Open Huis - 5 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Akerpolderstraat 21 1066ET Amsterdam, Dorp Sloten

Bouwjaar
1921
Woonoppervlakte
34 m²
Aantal kamers
2

Omschrijving

Ruim en licht tweekamer HOEKappartement gelegen in het gezellige Oud Sloten!!

Wonen in een pittoresk dorp in de stad Amsterdam. Dit lichte, goed ingedeelde appartement ligt op een unieke en zeer rustige locatie in het dorp Oud-Sloten. Het appartement is gelegen in een mooi en historisch complex, voormalig Wees- en Armenhuis, midden in het dorp.

Ondanks de rustige ligging zijn voorzieningen binnen handbereik: een winkelcentrum (inclusief supermarkt, bakker, drogist, etc.) op 5 minuten fietsen in Nieuw-Sloten, natuurpark 'De Vrije Geer' aan de overkant en recreatiegebied 'De Nieuwe Meer' op 5 minuten fietsen. Ook liggen de uitvalswegen A4, A5, A9, en A10, net als de tram en de bus (richting centrum en Schiphol) vlakbij. Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid.

De globale indeling is als volgt:

Entree met brievenbus en bellentableau. Met de trap naar de eerste verdieping;

Entree van het appartement. Bij binnenkomst treft u direct aan de linkerzijde in hoekopstelling de ruime keuken aan. De keuken is van alle gemakken voorzien, denk hierbij aan een 4 pits gaskookplaat, combi oven, rvs afzuigkap, koelkast en vrieskast.

De ruime- en lichte woonkamer met grote raampartijen trekt direct de aandacht bij binnenkomst van het appartement en is gemakkelijk in te delen. Aan de achterzijde is de slaapkamer gelegen. Hier is het mogelijk een wasmachine / droger te plaatsen.

De praktisch ingedeelde badkamer ligt eveneens aan de achterzijde van het appartement en is voorzien van een toilet, douche en wastafel.

Kortom; bent u opzoek naar een sfeervol startersappartement in het gezellige Oud Sloten, maak dan nu een afspraak!

Bijzonderheden:
- Bouwjaar ca. 1921;
- Woonoppervlakte ca. 34 m (NEN2580 meetrapport aanwezig);
- Servicekosten 236,07 per maand (inclusief voorschot stookkosten);
- Erfpacht afgekocht tot 31-03-2028. Indicatie overstappen met afkoop van alleen eeuwigdurende canon 2.545,-;
- Aanvaarding kan snel;
- Oplevering in overleg.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
05-06-2019
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1921

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
34 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Sloter-/Riekerpolder

Sloter/Riekerpolder ligt in stadsdeel Nieuw-West in gemeente Amsterdam, rondom de A4, aan de Nieuwe Meer. Tot 1921 was de Sloter/Riekerpolder een polder in de gemeente Sloten. Daarna werd Sloten geannexeerd door Amsterdam en behoorde de polder dus Amsterdam toe.
Sloter/Riekerpolder: Van polder tot stad
Tot de jaren 20 van vorige eeuw was het poldergebied ten zuidwesten van de stad voor de meeste Amsterdammers onbekend terrein; het was uitsluitend via het water te bereiken en er woonden alleen tuinders en boeren, die met hun tuinderijen verse groenten voor de stad verzorgden. Tot ver in vorige eeuw was het leven er simpel; te midden van de landerijen stonden aan het water gelegen houten huizen, er voeren bootjes met groenten naar de veiling over de Kostverlorenvaart op en neer en het was er volgens de overlevering bijzonder mooi.
Zandwinning uit de Sloterplas
Al eind 19e eeuw verdween een deel van de polder toen de Staatsliedenbuurt werd aangelegd, even later gevolgd door bebouwing volgens Plan West, dat ook een deel van dit gebied in beslag nam. In 1952 begon men met zandwinning voor het ophogen van de weilanden ten noorden van Sloten voor woningbouw in de Westelijke Tuinsteden, te weten Bos en Lommer, Slotermeer, Geuzenveld, Slotervaart, Overtoomse Veld en Osdorp. Hierdoor ontstond de Sloterplas en werd de Nieuwe Meer uitgediept tot 30 meter. De poldermolens die het zand wonnen voor het droogleggen van de polders staan op de Amsteldijk bij de Kalfjeslaan en aan de Haarlemmerweg. Het waterpeil van de Sloter/Riekerpolder ligt nog steeds ver onder Amsterdams stadspeil; op NAP -2.10 m, dat is 1,70 meter lager dan peil van de rest van de stad. Langs de Sloterweg bevindt zich het Siegerpark en aan de Nieuwe Meer ligt sinds 1927 een groot volkstuinencomplex: Ons Buiten. Ook wordt de Sloter/Riekerpolder gekenmerkt door enkele sportparken. Eind 2017 had Sloter/Riekerpolder bijna 14.000 inwoners.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder