Open Huis - 30 september van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Afrikanerplein 114 1091PW Amsterdam, Transvaalbuurt

Vraagprijs € 200.000 

Bewaar object

Omschrijving

In de zeer populaire woonwijk Transvaalbuurt hebben wij dit leuke 2-kamer appartement in de verkoop. In de directe omgeving vind je veel hippe horeca en het geheel vernieuwde Oosterpark. Met de fiets is het centrum binnen 5 minuten bereikbaar! Bus, metro en trein zijn om de hoek te vinden.

Het appartement ziet er goed uit.

Indeling
Begane grond: centrale entree met brievenbussen, bellentableau en toegang naar het trappenhuis.
Toegang tot de woning op de 3e etage. Ruime en lichte hoekvormige woonkamer met grote ramen, dus flinke lichtinval en uitzicht over het plantsoen. Vanuit de hal is de badkamer te bereiken, Deze is eenvoudig maar ruim en geheel betegeld. De badkamer is voorzien van een douche, wastafel en toilet. Aan de achterkant van de woning bevinden zich de keuken en de slaapkamer. Beide hebben toegang tot het balkon die over de gehele breedte van het appartement loopt.

Kortom een heel prettig woning.

Op de begane grond en op de 4e verdieping is een berging.

Bijzonderheden:
- woonoppervlakte ca.42 m2.
- bouwjaar omstreeks 1926
- erfpacht afgekocht tot 31.08.2062.
- servicekosten € 101,- per maand
- eenmalige toetredingskosten tot de VVE € 90,75
- cv-ketel, combi, intergas 2016
- betaald parkeren voor de deur
- verkoop uitsluitend aan eigenaar/bewoner met als uitzondering de zgn.
ouder/kind suituatie
- zelfbewonings en ouderdomsclausule worden in de akte opgenomen
- het is een voormalige huurwoning
- er is een vaste notaris, t.w. Spier en Hazenberg te Amsterdam
- Energielabel is aanwezig.
- oplevering kan snel, de woning is reeds leeg.

Locatie
Het Stadsdeel: Boordevol variatie, zo laat stadsdeel Oost zich het beste typeren. Monumentale parken, bijzondere buurten, moderne sportparken, architectuur, grote evenementen en meer dan 100 verschillende nationaliteiten. Stadsdeel Oost heeft een aantal markten, waaronder de beroemde Dappermarkt. De Dappermarkt trekt bezoekers uit het gehele land en is allesbehalve een toeristenmarkt, maar meer een buurtgerichte wereldmarkt die meegegroeid is met de buurt.

Onderwijs: Natuurlijk gaan kinderen naar school om te leren. Maar ze doen er veel méér. Ze maken vriendjes en vriendinnetjes met wie ze op school, thuis en op straat spelen. Ze komen in contact met andere culturen en gewoonten. En ze doen ervaringen op waar ze de rest van hun leven plezier aan kunnen beleven. Ook de ouders spreken elkaar op school. De school vormt zo een ontmoetingsplek in de buurt.

Bereikbaarheid: Stadsdeel Oost stimuleert graag alternatieven voor autorijden, zoals het gebruik van de fiets of het openbaar vervoer. Deze vormen van vervoer zijn beter voor het milieu, veroorzaken minder verkeershinder en zijn veiliger. Toch zijn er situaties waarbij het handig is om een auto te gebruiken. Bijvoorbeeld als fietsen te ver is, het openbaar vervoer te omslachtig of als u veel boodschappen moet doen.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Service kosten
€ 101 p/m
Aanmeldingsdatum
09-10-2017
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1926

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
42 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA buurtinformatie: Transvaalbuurt

De Transvaalbuurt ligt tussen de Transvaalkade, de Wibautstraat, het spoor tussen Amstel en Muiderpoort en de Linnaeusstraat. Er is weinig openbaar groen, waardoor de bewoners voor recreatie aangewezen zijn op parken in omringende buurten. Wel lopen er diverse initiatieven om buurttuinen te ontwikkelen. De oorspronkelijke bebouwing van de buurt is een kleine honderd jaar oud. Veel huizen zijn in de stijl van de Amsterdamse School gebouwd, met bijzondere hoekjes en mooie afwerkingen. De buurt is een van de aandachtswijken in de stad geweest. Deze extra inzet heeft de leefbaarheid in de buurt flink verbeterd.

Kaart Afrikanerplein 114 1091PW Amsterdam, Transvaalbuurt

naar Afrikanerplein 114 1091PW Amsterdam, Transvaalbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand