Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Agamemnonstraat 51 - H 1076LR Amsterdam, Van Tuyllbuurt

Bewaar object
Bouwjaar
1930
Woonoppervlakte
70 m²
Aantal kamers
2

Omschrijving

In de rustige Stadionbuurt gelegen uitgebouwde benedenwoning (70m) met verzorgde tuin (45m) Oost. Bij de splitsing in 2007 is het gehele pand gerenoveerd. In 2016 is het appartement volledig verbouwd en van moderne nieuwe keuken en uitbouw voorzien. Een brede schuifpui verbindt de tuin met het huis. In de omgeving zijn veel winkelvoorzieningen, waaronder die op het Stadionplein waar ook een zaterdagmarkt is. Verder een diversiteit aan rustige horeca. Vanaf dit deel van Amsterdam-Zuid ben je zo op de ring A10.Kleine overzichtelijke VvE met totaal 3 leden zijnde eigenaar/bewoners.

De Stadionbuurt kenmerkt zich door rustige straten met veel 30-er jaren etagewoningen en binnentuinen. Naast genoemde winkels en horeca zijn er verscheidene sportvoorzieningen op loop- en fietsafstand.

Indeling
Kleine gemeenschappelijke entree, daarachter de woningtoegang, hal met meterkast met wasmachineaansluiting, uitgebouwde woonkamer met moderne open keuken, slaapkamer. badkamer voorzien van douche, toilet en wastafel. Tuin gelegen op het Oosten. Vrijstaande schuur.

De keuken
De moderne Kvik keuken dateert uit 2016 en is voorzien van een composiet aanrechtblad met daaronder ladeblok, rvs spoelbak met mengkraan, AEG vaatwasser, koel-/vriescombinatie en een Smeg fornuis (2018) en afzuigkap.

De badkamer
De badkamer is voorzien van douche (regendouche) met handdouche, wastafelmeubel, handdoekradiator en toilet.

De tuin
De tuin is gelegen op het oosten met bestrate terrasgedeeltes op verschillende niveau's.

Technische afwerking
Elektrische installatie: 6 groepen met aardlekschakelaar.
De vloer in de woonkamer en slaapkamer is voorzien van Europees eiken lamelparket.
De badkamer heeft blauwe vloertegels en witte wandtegels

Oplevering begin 2019.

Er is geen wachttijd voor een parkeervergunning.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
05-10-2018
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
70 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Stadionbuurt

De Stadionbuurt De Stadionbuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en kreeg haar naam in 1922. De buurt is dus in tegenstelling tot wat iedereen denkt niet genoemd naar het Olympisch Stadion (1928) van architect Jan Wils, maar naar Het Stadion uit 1912 van architect Harry Elte. Een heel groot deel van de Stadionbuurt bestaat uit huurwoningen; meer dan de helft van de woningen wordt verhuurd door een woningcorporatie, slechts 13% van de huizen is particulier bezit. Meer dan 80% van de woningen is kleiner dan 80 m2. De Stadionbuurt en Plan Zuid Het Stadion van Elte stond 200 meter ten oosten van het Olympisch Stadion - aan de overzijde van de Amstelveenseweg - en werd na de Olympische Spelen van 1928 afgebroken zodat er woningbouw voor in de plaats kon komen. De Amazonenstraat, Van Tuyll van Serooskerkenweg, Argonautenstraat en de Jasonstraat liggen op de plek waar Het Stadion van Elte ooit stond. Plan Zuid, het uitbreidingsplan dat architect Berlage voor de bebouwing van Amsterdam Zuid had bedacht, kon na 1928 alsnog worden afgemaakt. Ware het niet volgens het originele plan van; De van Tuyll van Serooskerkenweg bijvoorbeeld, is aangepast ten gunste van het Olympisch Stadion, dat niet in Berlages Plan Zuid thuishoorde. Hij had op deze plek industrieterreinen en arbeiderswoningen bedacht. Drie buurten in de Stadionbuurt De wijk kan worden opgedeeld in drie buurten; De Marathonbuurt met veel kleinere sociale huurwoningen en de Van Tuyll van Serooskerkenbuurt met veel particuliere huurwoningen en een minderheid aan koopwoningen. Beide uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw in een voor die tijd herkenbare Amsterdamse Schoolbouw. Daarnaast is er nog de buurt ten westen van de Amstelveenseweg, met de woonboten aan het IJsbaanpad en het Olympisch Kwartier (direct naast het Olympisch Stadion), met straatnamen genoemd naar Griekse godinnen als Eos, Afrodite en Artemis. In deze nieuwbouwwijk zijn tussen 2004 en 2008 900 woningen gebouwd. Op dit moment wordt ook het nabijgelegen Het Stadionplein opnieuw ingericht, met extra voorzieningen en woningen.