Open Huis - 7 april van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Agamemnonstraat 30 H 1076LV Amsterdam, Van Tuyllbuurt

Huurprijs € 1.600 per maand

Bewaar object

Omschrijving

OMGEVING
Gelegen in de Stadionplein buurt bevindt zich deze kantoorruimte op de hoek van het Agamemnonstraat en de Argonautenstraat; ideaal voor een leuke ondernemer! In de nabije omgeving is een grote diversiteit aan ondernemers gevestigd. Het kantoor is op korte loopafstand gelegen van de Zuid As en het Stadionplein. In de nabijheid bevinden zich verschillende winkel- en horecavoorzieningen. Daarnaast is er een goede verbinding met de Ringweg A10.

BEREIKBAARHEID
Er bevinden zich diverse gunstige bus- en tramverbindingen, de ring A10 in de nabije omgeving. Met het openbaar vervoer bent u in ca. 5 minuten op de Zuid As.

VLOEROPPERVLAK
De oppervlakte is totaal ca. 79 m (+ 15 m kelder).

OPLEVERINGSNIVEAU
Het object wordt casco verhuurd en opgeleverd inclusief pantry, toilet met fonteintje en cv-installatie.

HUURPRIJS
De kantoorruimte wordt aangeboden voor een richtprijs van 1.600,- per maand ex BTW.

OPLEVERING
Op korte termijn mogelijk.

HUUROVEREENKOMST
Voor de vastlegging van de afspraken tussen huurder en verhuurder maken wij gebruik van de modellen van ROZ. De huurtermijnen, garanties en betalingen zijn afhankelijk van de afspraken tussen partijen. In beginsel gaan wij uit van een reguliere huurtermijn van 5 jaar met telkenmale een verlengingsmogelijkheid van 5 jaar en een bankgarantie of waarborgsom ter grootte van een bruto-kwartaalverplichting.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
07-03-2018
Status
Beschikbaar

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906-1930

Oppervlakten en inhoud

Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Stadionbuurt

De Stadionbuurt De Stadionbuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en kreeg haar naam in 1922. De buurt is dus in tegenstelling tot wat iedereen denkt niet genoemd naar het Olympisch Stadion (1928) van architect Jan Wils, maar naar Het Stadion uit 1912 van architect Harry Elte. Een heel groot deel van de Stadionbuurt bestaat uit huurwoningen; meer dan de helft van de woningen wordt verhuurd door een woningcorporatie, slechts 13% van de huizen is particulier bezit. Meer dan 80% van de woningen is kleiner dan 80 m2. De Stadionbuurt en Plan Zuid Het Stadion van Elte stond 200 meter ten oosten van het Olympisch Stadion - aan de overzijde van de Amstelveenseweg - en werd na de Olympische Spelen van 1928 afgebroken zodat er woningbouw voor in de plaats kon komen. De Amazonenstraat, Van Tuyll van Serooskerkenweg, Argonautenstraat en de Jasonstraat liggen op de plek waar Het Stadion van Elte ooit stond. Plan Zuid, het uitbreidingsplan dat architect Berlage voor de bebouwing van Amsterdam Zuid had bedacht, kon na 1928 alsnog worden afgemaakt. Ware het niet volgens het originele plan van; De van Tuyll van Serooskerkenweg bijvoorbeeld, is aangepast ten gunste van het Olympisch Stadion, dat niet in Berlages Plan Zuid thuishoorde. Hij had op deze plek industrieterreinen en arbeiderswoningen bedacht. Drie buurten in de Stadionbuurt De wijk kan worden opgedeeld in drie buurten; De Marathonbuurt met veel kleinere sociale huurwoningen en de Van Tuyll van Serooskerkenbuurt met veel particuliere huurwoningen en een minderheid aan koopwoningen. Beide uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw in een voor die tijd herkenbare Amsterdamse Schoolbouw. Daarnaast is er nog de buurt ten westen van de Amstelveenseweg, met de woonboten aan het IJsbaanpad en het Olympisch Kwartier (direct naast het Olympisch Stadion), met straatnamen genoemd naar Griekse godinnen als Eos, Afrodite en Artemis. In deze nieuwbouwwijk zijn tussen 2004 en 2008 900 woningen gebouwd. Op dit moment wordt ook het nabijgelegen Het Stadionplein opnieuw ingericht, met extra voorzieningen en woningen.

Kaart Agamemnonstraat 30 H 1076LV Amsterdam, Van Tuyllbuurt

naar Agamemnonstraat 30 H 1076LV Amsterdam, Van Tuyllbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand