Afroditekade 182 B+PP 1076DZ Amsterdam, Olympisch Stadion e.o.

Koopsom € 975.000 

Bewaar object

Omschrijving

Bijzonder smaakvol gelijkvloers appartement van 136 m met lift, weids zicht naar groen (Paleneiland) en water (Schinkel)
met inpandige parkeerplaats.De woning heeft twee ruime slaapkamers, riante badkamer, luxe
keuken en zonnig balkon (5 x 1 meter). Het appartement maakt deel uit van een aansprekend gebouw met fraaie detailleringen en is op een goede locatie gelegen.

LIGGING:
De woning is gelegen in fraai gedeelte van Zuid nabij het ontwikkelde Stadionplein en dichtbij het Amsterdamse bos.
Een omgeving met uitgebreide voorzieningen op o.a het Olympiaplein en de Marathonweg en gunstig gelegen ten
opzichte van Oud-Zuid, Zuid WTC en de Zuid-as. Nabij de uitvalswegen A1, A2 en A4 via de ring A10.
Tevens goed bereikbaar middels het openbaar vervoer via het Station Amstelveenseweg en tram 2 en 24.

INDELING:
De gemeenschappelijke entree met LIFT geeft toegang tot woning op de 5e verdieping. Er is een ruime hal met een grote garderobe. De twee slaapkamers zijn aan de voorzijde gelegen. De eerste slaapkamer staat in verbinding met de badkamer voorzien van een grote douche, ligbad, dubbele wastafel en toilet. Aan de zuidwestzijde van het appartement is een riante woonkamer met luxe open keuken en gezellig eetgedeelte. Aan de woonkamer zijn openslaande deuren naar een balkon. In combinatie met het appartement is een parkeerplaats in de onderbouw te koop.

BIJZONDERHEDEN:
- Oppervlakte woning ca. 136 m2
- Parkeerplaats
- 2 slaapkamers
- Berging in de onderbouw
- VvE bijdrage 216,73 - per maand
- Gelegen op erfpachtgrond, AB 2000, afgekocht tot 31-01-2056
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
08-09-2018
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
2008

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
136 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Stadionbuurt

De Stadionbuurt De Stadionbuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en kreeg haar naam in 1922. De buurt is dus in tegenstelling tot wat iedereen denkt niet genoemd naar het Olympisch Stadion (1928) van architect Jan Wils, maar naar Het Stadion uit 1912 van architect Harry Elte. Een heel groot deel van de Stadionbuurt bestaat uit huurwoningen; meer dan de helft van de woningen wordt verhuurd door een woningcorporatie, slechts 13% van de huizen is particulier bezit. Meer dan 80% van de woningen is kleiner dan 80 m2. De Stadionbuurt en Plan Zuid Het Stadion van Elte stond 200 meter ten oosten van het Olympisch Stadion - aan de overzijde van de Amstelveenseweg - en werd na de Olympische Spelen van 1928 afgebroken zodat er woningbouw voor in de plaats kon komen. De Amazonenstraat, Van Tuyll van Serooskerkenweg, Argonautenstraat en de Jasonstraat liggen op de plek waar Het Stadion van Elte ooit stond. Plan Zuid, het uitbreidingsplan dat architect Berlage voor de bebouwing van Amsterdam Zuid had bedacht, kon na 1928 alsnog worden afgemaakt. Ware het niet volgens het originele plan van; De van Tuyll van Serooskerkenweg bijvoorbeeld, is aangepast ten gunste van het Olympisch Stadion, dat niet in Berlages Plan Zuid thuishoorde. Hij had op deze plek industrieterreinen en arbeiderswoningen bedacht. Drie buurten in de Stadionbuurt De wijk kan worden opgedeeld in drie buurten; De Marathonbuurt met veel kleinere sociale huurwoningen en de Van Tuyll van Serooskerkenbuurt met veel particuliere huurwoningen en een minderheid aan koopwoningen. Beide uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw in een voor die tijd herkenbare Amsterdamse Schoolbouw. Daarnaast is er nog de buurt ten westen van de Amstelveenseweg, met de woonboten aan het IJsbaanpad en het Olympisch Kwartier (direct naast het Olympisch Stadion), met straatnamen genoemd naar Griekse godinnen als Eos, Afrodite en Artemis. In deze nieuwbouwwijk zijn tussen 2004 en 2008 900 woningen gebouwd. Op dit moment wordt ook het nabijgelegen Het Stadionplein opnieuw ingericht, met extra voorzieningen en woningen.

Kaart Afroditekade 182 B+PP 1076DZ Amsterdam, Olympisch Stadion e.o.

naar Afroditekade 182 B+PP 1076DZ Amsterdam, Olympisch Stadion e.o.
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand