op het plein voor de deur.
• Ruim, rustig en zonnig dakterras
• Handige bergruimte op de begane grond
• Oplevering in overleg


De woning is ingemeten conform NEN2580. Deze meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.
Deze informatie is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken, die voor hem van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is ons kantoor de makelaar van verkoper. Wij adviseren u een NVM/MVA Makelaar in te schakelen, die u met zijn deskundigheid zal bijstaan in het aankoopproces. Indien u geen professionele begeleiding wenst in te schakelen, acht u zich volgens de wet deskundig genoeg om alle zaken, die van belang zijn, te kunnen overzien. De Algemene Consumentenvoorwaarden van de NVM zijn van toepassing.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
23-05-2019
Status
Onder bod
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1926

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
83 m²
Inhoud
260 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
2
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

Foto's

MVA wijkinformatie: Transvaalbuurt

De Transvaalbuurt, ook wel de Afrikanerbuurt genoemd, ligt tussen de Transvaalkade, de Wibautstraat, het spoor tussen Stations Amstel en Muiderpoort en de Linnaeusstraat. Transvaal was een boerenrepubliek in Zuid-Afrika; veel straatnamen in de Transvaalbuurt refereren aan (geografische) begrippen uit die regio, zoals het Kruger- en Steve Bikoplein.
Stadsuitbreiding de Transvaalbuurt
In het kader van de stadsuitbreiding begon men ruim honderd jaar geleden met het bouwen van de Transvaalbuurt. Zoals in veel andere delen van de stad was architect Berlage de grondlegger van het stratenplan. Hij bedacht dat kromme en rechte straten afgewisseld moesten worden met pleinen en plantsoenen. Veel van de oorspronkelijke arbeidershuizen zijn – zoals kenmerkend voor die tijd - in de stijl van de Amsterdamse School gebouwd, met bijzondere hoekjes en mooie afwerkingen. Deze woningen waren oorspronkelijk vrij klein en werden voor de oorlog voor 70% bewoond door joodse bewoners.
Van Vogelaarwijk naar gewilde buurt
In 2007 was de wijk er sociaaleconomisch heel slecht aan toe en werd een Vogelaarwijk: met rijkssubsidie kwam een aanpak op gang om de veiligheid, openbare ruimte en lokale economie te verbeteren. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen; De transvaalbuurt is anno 2018 veranderd van een onveilige buurt met een lage sociaaleconomische score, in een gewilde, multiculturele en kinderrijke buurt. Wel is er weinig openbaar groen, waardoor de bewoners voor recreatie aangewezen zijn op parken in omringende buurten. Er lopen in de Transvaalbuurt diverse initiatieven om buurttuinen te ontwikkelen.