Summit Broker Field of the Future

Our speakers will tell us more about this on 2 October

More information

Afrikanerplein 13 1 1091PN Amsterdam, Transvaalbuurt West

Bewaar object
Bouwjaar
1929
Woonoppervlakte
60 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Op een prachtig lokatie gelegen 3-kamer appartement met balkon en berging. Dit is een perfecte locatie in Amsterdam Oost (Transvaal), dicht bij het centrum, maar ook vlak bij de uitvalswegen de stad uit. Het blok, waar het appartement in is gevestigd, heeft vele kenmerken van de late Amsterdamse school beweging en heeft een markante en sjieke uitstraling. Met het vrije uitzicht op het park waan je je buiten de stad. In dit park is een buurtmoestuin gevestigd. Bewoners kunnen hier groente verbouwen of in de gezamenlijke kruidentuin verse kruiden plukken. Deze buurtmoestuin versterkt de betrokkenheid van bewoners met de eigen buurt. Dit maakt deze fraaie buurt extra leuk.

******** English text below **********

INDELING
Nette, ruime opgang naar overloop. Entree. De hal van het appartement geeft toegang tot alle vertrekken. Ruime woonkamer met fraai uitzicht. Aan de voorkant zit nog een extra ruimte die je kunt gebruiken als study. Bij veel soortgelijke woningen is er een deel van de muur weggehaald, waardoor er een extra grote huiskamer ontstaat. De grote openslaande ramen zijn op het zuiden gericht. Aan de achterkant van het appartement zitten de goed bemeten master bedroom met openslaand deuren naar het balkon. Daarnaast de keuken met een deur die ook toegang geeft tot het balkon. Daarnaast een goede tweede slaapkamer. In het midden, naast de entree, de badkamer met douche en toilet. Op zolder is een riante berging met openslaand raam en electra.

OMGEVING
De woning is gelegen aan het groene en rustige Afrikanerplein in Amsterdam Oost en ligt op loopafstand van het Oosterpark en het park Frankendael. Het nieuwe winkelcentrum Oostpoort met een divers aanbod aan winkels is op vijf minuten afstand gelegen. Ook de Amstel, met de koninklijke roeivereniging, ligt in de nabije omgeving. Daarnaast liggen om de hoek vele gezellige restaurants en barretjes. Het centrum van Amsterdam is binnen 10 minuten op de fiets te bereiken. Via de uitvalswegen S112 en S113 bent u binnen 5 minuten met de auto op de A10, A1 en A2. De verbinding met openbaar vervoer is uitstekend. Zowel de metro ingang als het Amstelstation liggen op enkele minuten lopen.

KENMERKEN
- Twee slaapkamers van goed formaat
- Vrij uitzicht over park
- Gelegen op voortdurende erfpacht, 569,-- per jaar
- Dubbele beglazing
- Houten vloer door de hele woning
- Balkon aan rustige binnentuin
- Servicekosten 138, professioneel beheer, ruime reserve
- Ruime berging, met raam, op zolderverdieping


**********************************

On a beautiful location situated 3-room apartment with balcony and storage. This is a perfect location in Amsterdam East (Transvaal), close to the city center, but also close to the main roads out of town. The block, where the apartment is located, has many features of the late Amsterdam school movement and has a striking and chic appearance. With the free view of the park you imagine yourself outside the city. A neighborhood vegetable garden is located in this park. Residents can grow vegetables here or pick fresh herbs in the communal herb garden. This neighborhood vegetable garden strengthens the involvement of residents with their own neighborhood. This makes this nice neighborhood even more fun.

LAYOUT
Neat, spacious entrance to landing. Entrance. The hall of the apartment gives access to all rooms. Spacious living room with beautiful views. At the front is an extra room that you can use as study. In many similar houses, part of the wall has been removed, creating an extra large living room. The wide front window faces the south. At the back of the apartment are the well-sized master bedroom with sliding doors to the balcony. In addition, the kitchen with a door that also gives access to the balcony. And the well sized second bedroom. In the middle, next to the entrance, the bathroom with shower and toilet are located. In the attic is a spacious storage room with window and electricity.

SURROUNDINGS
The property is located on the green and quiet Afrikanerplein in Amsterdam East and is within walking distance of the Oosterpark and the park Frankendael. The new Oostpoort shopping center with a diverse range of shops is five minutes away. The Amstel, with the royal rowing club, is also in the vicinity. In addition, many cozy restaurants and bars are around the corner. The center of Amsterdam can be reached within 10 minutes by bike. Via the roads S112 and S113 you are within 5 minutes by car on the A10, A1 and A2. The connection with public transport is excellent. Both the metro entrance and the Amstelstation are a few minutes walk away.

CHARACTERISTICS
- Two good sized bedrooms
- Unobstructed view over park
- Located on continuous ground lease, 569,-- per year
- Double glass
- Wooden floor throughout the house
- Balcony at quiet courtyard
- Service costs 138, professional management, ample reserve
- Spacious storage room, with a window, in the attic
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
03-12-2018
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1929

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
60 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Transvaalbuurt

De Transvaalbuurt, ook wel de Afrikanerbuurt genoemd, ligt tussen de Transvaalkade, de Wibautstraat, het spoor tussen Stations Amstel en Muiderpoort en de Linnaeusstraat. Transvaal was een boerenrepubliek in Zuid-Afrika; veel straatnamen in de Transvaalbuurt refereren aan (geografische) begrippen uit die regio, zoals het Kruger- en Steve Bikoplein.
Stadsuitbreiding de Transvaalbuurt
In het kader van de stadsuitbreiding begon men ruim honderd jaar geleden met het bouwen van de Transvaalbuurt. Zoals in veel andere delen van de stad was architect Berlage de grondlegger van het stratenplan. Hij bedacht dat kromme en rechte straten afgewisseld moesten worden met pleinen en plantsoenen. Veel van de oorspronkelijke arbeidershuizen zijn zoals kenmerkend voor die tijd - in de stijl van de Amsterdamse School gebouwd, met bijzondere hoekjes en mooie afwerkingen. Deze woningen waren oorspronkelijk vrij klein en werden voor de oorlog voor 70% bewoond door joodse bewoners.
Van Vogelaarwijk naar gewilde buurt
In 2007 was de wijk er sociaaleconomisch heel slecht aan toe en werd een Vogelaarwijk: met rijkssubsidie kwam een aanpak op gang om de veiligheid, openbare ruimte en lokale economie te verbeteren. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen; De transvaalbuurt is anno 2018 veranderd van een onveilige buurt met een lage sociaaleconomische score, in een gewilde, multiculturele en kinderrijke buurt. Wel is er weinig openbaar groen, waardoor de bewoners voor recreatie aangewezen zijn op parken in omringende buurten. Er lopen in de Transvaalbuurt diverse initiatieven om buurttuinen te ontwikkelen.