Afroditekade 148 1076DZ Amsterdam, Olympisch Stadion e.o.

Vraagprijs € 700.000 

Bewaar object
Bouwjaar
2008
Woonoppervlakte
109 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

***ENGLISH VERSION BELOW***

Een licht en vooral prettig ruim opgezet appartement (109am2) met balkon (zuid), op de eerste verdieping van dit moderne complex in het “Olympisch Kwartier”. Vanuit het appartement heeft men aan de voorzijde een schitterend uitzicht over Stadiongracht en aan de achterzijde een vrij uitzicht over de gemeenschappelijke binnentuinen die onderdeel uitmaken van het appartementencomplex. De woning heeft veel vaste kasten en bergruimte. Verder bevindt zich in het complex een lift, een berging, gemeenschappelijke fietsenstalling en een parkeergarage met twee parkeerplaatsen voor deze woning in de onderbouw.

Ligging:
Het appartement maakt deel uit van het woongebied “Olympisch Kwartier”. Op loopafstand bevinden zich gezellige restaurants, cafés, buurtwinkels en een grote supermarkt op het Stadionplein. Het Amsterdamse Bos en het Olympisch Stadion zijn dichtbij en bieden vele sport- en recreatiemogelijkheden. Het openbaar vervoer bevindt zich op loopafstand, er rijden diverse bus- en tramlijnen op de Amstelveenseweg en Stadionweg, ook de ring A10 (s108) is heel dichtbij.

Indeling:
Gang met toegang tot alle vertrekken, toilet en inpandige berging met wasmachine/droger aansluiting. Ruime woonkamer gelegen aan de voorzijde met grote raampartij en een schitterend uitzicht op het water. Luxe open keuken met kookeiland, voorzien van een zwart stenen aanrechtblad, 4-pits inductiekookplaat, afzuigkap, afwasmachine, vriezer, koelkast en combi oven/magnetron. Zeer royale slaapkamer gelegen aan de voorzijde met moderne badkamer voorzien van ligbad, stortdouche en dubbele wastafel. Aan de achterzijde is een grote open ruimte (eenvoudig te veranderen in een slaapkamer) die toegang geeft tot het zonnige balkon met uitzicht over de binnentuinen van het complex.

Bijzonderheden:
- Woning aan het water
- Vraagprijs inclusief 2 parkeerplaatsen
- Nieuwbouwcomplex uit 2008
- Balkon gelegen op het zuiden
- Gemeenschappelijke binnentuin
- Professioneel beheerde VvE
- Volledig geïsoleerd
- Vloerverwarming (stadsverwarming)
- Erfpachtcanon afgekocht t/m 16-12-2056

***********************************************

A bright and well laid out apartment (109m2) with south-facing balcony, on the first floor of this modern apartment complex in the ‘Olympisch kwartier’ area. The apartment looks out across the Stadiongracht at the front. At the rear, it has an unobstructed view of the communal courtyard garden, which form part of the apartment complex. The property has lots of fitted wardrobes and storage space. The apartment complex has an elevator, a private storage below, a communal bike parking and a parking garage with two parking spaces for this first floor apartment.

The location:
The apartment is situated in the ‘Olympisch kwartier’ area, within walking distance of a variety of bars, restaurants, shops and a large supermarket on Stadionplein. You can also relax or engage in a variety of sports activities in the nearby Amsterdam Forest or the Olympic Stadium. The public transport is within walking distance on both Amstelveenseweg and Stadionweg (bus and tram), and the area is also easily accessible by car (A10 motorway, exit S108).

Layout:
Hall with access to all the rooms, toilet, indoor utility cupboard with washing machine/drier connection. Large living room at the front with large windows and a great view across the water. Luxurious open plan kitchen with kitchen island and black stone worktop, induction cooker, extractor hood, dishwasher, freezer, fridge and combi-oven/microwave. Extremely generous bedroom located at the front, as is the modern bathroom with bathtub, rain shower and double washbasin. At the rear a large open space (can easily be converted into an additional bedroom), which has access to the sunny balcony overlooking the courtyard garden of the apartment complex.

Specifics:
- Apartment along the water
- New-build apartment complex (2008)
- Asking price includes 2 parking spaces
- South-facing balcony
- Communal courtyard garden
- Professionally managed Owners’ Association
- Fully insulated
- Floor heating (district heating)
- The Ground rent has been bought off until 16/12/2056
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
22-06-2019
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
2008

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
109 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

Foto's

MVA wijkinformatie: Stadionbuurt

De Stadionbuurt De Stadionbuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en kreeg haar naam in 1922. De buurt is dus – in tegenstelling tot wat iedereen denkt – niet genoemd naar het Olympisch Stadion (1928) van architect Jan Wils, maar naar Het Stadion uit 1912 van architect Harry Elte. Een heel groot deel van de Stadionbuurt bestaat uit huurwoningen; meer dan de helft van de woningen wordt verhuurd door een woningcorporatie, slechts 13% van de huizen is particulier bezit. Meer dan 80% van de woningen is kleiner dan 80 m2. De Stadionbuurt en Plan Zuid Het Stadion van Elte stond 200 meter ten oosten van het Olympisch Stadion - aan de overzijde van de Amstelveenseweg - en werd na de Olympische Spelen van 1928 afgebroken zodat er woningbouw voor in de plaats kon komen. De Amazonenstraat, Van Tuyll van Serooskerkenweg, Argonautenstraat en de Jasonstraat liggen op de plek waar Het Stadion van Elte ooit stond. Plan Zuid, het uitbreidingsplan dat architect Berlage voor de bebouwing van Amsterdam Zuid had bedacht, kon na 1928 alsnog worden afgemaakt. Ware het niet volgens het originele plan van; De van Tuyll van Serooskerkenweg bijvoorbeeld, is aangepast ten gunste van het Olympisch Stadion, dat niet in Berlages Plan Zuid thuishoorde. Hij had op deze plek industrieterreinen en arbeiderswoningen bedacht. Drie buurten in de Stadionbuurt De wijk kan worden opgedeeld in drie buurten; De Marathonbuurt met veel kleinere sociale huurwoningen en de Van Tuyll van Serooskerkenbuurt met veel particuliere huurwoningen en een minderheid aan koopwoningen. Beide uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw in een voor die tijd herkenbare Amsterdamse Schoolbouw. Daarnaast is er nog de buurt ten westen van de Amstelveenseweg, met de woonboten aan het IJsbaanpad en het Olympisch Kwartier (direct naast het Olympisch Stadion), met straatnamen genoemd naar Griekse godinnen als Eos, Afrodite en Artemis. In deze nieuwbouwwijk zijn tussen 2004 en 2008 900 woningen gebouwd. Op dit moment wordt ook het nabijgelegen Het Stadionplein opnieuw ingericht, met extra voorzieningen en woningen.