Open Huis - 5 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Agamemnonstraat 43 I 1076LR Amsterdam, Van Tuyllbuurt

Huurprijs € 1.780 per maand

Bouwjaar
1906-1930
Woonoppervlakte
53 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

*This property is listed by a MVA Certified Expat Broker*

Licht gestoffeerd en gemeubileerd 3-kamer appartement op de 1e etage gelegen in Oud zuid tussen de Stadionkade en de Stadionweg op loopafstand van het Minervaplein en de Beethovenstraat alsmede het WTC. Goede bereikbaarheid per openbaar vervoer (tram 5 en 24, diverse busverbindingen en Station Zuid/WTC) en eigen vervoer (Ring A-10).

Indeling

Centrale toegangsdeur, trap naar 1e etage, woning toegangsdeur, hal, slaapkamer met toegang tot het balkon, luxe keuken voorzien van diverse inbouwapparatuur waaronder een oven, 5-pits gasfornuis, afzuigkap, koel/vriescombinatie en vaatwasser. 2e slaapkamer eveneens met toegang tot het balkon, lichte woonkamer met vrij uitzicht aan de voorzijde. Badkamer voorzien van douche, toilet, wastafel en een wasmachine en droger aansluiting.

Bijzonderheden

- Oplevering/aanvaarding in overleg,
- Voorbehoud goedkeuring verhuurder,
- Minimale huurperiode: 1 jaar,
- Waarborgsom: 2 maanden,
- GEEN delers, studenten en/of groepsbewoning
------------------------------------------------------------
Furnished 3-room apartment on the 1st floor located in Oud Zuid between the Stadionkade and the Stadionweg within walking distance of the Minervaplein and the Beethovenstraat as well as the WTC. Good accessibility by public transport (tram 5 and 24, various bus connections and Station Zuid / WTC) and own transport (Ring A-10).

Layout

Central entrance door, stairs to 1st floor, house entrance door, hall, bedroom with access to the balcony, luxury kitchen with appliances including an oven, 5-burner gas stove, extractor, fridge / freezer and dishwasher. 2nd bedroom also with access to the balcony, bright living room with open views at the front. Bathroom with shower, toilet, sink and a washer and dryer connection.

Particularities

- Acceptance / acceptance in consultation,
- Reservation approval of landlord,
- Minimum rental period: 1 year,
- Deposit: 2 months,
- NO divisors, students and / or group residence
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
27-11-2019
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906-1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
53 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Stadionbuurt

De Stadionbuurt De Stadionbuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en kreeg haar naam in 1922. De buurt is dus in tegenstelling tot wat iedereen denkt niet genoemd naar het Olympisch Stadion (1928) van architect Jan Wils, maar naar Het Stadion uit 1912 van architect Harry Elte. Een heel groot deel van de Stadionbuurt bestaat uit huurwoningen; meer dan de helft van de woningen wordt verhuurd door een woningcorporatie, slechts 13% van de huizen is particulier bezit. Meer dan 80% van de woningen is kleiner dan 80 m2. De Stadionbuurt en Plan Zuid Het Stadion van Elte stond 200 meter ten oosten van het Olympisch Stadion - aan de overzijde van de Amstelveenseweg - en werd na de Olympische Spelen van 1928 afgebroken zodat er woningbouw voor in de plaats kon komen. De Amazonenstraat, Van Tuyll van Serooskerkenweg, Argonautenstraat en de Jasonstraat liggen op de plek waar Het Stadion van Elte ooit stond. Plan Zuid, het uitbreidingsplan dat architect Berlage voor de bebouwing van Amsterdam Zuid had bedacht, kon na 1928 alsnog worden afgemaakt. Ware het niet volgens het originele plan van; De van Tuyll van Serooskerkenweg bijvoorbeeld, is aangepast ten gunste van het Olympisch Stadion, dat niet in Berlages Plan Zuid thuishoorde. Hij had op deze plek industrieterreinen en arbeiderswoningen bedacht. Drie buurten in de Stadionbuurt De wijk kan worden opgedeeld in drie buurten; De Marathonbuurt met veel kleinere sociale huurwoningen en de Van Tuyll van Serooskerkenbuurt met veel particuliere huurwoningen en een minderheid aan koopwoningen. Beide uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw in een voor die tijd herkenbare Amsterdamse Schoolbouw. Daarnaast is er nog de buurt ten westen van de Amstelveenseweg, met de woonboten aan het IJsbaanpad en het Olympisch Kwartier (direct naast het Olympisch Stadion), met straatnamen genoemd naar Griekse godinnen als Eos, Afrodite en Artemis. In deze nieuwbouwwijk zijn tussen 2004 en 2008 900 woningen gebouwd. Op dit moment wordt ook het nabijgelegen Het Stadionplein opnieuw ingericht, met extra voorzieningen en woningen.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Schakel een MVA/NVM makelaar in om te huren in Nederland

Het werkgebied van een makelaar reikt verder dan alleen het kopen of verkopen van huizen. Ook bij het vinden van een huurhuis is het inschakelen van een makelaar een verstandige keuze. Je makelaar kan je adviseren over welk soort woning het beste bij je past en in welke buurt deze het meest geschikt is.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder