Open Huis - 30 september van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Agavestraat 27 1561KE Krommenie, Snuiverbuurt

Bewaar object

Omschrijving

Deze hoekwoning aan de Agavestraat in Krommenie is gebouwd in de jaren dertig. Dat is goed te zien aan bijvoorbeeld de erker aan de voorzijde,
Dat destijds veel meer omgevingsruimte beschikbaar was, vertaalt zich in de grote voortuin en diepe achtertuin. En dat is een groot goed voor zonnige dagen!

In de loop der jaren is deze eengezinswoning uiteraard steeds verder aangepast aan de eisen van de verschillende bewoners. De keuken en het toilet zijn in een uitbouw aan de achterzijde geplaatst, wat meteen een dakterras opleverde, een flinke dakkapel aan de tuinkant creëerde een volwaardige zolderkamer en de badkamer is compleet gemoderniseerd.

Deze woningen zijn vooral gewild bij jonge gezinnen. Lekker veel ruimte, er zijn voldoende slaapkamers en een flinke doorzonwoonkamer, en heel veel mogelijkheden om de inrichting helemaal naar je smaak te maken. Deze woning leent zich ervoor om authentieke elementen terug te halen of juist de spannende tegenstelling van een strak en modernistisch interieur te kiezen. Het is nu netjes, dus het hoeft niet meteen, de inspiratie komt vanzelf als je er woont.

Indeling:
Begane grond: entree, hal met meter- en vaste kast. Doorzonwoonkamer met erker aan de voorzijde. Open houten trap. Keuken met enkele inbouwapparatuur en toilet met fontein in de achteruitbouw. Toegang tot achtertuin met achterom en aparte kunststof schuur.
Eerste verdieping: gesloten overloop met vaste trap naar zolder. Badkamer met ruime afgescheiden douche, wastafel en toegang tot het dakterras. Drie slaapkamers waarvan één met inbouwkasten.
Tweede verdieping: overloop met dakraam, CV-installatie (2016) en wasmachine aansluiting. Slaapkamer met dakkapel aan tuinzijde. Kleine kamer aan de straatkant. Veel opbergmogelijkheden onder het dakbeschot.

De Agavestraat is een rustige straat, met eenrichtingsverkeer. Dit authentieke buurtje ligt aan de oostelijke rand van Krommenie, vlakbij de provincialeweg (N8) naar zowel de A8 als de A9. NS station Krommenie-Assendelft is te lopen, met de fiets ben je er in vijf minuten. Basisscholen en het voortgezet onderwijs liggen eveneens op loopafstand. Lekker buiten spelen met de buurtkinderen kan op het speelveld aan het einde van de straat. Buiten het verkeer maar in het oog. Veilig dus.
Krommenie vormt de grens van de stedelijke bebouwing, met behoud van het dorpskarakter waar de Zaanstreek om geroemd wordt, met het Noord-Hollandse platteland en het kustgebied. Hiervandaan fiets je door de rustieke weilanden zo naar het bosrijke buitengebied van de duinen en het strand.
De andere kant op ligt het gezellige dorpscentrum van Krommenie, met een grote variëteit in winkelaanbod. Hier zijn ook de restaurantjes en café’s.

Bijzonderheden:
- woonoppervlakte 96 m2;
- inhoud 330 m3;
- perceelgrootte 131 m2 eigen grond;
- vrijwel nieuwe CV-ketel (2016);
- meetrapport monitoring paalfundering aanwezig (positief resultaat)
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
18-03-2017
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1938

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
96 m²
Perceeloppervlakte
131 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
6
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

Kaart

Nabijgelegen