Vorige | Volgende

Afroditekade 30 - B 1076DP Amsterdam, Olympisch Stadion e.o.

Huurprijs excl. € 1.975 per maand

Bouwjaar
2001-2010
Woonoppervlakte
80 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Afroditekade 30-B, 1076DP Amsterdam.

Zeer hoogwaardig afgewerkt en licht appartement met een uitstekende indeling van circa 80m2 (exclusief berging) in het enkele jaren geleden opgeleverde complex "Marathon" met lift, berging en eventueel interne parkeerplaats gelegen in het Zuid kwartier, centraal gelegen tov het Olympisch Stadion, Vondelpark en Zuid as. Een grote Marqt en de Oyster Club zijn op loopafstand en ook de hippe restaurants als Marathonweg en Ron's Gastrobar zitten om de hoek.

Het appartement gelegen aan het water van de Stadiongracht beschikt over een ruime woonkamer met zeer luxe open keuken(voorzien van Miele apparatuur), door de grote raampartij van de voorgevel is er optimaal contact met het water. Het appartement heeft twee ruime slaapkamers (waarvan met schuifdeuren naar balkon op het Zuiden van circa 6m2) met uitzicht op de gemeenschappelijke binnen tuin en een zeer luxe badkamer met douche/ ligbad. Bovendien is de parkeergarage via een interne lift te bereiken net als de berging.

Indeling:
Entree, hal, seperate wc, wasmachineruimte/bijkeuken, woonkeuken voorzien van inbouwapparatuur en een woonkamer met een schitterend uitzicht over het water, badkamer met ligbad/ douche en wastafel, studeerkamer/tweede slaapkamer met schuifdeuren die toegang geven naar het balkon op het Zuiden, masterbedroom aan de rustige tuinkant. Het appartement wordt gemeubileerd opgeleverd.

Kortom een super comfortabel appartement geschikt voor een stel of iemand alleen.

Let op!! Dit appartement is niet geschikt voor studenten of woning delers!!

Vraagprijs 1.975,- excl. per maand INCLUSIEF PARKEERPLAATS!

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
16-12-2019
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
direct

Bouw

Soort woning
Appartement met lift en garage
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
2001-2010

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
80 m²
Inhoud
200 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
2
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Stadionbuurt

De Stadionbuurt De Stadionbuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en kreeg haar naam in 1922. De buurt is dus in tegenstelling tot wat iedereen denkt niet genoemd naar het Olympisch Stadion (1928) van architect Jan Wils, maar naar Het Stadion uit 1912 van architect Harry Elte. Een heel groot deel van de Stadionbuurt bestaat uit huurwoningen; meer dan de helft van de woningen wordt verhuurd door een woningcorporatie, slechts 13% van de huizen is particulier bezit. Meer dan 80% van de woningen is kleiner dan 80 m2. De Stadionbuurt en Plan Zuid Het Stadion van Elte stond 200 meter ten oosten van het Olympisch Stadion - aan de overzijde van de Amstelveenseweg - en werd na de Olympische Spelen van 1928 afgebroken zodat er woningbouw voor in de plaats kon komen. De Amazonenstraat, Van Tuyll van Serooskerkenweg, Argonautenstraat en de Jasonstraat liggen op de plek waar Het Stadion van Elte ooit stond. Plan Zuid, het uitbreidingsplan dat architect Berlage voor de bebouwing van Amsterdam Zuid had bedacht, kon na 1928 alsnog worden afgemaakt. Ware het niet volgens het originele plan van; De van Tuyll van Serooskerkenweg bijvoorbeeld, is aangepast ten gunste van het Olympisch Stadion, dat niet in Berlages Plan Zuid thuishoorde. Hij had op deze plek industrieterreinen en arbeiderswoningen bedacht. Drie buurten in de Stadionbuurt De wijk kan worden opgedeeld in drie buurten; De Marathonbuurt met veel kleinere sociale huurwoningen en de Van Tuyll van Serooskerkenbuurt met veel particuliere huurwoningen en een minderheid aan koopwoningen. Beide uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw in een voor die tijd herkenbare Amsterdamse Schoolbouw. Daarnaast is er nog de buurt ten westen van de Amstelveenseweg, met de woonboten aan het IJsbaanpad en het Olympisch Kwartier (direct naast het Olympisch Stadion), met straatnamen genoemd naar Griekse godinnen als Eos, Afrodite en Artemis. In deze nieuwbouwwijk zijn tussen 2004 en 2008 900 woningen gebouwd. Op dit moment wordt ook het nabijgelegen Het Stadionplein opnieuw ingericht, met extra voorzieningen en woningen.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Schakel een MVA/NVM makelaar in om te huren in Nederland

Het werkgebied van een makelaar reikt verder dan alleen het kopen of verkopen van huizen. Ook bij het vinden van een huurhuis is het inschakelen van een makelaar een verstandige keuze. Je makelaar kan je adviseren over welk soort woning het beste bij je past en in welke buurt deze het meest geschikt is.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder